Utforska en värld av möjligheter.

Växjö

Växjö

Växjö är hjärtat i sydost – mitt i Småland, mitt i södra Sverige. Här finns det mycket att se, uppleva och göra. Staden är full av unika butiker och restauranger i världsklass. Här råder en blomstrande kultur- och konstscen, en närvarande kafékultur och det finns flera prisbelönta kulinariska kök. Vill du njuta av en äkta småländsk naturupplevelse följer du en av de många cykel- och promenadleder rakt ut i skogarna! Ett glasrike finns runt hörnet, ett möbelrike likaså. Välkommen!
Läs mer
Lappland

Lappland

Vildmark och orörd natur lockar besökare till Swedish Lapland och erbjuder hisnande vinteräventyr, utflykter längs floder och spännande vandringar. Lär känna den unika samiska kulturen och koppla av i rensläden medan du tittar på det bländande norrskenet dansa på himlen ovanför. Nationalparkerna och den förföriska smaken av ren, öring och arktiska hallon ger färg till din semester. Här kan du upptäcka hemligheterna i gruvorna och traditionella marknadsplatser. På sommaren kan du njuta av en sol som aldrig vill gå ner.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Karlstad

Karlstad

Karlstad är en underbart kompakt svensk stad, byggd på ett rutmönster med breda, trädkantade gator, alléer, strandpromenader och torg. Karlstad har en ”storstadskänsla”, med många kvalitetshotell och andra boendealternativ, med fördelen att stadens många attraktioner ligger bara en kort promenad bort: shoppinggator, gallerior och arkader, kultur, historiska platser, urbana naturaktiviteter, parker, transport och bekvämligheter. Glöm inte att detta är barnvänligt Sverige och barn är välkomna överallt i Karlstad.
Läs mer
Washington

Washington

Tänk STORT i Washington - så snart du anländer till DC, kommer du att bli överväldigad av stadens storlek. USA:s huvudstad vill att du ska veta var du är, och staden går in för att imponera när det gäller prakt och storlek. Drama och skandaler bubblar under ytan medan det på gatorna vimlar av coola evenemang och museer, restauranger och klubbar finns runt varje hörn. Principerna om jämlikhet, rättvisa, liv och frihet upprätthålls fortfarande här men DC är, framför allt, en trendig och internationell stad.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Struves meridianbåge (Pajala)
Lappland, Sverige

Struves meridianbåge (Pajala)

Struve Geodetic Arc är en kedja av undersökningstrianguleringspunkter som sträcker sig från Hammerfest i Norge hela vägen till Svarta havet. De imaginära linjerna går genom tio länder och över 2 820 kilometer. Genomförd mellan 1816 och 1855 av astronomen Friedrich Georg Wilhelm Struve, representerade denna undersökning den första exakta mätningen av ett långt segment av en meridian, vilket hjälpte till att fastställa planetens exakta storlek och form. Sverige har sju mätpunkter och fyra av dem finns på världsarvslistan (på fjällen Tynnyrilaki, Jupukka, Pullinki och Perävaara). Bergstoppen avslöjar en vidsträckt utsikt.
Läs mer
Norrbottens museum
Luleå, Sverige

Norrbottens museum

Med ett mångsidigt landskap från kust till berg har Norrbottens län en rik kulturhistoria som sträcker sig över 10 000 år. Länet framträder som en mångkulturell fristad som omfattar samiska, tornedaliska finska, finska, svenska och nya svenska kulturer. Norrbottens museums utställningar ger en helhetsbild av Norrbotten, dess kulturarv och den bredare världen. Museets utbud sträcker sig till nutid, med kultur, dokumentärprojekt, kulturhistoria, och konst. Genom engagerande visningar, workshops och föreläsningar anpassade till aktuella frågeställningar, historiska berättelser och samhällsreflektioner kan besökare i alla åldrar fördjupa sig i den levande gobelängen av Norrbottens kulturella identitet.
Läs mer
Vasikkavuoma
Lappland, Sverige

Vasikkavuoma

Vasikkavuoma är den största höframställningsmyren i Norden, om inte i Europa, och täcker cirka 250 hektar. Under sin storhetstid var detta expansiva område prickat med cirka 350 lador, ett bevis på den historiska praxis att skörda sedge och hästsvans för foder av lokala bönder. Även om antalet har minskat till 70 återstående lador, bevarar Vasikkavuoma ekon från en svunnen tid och de jordbrukstraditioner som en gång blomstrade i detta unika landskap.
Läs mer
Alsters herrgård
Karlstad, Sverige

Alsters herrgård

Alsters herrgård, bara 8 km öster om Karlstad, har arvet efter den älskade svenska poeten Gustaf Fröding, som föddes här 1860. Dyk in i poetens liv genom guidade turer, där anekdoter och dikter väcker hans historia till liv. Restaurangen ligger i en tidstypisk herrgård och serverar hemlagad mat, medan kaféet lockar med härliga hemlagade bakverk. Gårdens grönskande park ger panoramautsikt över Vänern, kompletterad med en lekskog för barn. I östra flygeln finns galleri och butik medan i västra flygeln säljs lokalt hantverk från hela Värmland.
Läs mer