Utforska en värld av möjligheter.

Zürich

Zürich

Den charmiga världsstaden Zürich är Schweiz affärscentrum och erbjuder hög livskvalitet. Zürich är känt för sitt fantastiska shoppingutbud längs den världsberömda Bahnhofstrasse, och staden erbjuder även en stor mängd fritidsaktiviteter. Ett stort antal förstklassiga restauranger skämmer bort matälskare med alla typer av gastronomiska njutningar. När solen gått ned hittar du cirka 500 barer och nattklubbar med ett brett nöjesutbud. Zürich är också den perfekta utgångspunkten för olika utflykter till exempelvis Rhenfallen, chokladfabriker och glaciären på Titlis.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Catania

Catania

Karismatiska Catania är en ung och dynamisk plats som inramas av vulkanen Etna i väster och det vackra Medelhavet i öster. Det är en livlig stad med barer, kaféer, tutande bilar och smala gator. Besökare kan dra sig tillbaka till det svalare klimatet i de omgivande små bergsbyarna eller tar sig en väldoftande simtur i havet. Vulkanen Etna är karaktäristisk för landskapet både med tanke på utsikten och byggnaderna - Catania kallas ibland för "den grå staden" på grund av färgen på husen som är byggda av lavasten.
Läs mer
Los Angeles, Kalifornien

Los Angeles, Kalifornien

Hemstad till Universal Studios Hollywood, Beverley Hills, Sunset Strip, the walk of fame och the Staples Centre och LA Live, Los Angeles har länge lockat människor till sin glittrande fantasivärld. Med ändlöst solsken, palmer, shoppinggallerior och vackra människor är denna stad som ingen plats du någonsin varit tidigare och ändå märkligt bekant. Los Angeles är en underbart levande, spännande multikulturell medelpunkt med en uppsjö av saker att se och göra.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Southampton

Southampton

Århundraden av handel med omvärlden har gjort Southampton till en internationell stad. Den är en av Storbritanniens viktigaste hamnar och livligaste städer. Här blandas murar och byggnader från medeltiden med modern shopping, stora nöjeskomplex, småbåtshamnar, kultur och nattliv. Upptäck stadens rika kultur och spännande historia eller varför inte prova på någon av de många fritidsaktiviteterna i de vackra omgivningarna utanför staden? Sedan kan du luta dig tillbaka på en av Southamptons många restauranger, kaféer eller barer i hamnen.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Kyiv

Kyiv

Guldkupoler och blänkande spiror sticker upp på de skogstäckta bergen över den breda Dnjepr-floden. Lummiga Kiev med sina trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastiska musik och livliga nattliv har anammat kapitalismen men håller samtidigt fast vid sina traditioner. Grottklostret är Ukrainas andliga centrum, och inte långt därifrån håller den gigantiska Moderlandsstatyn från Brezhnev-tiden med sitt svärd och sin sköld ett allseende öga över staden samt floden och dess östränder.
Läs mer
Luleå domkyrka
Luleå, Sverige

Luleå domkyrka

Luleå domkyrka byggdes efter den stora branden i Luleå 1887. Branden förstörde helt den gamla kyrkan på platsen, Gustafs kyrka, som var från slutet av 1700-talet. Den nya katedralen, ritad av arkitekten Adolf Emil Melander i nygotisk stil, fick ursprungligen namnet Oscar Fredriks kyrka vid invigningen 1893, för att hedra kung Oscar II. Spänner över 54 meter i längd och 35 meter i bredd, den korsformade katedralen har en hög spira som överstiger 60 meter i höjd. Arkitekten Knut Nordenskjöld ledde en redesign som vände sig mot moderniteten, tog bort väggmålningar och stjärndekorationer och lämnade en orörd vit inredning. Trots dessa förändringar dröjer ekon av den ursprungliga stilen kvar i kyrkans ingångar och skapar en harmonisk blandning av historisk och samtida estetik.
Läs mer
Ön Ven
Region Helsingborg, Sverige

Ön Ven

Mitt i Öresund, mitt emellan Sverige och Danmark, ligger den idylliska ön Ven. Astronomen Tycho Brahe fick hela ön i gåva av kung Fredrik II efter att han upptäckt en ny stjärna i konstellationen Cassiopeja. Här byggde han en av tidens mest intressanta byggnader: Uraniborg slott, ett underjordiskt observatorium som hette Stjärneborg och en renässansträdgård. Vens nya kyrka har nu förvandlats till ett museum, trädgården har renoverats och i observatoriet kan du se en ljus- och ljudshow. Ljuset i Ven sägs ha en unik kvalitet som har lockat många konstnärer och keramiker till ön. Ta en rundtur bland ateljéerna och verkstäderna och träffa skulptörer och silversmeder längs vägen. Ven är en liten ö och det bästa sättet att ta sig runt är på cykel som du enkelt kan hyra när du kliver av färjan.
Läs mer