Utforska en värld av möjligheter.

Halmstad

Halmstad

Där Nissans älv möter havet ligger Halmstad – en härlig blandning av livfullhet och småstads charm, salta stränder och fridfulla sötvatten. Flera stränder, förutom den välkända Tylösand, kantar den fyra mil långa kusten. Stadskärnan är mysig, där små butiker blandas med ett charmigt café- och restaurangliv. Halmstad har ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året runt. Konsten är ständigt närvarande, med verk av bland andra Milles och Picasso. Vem du än är, vad du än vill göra, Halmstad har upplevelsen för dig.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Cap d'Agde Méditerranée

Destination Cap d’Agde Méditerranée Cap d’Agde Méditerranée En allians mellan hav och mark I södra Frankrikes Languedoc-region med sol under 300 dagar om året är Cap d’Agde Méditerranée en semesterort som har något för alla. Orten består av fyra skilda delar som kompletterar varandra: badorten Cap d’Agde, Portiragnes och Vias, den historiska staden Agde, Pézenas. Vi kan nämna Pézenas, Molières, Agde, fokaiernas antika handelsstad eller Montagnac, den stora medeltida marknadsstaden. Canal du Midi flyter igenom Cap d’Agde Méditerranée och utgör dess ryggrad. Vi frestas att komma hit flera gånger under året eftersom erbjudandet av animerade och kulturella evenemang är många. Med sitt läge på ett vulkaniskt område mellan Canal du Midi, flod och hav består Cap d’Agde Méditerranée av 3 hamnar, 20 kilometer av vilda eller uppbyggda sandstränder, en naturlig miljö med parker, pinjeskogar, marina skyddsområden, häpnadsväckande historiska monument och kulturarv, sportutrustning av hög klass och ständiga aktiviteter.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Sylt

Sylt

Det är ingen slump att ön Sylt har fått smeknamnet "German Hamptons", den har länge varit en lekplats för Tysklands rika och berömda. Sylt, som uttalas "zoolt", är en otroligt vacker, 4 mil lång ö på den tyska Nordsjökusten, med en av Europas längsta och finaste sandstränder. Ön är känd för sin uppfriskande havsluft och sina öppna vidder. Varför inte uppleva de magnifika vyerna av glittrande hav, enorma sanddyner och oändliga, klargula rapsfält redan i sommar?
Läs mer
Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn har något för alla. Här finner du en häftig blandning av gastronomi i världsklass, vacker arkitektur, prisbelönta designers, rena hamnbad, den unika fristaden Christiania och världens äldsta monarki. Köpenhamn är en relativt kompakt storstad, men ändå en stad i världsklass som älskas och rankas mycket högt av ledande resemagasin och livsstilstidskrifter. Den har titulerats en av de bästa städerna att leva i flera gånger, och det var den första staden i världen som namngavs "cykelstaden" av den International Cycling Union – en titel som de flera hundra cykelkörfälten vittnar om. Omgiven av historiska byggnader, smala svängda gator, pulserande shopping och ett händelserikt nattliv är det lätt att känna sig hemma i den danska huvudstaden.
Läs mer
Underhållning
Halmstad, Sverige

Underhållning

I hemstaden Gyllene Tider och Roxette finns det en ständig ström av underhållning. På Simstadion Brottet spelas konserter med havet som bakgrund. Hallandsgården håller sing-alongs, och Norre Katts Parks musiker och poeter uppträder på Kafé Rotundans lilla scen. Levande musik kan höras från pubar och rockscener. Under International Street Theatre Festival blir hela staden en stor scen och Nolltrefem är ett kulturcentrum för ungdomar, ofta besöks av välkända artister på väg upp. På Halmstadsteatern) fylls auditoriet med blivande publik som vill se spännande produktioner och intressanta föreläsningar. Programmet är fullspäckat med besökande artister, och lokala talanger erbjuder musik, teater, olika shower, dans och musikaler. Halmstad Arena är platsen att vara om du föredrar större shower, sportevenemang och utställningar. Släpp håret ner till den inhemska orkestern eller koppla av på ett av de många uteserveringarna och restaurangerna. Kanske föredrar du en sväng på dansgolvet framför ett dansband i Västerhagen eller en gospelkonsert i Gullbranna? Under hela juli börjar festivalandan när solen fortfarande står högt på himlen, och afterbeach på Solgården i Tylösand är minst sagt en klassiker.
Läs mer
Flygmuseet F21
Luleå, Sverige

Flygmuseet F21

Beläget strax bortom staketet från den militära flygbataljonen F21, erbjuder detta museum en övertygande resa in i historien om denna strategiska militära enhet. Genom att utforska flygplanet de använde, samordningen från kalla kriget och områdets strategiska betydelse möter besökarna en skattkista av flygplansmodeller och föremål från svunna epoker, inklusive autentiska flygplan och helikoptrar. Museet underhålls noggrant av passionerade veteraner och flygentusiaster. Medan de flesta skriftliga förklaringar och dokument är på svenska, underlättar en QR-kod engelsk förståelse. En extra spänning väntar med en simulator som gör det möjligt för besökare att ta tyglarna och uppleva att flyga sin egen jetfighter, vilket ger en interaktiv dimension till denna uppslukande utforskning av militär flyghistoria.
Läs mer
Luleå skärgård
Luleå, Sverige

Luleå skärgård

Luleå öar ligger inbäddat i sin arktiska miljö och bildar världens unika bräckvattenskärgård och blandar sött och saltvatten i en oöverträffad miljö. Med över 1000 öar som väntar på utforskning lockar Luleå skärgård äventyrare. De förlängda sommarnätterna tillför liv i skärgården – tillgänglig med båt eller kanot. När vintern täcker landskapet i is framträder ett oändligt vinterunderland, perfekt för utforskning till fots, med snöskoter, bil eller längdskidor.
Läs mer