Utforska en värld av möjligheter.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (eller "KL", som lokalbefolkningen kallar det) är huvudstaden i Malaysia. Om man tittar på storstaden idag verkar de dagar, då det hela började på 1850-talet som leråkrar, så långt bort att det är ofattbart. Du kommer att finna spår av historien i den vackert bevarade arkitekturen men idag är Kuala Lumpur en internationell stad av ljus, där shoppare är bortskämda med val från gatuförsäljning till lyxiga boutiquer. Partymänniskor hittar sina tempel i nattlivets hektiska puls och naturmänniskan bländas av landets skönhet. Vem du än är väntar denna livfulla och mångkulturella stad med oändliga erbjudanden.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Houston, Texas

Houston, Texas

Beläget i Texas, den fjärde största staden i USA, känd för NASA, årlig Rodeo och den massiva kluster av sjukhus som kallas Texas Medical Center. Houston har mognat till en komplett och rent av häftig destination för den smarta resenären. Staden är en mångsidig metropol där ingen etnicitet består av en majoritet av befolkningen. Denna blandning av kulturer har bidragit till att göra Houston en stad med utsökt mat i världsklass, kultur, nöjen och shopping. Det är ingen överraskning att Houston lockar besökare från hela världen.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Örebro

Örebro

Örebro är en vacker stad med välbevarade historiska områden längs Svartån. Medan det storslagna Vasa slott lockar merparten av uppmärksamheten för sin historiska betydelse erbjuder Örebro en dynamisk blandning av gammaldags charm och modern livfullhet. Stadens arkitektoniska mångfald tillsammans med en mängd nöjesställen, butiker och kaféer skapar en livlig stadsatmosfär. Inom kort avstånd från staden erbjuder naturens underverk som Hjälmaren och Kilsbergen fantastiska friluftsupplevelser.
Läs mer
Auckland

Auckland

Den majestätiska "City of Sails" är omgiven av vatten som förklarar dess glittrande lockelse. Den storslagna hamnen påminner om andra berömda vattenstäder men ändå med sin egen unika charm. Auckland har en rik maritim historia och var platsen för 2000 & 2003 års America’s Cup. Auckland är relativt litet geografiskt sett vilket innebär att det är ett nöje att utforska staden till fots. Den har en dynamisk befolkning som gör den till en kosmopolitisk och sofistikerad stad med en lätt, trevlig och angenäm känsla.
Läs mer
Colosseum
Rom, Italien

Colosseum

Colosseum är en av de mest imponerande sevärdheterna i Rom och en av världens mest kända arenor. Här kunde man få se allt från gladiatorspel och teater till avrättningar och strider mellan vilda djur och många människor och djur fick här sätta livet till. Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Byggnaden stod klar år 80 e.Kr.. Invigningsfesten pågick i hundra dagar och ca 9 000 djur och 2 000 gladiatorer miste livet under tillställningen. Som mest fick här plats 87 000 åskådare.
Boka nu
Läs mer
Psykiatriska museet
Västervik, Sverige

Psykiatriska museet

Västerviks sjukhus, som öppnades 1912, etablerades på grund av det akuta behovet av psykiatriska vårdinrättningar. Sjukhuset fungerade som ett fristående samhälle med cirka 1400 patienter och 900 anställda på sin topp. Det var en sluten värld, nu avslöjad på Psykiatriska museet. Museet är inrymt i en tidigare avdelning återställd till sitt ursprungliga skick. Besökare kan ta en guidad tur för att lära sig om vårdpraxis under sjukhusets operativa dagar. Museet har också fotografier från den tiden. Förutom den permanenta utställningen anordnas flera mindre evenemang varje år.
Läs mer
Parken Buen Retiro
Madrid, Spanien

Parken Buen Retiro

På spanska heter parken "Jardines del Buen Retiro" eller "Parque del Buen Retiro" vilket betyder "parken för en trevlig reträtt". Den är, med sina 350 hektar, en av de största parkerna i Madrid och öppnades för allmänheten i slutet av 1800-talet - innan det tillhörde den den spanska kungafamiljen. Några av de saker du kan njuta av här, med rätt timing, är marionettshower, bokmässor och gratiskonserter. Du kan också hyra en roddbåt och fridfullt paddla dig runt Estanque, eller njuta av en tur med häst och vagn.
Boka nu
Läs mer