Utforska en värld av möjligheter.

Skövde

Skövde

Inbäddat mellan Sveriges största sjöar, Vänern och Vättern, är Skövde en pittoresk stad inramad av det blommande berget Billingen. Skövde pulserar med kulturevenemang året runt, underhållning och sport. Medan Billingen erbjuder en naturlig fristad med vattenfall, små sjöar och naturreservat för friluftsentusiaster. Dessutom är tillgängligheten en höjdpunkt, eftersom det tar bara en timme från Göteborg och två från Stockholm att nå denna dynamiska stad, vilket gör det till ett bekvämt resmål för olika upplevelser.
Läs mer
Glasriket

Glasriket

Över en miljon besökare flockas varje år till Glasriket, ett område som spänner över Kronobergs och Kalmar län i Småland, inom kommunerna Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge. Många återkommer gång på gång, och det är lätt att förstå varför. Att se den glödande heta glasmassan förvandlas till känsliga kristaller eller robusta skålar är ett skådespel som aldrig blir gammalt. Här kan du upptäcka kända glasbruk och varumärken som Orrefors, Kosta Boda, Skruf, Mats Jonasson Målerås med flera. Dessutom kan du njuta av det bästa av Smålands natur, med skogar, sjöar, stenmurar och en mängd kulturupplevelser som Vilhelm Mobergs utvandringsväg.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Florens

Florens

Florens är den vackra huvudstaden i regionen Toscana, och en av de mest populära turistdestinationerna i Italien. Staden är utsedd av UNESCO som ett världsarv, och när man går på dess historiska kullerstensgator är det lätt att förstå varför. Florens som ligger inbäddad mellan omgivande kullar, inhyser några av världens mest berömda konstverk och hela stadskärnan är fylld av storslagna palats, kyrkor och monument. Den omgivande landsbygden är välkänt för sina gröna kullar och sitt vin, framför allt Chianti-regionen mellan Siena och Florens.
Läs mer
Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand ligger vid foten av bergskedjan med åtta vulkaner och utgör huvudorten i Massif Central, den attraktiva Auvergne-regionen som erbjuder massor av friluftsaktiviteter. Staden är port till den stora vulkanparken och en omväxlande natur med berg, dalar, platåer och slätter. ”Clermont” som fransmännen säger, har ett stort historiskt, kulturellt och arkeologiskt arv och är också ett stort konstcentrum. Clermont-Ferrands historiska stadskärna är perfekt för att utforskas till fots.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Paris

Paris

Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Målerås Glasbruk
Glasriket, Sverige

Målerås Glasbruk

På Målerås Glasbruk ligger huvudfokus på produktion av konst och dekorationsglas som etsas, målas och graveras. Djurrelieferna från Målerås är kända över hela världen. Nyligen har konstnärer börjat experimentera med att kombinera glas och metall i sina konstverk, vilket ger en ny dimension till sina skapelser. Rundturer i glastillverkningsprocessen finns att boka under hela året, med dagliga turer som erbjuds på sommaren. Besökare kan också boka en ”prova själv” -aktivitet i ugnsrummet. Traditionella glasbruksmiddagar serveras i ugnsrummet under sommaren och före jul.
Läs mer
Piazza Navona
Rom, Italien

Piazza Navona

Enligt vissa bedömare är detta inte bara Roms utan världens vackraste torg. Inte bara för alla statyer och fontäner, såsom Lorenzo Berninis stora Fontana dei Quattro Fiumi, utan även för dimensionerna. Fontänen i mitten av torget har väldiga statyer och avbildningar av de fyra största floderna som man kände till på den tiden: Donau, Ganges, Nilen och Rio de la Plata. Torget är idag ett av Roms bästa ställen om man ska äta, dricka, koppla av en stund eller bara sitta och studera folk. Det avlånga torget från 1500-talet är stort, men ändå intimt.
Boka nu
Läs mer
Museo Galileo - Institut och Muesum över Vetenskapshistoria
Florens, Italien

Museo Galileo - Institut och Muesum över Vetenskapshistoria

Florens, som har en lång historia av att samla konst och artefakter av historisk betydelse, öppnade sitt vetenskapsmuseum år 2010. Här inne hittar du alla typer av uppfinningar från historien, med informativa filmer som beskriver precis hur de fungerade.Galileo Galilei var en av världens mest hyllade vetenskapsmän och genier, och Museo Galileo är en hyllning till honom och allt det arbete han utförde i Florens.
Boka nu
Läs mer