Utforska en värld av möjligheter.

Porto

Porto

Under medeltiden betraktades staden som utkanten av den då enda kända världen. Den flitige staden Porto klamrade sig fast vid sidan av Portugal och såg ut över den ändlösa Atlanten innan äventyrare riskerade allt för att ta sig till den nya världen. Ett halvt årtusende har gått sedan dess men Porto har behållit mycket av sin robusta, äventyrliga och beslutsamma anda. Klyschan att Lissabon visar upp sig och Porto arbetar är en sliten metafor som misslyckas med att fullt ut göra rättvisa åt dess verkliga charm. Med bilder av en tidigare livsstil dolda i varje gränd är Porto en plats som är fast besluten att hålla fast vid sin egen distinkta identitet.
Läs mer
Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen, en aktiv metropol i fickformat, har något för alla. Staden är en inspirerande kulturkälla tack vare sin imponerande arkitektur och sina magnifika museer och kyrkor. Fashionistas kan utforska Antwerpens designbutiker, vars eleganta skapelser är vördade över hela världen. Matälskare och personer med en passion för livet i allmänhet kan avnjuta ett varmt välkomnande på Antwerpens kaféer och restauranger. Ett besök till Antwerpen bör definitivt innehålla det nya museet MAS, den världsberömda Cathedral of Our Lady och Rubens hus, hem till Antwerpens mest berömda ambassadör.
Läs mer
Mechelen

Mechelen

Folket i Mechelen pratar om sin stad med stolthet, ibland med glimten i ögat men alltid med en underliggande värme. Besökare slås av den överväldigande atmosfären när de promenerar förbi monument präglade av sin ålder för att sedan ta en paus på färgglada gårdsplaner och historiska kyrkor. Meceheleninvånaren är stolt över Gouden Carolus, det prisbelönta ölet som har bryggts här i århundraden. Han är stolt över Margareta, Karl V:s faster som satte 1500-talets Mechelen på kartan. Han är även svag för traditionellt hantverk och äkta lokala produkter. Kom till Mechelen och upplev själv dess älskvärda charm!
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Höga Kusten

Höga Kusten

Långt uppe i norra Europa ligger en plats där 20 000 år av naturens krafter har format ett dramatiskt landskap med världens högsta kustlinje. Berg störtar rakt ner i havets djup på ett sätt som får dig att tappa andan. Här får du uppleva det äkta, vilda Sverige. Djärva besökare kan prova surströmming och klättra i berg, men Höga Kusten vid Bottniska viken handlar mer om harmoni än adrenalin. Du kan välja bland ett oändligt antal naturaktiviteter med dina nära och kära som kommer att stärka både kropp och själ innan det är dags att återvända till vardagen.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Musikens Hus
Wien, Österrike

Musikens Hus

Musikens Hus är en hel värld av upplevelse inom multimedia. Sex våningar bjuder in dig till en värld av ljud- och brusfenomen. Här finns möjlighet att experimentera: besökarna kan måla ljud med sina fingrar och samtdigt dirigera Wiens filharmoniska orkester. Världens mest berömda orkester presenteras här från det att det grundades ända fram till i dag. Den akustiska resan sträcker sig från hörselupplevelser från innan man föds till utvecklingen av det mänskliga örat och de första musikinstrumenten ända fram till ljudet av kosmos. Genier, till exempel Wolfgang Amadeus Mozart och Johann Strauss, visas upp med originalnoter, program, kostymer och personliga saker. På översta våningen i Sound Museum, erbjuder restaurangen Huth österrikisk fin mat med en underbar utsikt över hustaken i Wien. I café-baren på bottenvåningen finns lättare tilltugg mellan måltiderna. Mer information på: www.wien.info/en/music-stage-shows/city-of-music/house-music
Boka nu
Läs mer
Kalmar

Kalmar

Kalmar är en fängslande svensk stad, som sömlöst sammanflätar sin rika historia med samtida charm. Det ikoniska Kalmar slott, en välbevarad renässansfästning, står stolt längs pittoreska kullerstensgator. Museer lockar, marknader pulserar av liv, och vattenfronter viskar berättelser. Kalmars lockelse sträcker sig utanför dess gränser och fungerar som en port till den förtrollande Öland, vilket gör denna stad till ett härligt resmål där historia, kultur och naturskönhet möts.
Läs mer
Karlskirche
Wien, Österrike

Karlskirche

Karlskirche är en häpnadsväckande helig byggnad med en stor kupol, och det var det sista stora arbetet av barockstadsarkitekten Johann Bernhard Fischer von Erlach. Den ligger i det 4:e distriktet och är ett europeisk barockmästerverk, med en symbolisk konstruktion som dokumenterar Habsburgs anspråk på hela riket med dess användning av klassiska arkitektoniska element. Mer information på: www.wien.info/en/sightseeing/sights/from-g-to-k/st-charles-church
Boka nu
Läs mer
Geroskipou “ Den heliga trädgården’’
Paphos, Cypern

Geroskipou “ Den heliga trädgården’’

Geroskipou kommun ligger nära kärleks- och skönhetsgudinnan Afrodites mytomspunna födelseplats. Ortens namn kommer ifrån grekiskans "Hieros Kipos" som betyder helig trädgård då den dedikerats till gudinnan. Upplev Afrodites legend vid kullens topp där hennes helgedom en gång stod. Detta var en av de mest firande platserna bland de gamla grekerna tack vare sin anknytning till kulten om Afrodite. I Geroskipou kan du även strosa runt bland de många marknadsstånden som säljer hantverksprodukter såsom korgar och keramik. Idag är Geroskipou känt för sina vackra hantverk. Besök även ortens folkkonstmuseum (Folk Art Museum) för att få en inblick i det traditionella livet på Cypern.
Läs mer