Utforska en värld av möjligheter.

Lappland

Lappland

Vildmark och orörd natur lockar besökare till Swedish Lapland och erbjuder hisnande vinteräventyr, utflykter längs floder och spännande vandringar. Lär känna den unika samiska kulturen och koppla av i rensläden medan du tittar på det bländande norrskenet dansa på himlen ovanför. Nationalparkerna och den förföriska smaken av ren, öring och arktiska hallon ger färg till din semester. Här kan du upptäcka hemligheterna i gruvorna och traditionella marknadsplatser. På sommaren kan du njuta av en sol som aldrig vill gå ner.
Läs mer
Miami, Florida

Miami, Florida

Hela Miami utstrålar glamour och elegans med en kosmopolitisk attityd. Strålande Miami ligger inbäddad på Atlantkusten i Floridas sydligaste spets, vilket gör det soligt och varmt året runt. Det är Nordamerika med en twist av Västindien, en touch av Latinamerika och en antydan av Europa. Tillsammans utgör de Miamis kulturliv. Det här är en plats där du kan hitta vackra stränder, enastående nattliv, massor av affärer och läckra restauranger. Även om det finns ett överflöd av saker att göra i staden och på stranden så njuter besökare av att åka på endagsutflykter för att se den hisnande omgivningen i Miami.
Läs mer
Jerez

Jerez

Jerez är omgivet av vinodlingar och har mer än 30 bodegor - vinkällare - som ägnar sig åt att framställa sherry och brandy. Så det är inte konstigt om du tror att det är detta som främst präglar Jerez. Men den här aristokratiska staden med sin gamla stadskärna, ovanliga museum, ett stämningsfullt zigenarkvarter och en del exempel på förstklassig arkitektur är också flamencons vagga, hemstad för de magnifika dansande andalusiska hästarna, motorcykelsportens huvudstad – och förstås också berömd för sin tjurfäktning.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Halmstad

Halmstad

Där Nissans älv möter havet ligger Halmstad – en härlig blandning av livfullhet och småstads charm, salta stränder och fridfulla sötvatten. Flera stränder, förutom den välkända Tylösand, kantar den fyra mil långa kusten. Stadskärnan är mysig, där små butiker blandas med ett charmigt café- och restaurangliv. Halmstad har ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året runt. Konsten är ständigt närvarande, med verk av bland andra Milles och Picasso. Vem du än är, vad du än vill göra, Halmstad har upplevelsen för dig.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Cap d'Agde Méditerranée

Destination Cap d’Agde Méditerranée Cap d’Agde Méditerranée En allians mellan hav och mark I södra Frankrikes Languedoc-region med sol under 300 dagar om året är Cap d’Agde Méditerranée en semesterort som har något för alla. Orten består av fyra skilda delar som kompletterar varandra: badorten Cap d’Agde, Portiragnes och Vias, den historiska staden Agde, Pézenas. Vi kan nämna Pézenas, Molières, Agde, fokaiernas antika handelsstad eller Montagnac, den stora medeltida marknadsstaden. Canal du Midi flyter igenom Cap d’Agde Méditerranée och utgör dess ryggrad. Vi frestas att komma hit flera gånger under året eftersom erbjudandet av animerade och kulturella evenemang är många. Med sitt läge på ett vulkaniskt område mellan Canal du Midi, flod och hav består Cap d’Agde Méditerranée av 3 hamnar, 20 kilometer av vilda eller uppbyggda sandstränder, en naturlig miljö med parker, pinjeskogar, marina skyddsområden, häpnadsväckande historiska monument och kulturarv, sportutrustning av hög klass och ständiga aktiviteter.
Läs mer
Lovikka
Lappland, Sverige

Lovikka

Lovikka är en liten stad känd för sitt traditionella skandinaviska hantverk – Lovikka-vantarna. Tillverkade av filtat ullgarn, representerar dessa vantar värme och komfort, unikt utformade för att motstå det kalla klimatet i norra Sverige. Lovikka är stolt över sina vantar, till och med värd för ett litet museum tillägnad dess historia och hantverk. I Lovikka kan besökarna också förundras över världens största ”Lovikkavanten”, en kolossal svensk handske som står på 3,5 meter, stolt dokumenterad i Guinness rekordbok 2002. Äkta Lovikka handskar, som fortfarande produceras idag, finns att köpa, så att besökare kan ta hem en bit av denna rika hantverkstradition.
Läs mer
Bier- und Oktoberfest Museum
München, Tyskland

Bier- und Oktoberfest Museum

München är ölens huvudstad med sina sju bryggerier, det världskända Hofbrauhaus och Oktoberfest. Är du intresserad av att få veta mer om hur det går till vid bryggningen? Då är Bier- und Oktoberfestmuseet något för dig. Här kan du lära dig allt om ölets historia, allt från den stora migrationen till tillverkningen av drycken på Münchens olika kloster samt uppkomsten av Renhetslagen 1516. Från början var Oktoberfest en nationell helgdag för att fira bröllopet mellan Ludwig I och prinsessan Theresa Von Sachsen-Hildburghausen, men kom sedan att bli en av de största folkfestivalerna i världen.
Läs mer
Vasikkavuoma
Lappland, Sverige

Vasikkavuoma

Vasikkavuoma är den största höframställningsmyren i Norden, om inte i Europa, och täcker cirka 250 hektar. Under sin storhetstid var detta expansiva område prickat med cirka 350 lador, ett bevis på den historiska praxis att skörda sedge och hästsvans för foder av lokala bönder. Även om antalet har minskat till 70 återstående lador, bevarar Vasikkavuoma ekon från en svunnen tid och de jordbrukstraditioner som en gång blomstrade i detta unika landskap.
Läs mer
Underhållning
Halmstad, Sverige

Underhållning

I hemstaden Gyllene Tider och Roxette finns det en ständig ström av underhållning. På Simstadion Brottet spelas konserter med havet som bakgrund. Hallandsgården håller sing-alongs, och Norre Katts Parks musiker och poeter uppträder på Kafé Rotundans lilla scen. Levande musik kan höras från pubar och rockscener. Under International Street Theatre Festival blir hela staden en stor scen och Nolltrefem är ett kulturcentrum för ungdomar, ofta besöks av välkända artister på väg upp. På Halmstadsteatern) fylls auditoriet med blivande publik som vill se spännande produktioner och intressanta föreläsningar. Programmet är fullspäckat med besökande artister, och lokala talanger erbjuder musik, teater, olika shower, dans och musikaler. Halmstad Arena är platsen att vara om du föredrar större shower, sportevenemang och utställningar. Släpp håret ner till den inhemska orkestern eller koppla av på ett av de många uteserveringarna och restaurangerna. Kanske föredrar du en sväng på dansgolvet framför ett dansband i Västerhagen eller en gospelkonsert i Gullbranna? Under hela juli börjar festivalandan när solen fortfarande står högt på himlen, och afterbeach på Solgården i Tylösand är minst sagt en klassiker.
Läs mer