Utforska en värld av möjligheter.

Glasriket

Glasriket

Över en miljon besökare flockas varje år till Glasriket, ett område som spänner över Kronobergs och Kalmar län i Småland, inom kommunerna Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge. Många återkommer gång på gång, och det är lätt att förstå varför. Att se den glödande heta glasmassan förvandlas till känsliga kristaller eller robusta skålar är ett skådespel som aldrig blir gammalt. Här kan du upptäcka kända glasbruk och varumärken som Orrefors, Kosta Boda, Skruf, Mats Jonasson Målerås med flera. Dessutom kan du njuta av det bästa av Smålands natur, med skogar, sjöar, stenmurar och en mängd kulturupplevelser som Vilhelm Mobergs utvandringsväg.
Läs mer
Amsterdam

Amsterdam

Med sina karaktäristiska kanaler (UNESCO världsarv) omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Det finns mycket mer att uppleva och utforska även för de besökare som redan har sett de vackra kanalerna, upptäckt Jordaan och introducerats till vårt aldrig sinande nattliv. Amsterdam Metropolitan Area erbjuder ett stort utbud av överraskande och ovanliga sevärdheter och landskap.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Auckland

Auckland

Den majestätiska "City of Sails" är omgiven av vatten som förklarar dess glittrande lockelse. Den storslagna hamnen påminner om andra berömda vattenstäder men ändå med sin egen unika charm. Auckland har en rik maritim historia och var platsen för 2000 & 2003 års America’s Cup. Auckland är relativt litet geografiskt sett vilket innebär att det är ett nöje att utforska staden till fots. Den har en dynamisk befolkning som gör den till en kosmopolitisk och sofistikerad stad med en lätt, trevlig och angenäm känsla.
Läs mer
Linköping

Linköping

Sveriges flyghuvudstad. Staden där Göta Kanals hjärta och största attraktion Bergs Slussar ligger. Hemstaden till Mons Kallentofts kända böcker ”Årstiderna”. Linköping är staden som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen till Linköping!
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
San Diego, California

San Diego, California

Du kanske har hört att San Diego har det bästa klimatet i USA och det är förmodligen sant. Som om det underbara vädret inte var tillräckligt, så har San Diego också en 120 km lång och vacker kustlinje, där du hittar några av Kaliforniens populäraste stränder. Om du frågar vilken som är bäst så kommer de flesta människorna att svara "La Jolla." Denna bildsköna del av norra San Diego är känt som en av de vackraste platserna på västkusten. Om du bor i centrum, då är ett besök till det 1.200 hektar stora Balboa Park ett måste - en sann nationalskatt. Det är också en av många anledningar till varför 30 miljoner människor reser till San Diego varje år.
Läs mer
Las Vegas, Nevada

Las Vegas, Nevada

Las Vegas är ett mystiskt, bländande, glittrande hav av neonljus som lockar besökare med lyxigt boende, otroliga shower, utsökta restauranger, spel i världsklass och dekadens på en storslagen skala. Det är det antika Rom, romantiska Paris, exotiska Egypten, spännande New York City och kanalerna i Venedig - allt i en fantastisk semesterdestination. Med miljontals människor som kommer till Las Vegas varje år är det inte svårt att se varför det har fått titeln Världens Underhållningshuvudstad.
Läs mer
Jamtli
Östersund, Sverige

Jamtli

Om du bara vill besöka ett enda museum när du är i Östersund och Jämtland, välj då Jamtli. Under sommarmånaderna träffar du människor från det förflutna och upplever den lokala kulturen på nära håll. På vintern förvandlas museet till en traditionell julmarknad. Jamtli är också värd för en unik underjordisk utställning som sinnrikt berättar om Norrlands historia. Bland dess skatter finns den 1 000 år gamla Överhogdalstapeten, Europas äldsta och bäst bevarade textilbonad. Jamtli har tre stjärnor i Guide Michelin och lovar en fängslande resa genom tid och kultur.
Läs mer