Utforska en värld av möjligheter.

Marseille

Marseille

Marseille är den oupptäckta juvelen i den franska Medelhavskustens krona. De klippiga provensalska bergen sträcker ut sig över den gamla hamnen och tusentals båtar som ligger för ankare i det klarblå vattnet. Målare och andra konstnärer har alla blivit förförda av det soliga klimatet och stadens liv och rörelse. Frankrikes andra största stad har allt du kan önska dig - vackra stränder, gamla byggnader, blomstrande konst och ett varierande och dynamiskt nattliv. Välkommen till en stad som stoltserar med ett unikt kulturarv - Planète Mars.
Läs mer
Adelaide

Adelaide

Adelaide är en ny stad i ett gammalt land, grundades som en brittisk koloni år 1836 och är nu huvudstad i Södra Australien. Idag har dess rika blandning av olika kulturer en avslappnad och kosmopolitiskt livsstil. Adelaide är inte bara fullt av gröna parker utan har också 30 km av stränder som sträcker sig längs förorterna. Staden är känd för sin matkultur al fresco och är centrum för den australiska vinindustrin med några av de bästa maträtterna och dryckerna i världen.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Sundsvall

Sundsvall

Sundsvall, ett dynamiskt stadcentrum i norra Sverige, erbjuder en unik blandning av modern vitalitet och rik neo-renässansarkitektonisk charm. Omringad av frodiga skogar och höga berg, är denna stad en port till utomhusäventyr. Dess förnyade stadsbild, framhävd av den slående stenarkitekturen i Stenstaden, bjuder in dig att utforska kulturell rikedom, mångsidig mat och en livlig konstscen. Sundsvall är ett fängslande resmål för resenärer som söker en autentisk svensk upplevelse.
Läs mer
Gent

Gent

Gent är en liten stad med stort hjärta. Här råder en perfekt harmoni mellan historia och nutid. En promenad genom staden är som en resa i tiden. Ena sekunden kan du beundra byggnader från 1300 talet, för att i nästa ögonblick hamna mitt i ett toppmodernt område. Gent är också en ungdomlig stad fylld av kultur. Här finns massvis av musik, teater, film och konst. Tack vare sitt läge mitt i Flandern är staden en perfekt utgångspunkt om du vill besöka de andra så kallade konststäderna i Flandern, Brygge och Antwerpen. Här finns gott om boende för alla plånböcker. Du kan välja att bo på ett enklare pensionat eller på ett hotell med 1-4 stjärnor. Gent välkomnar dig med öppna armar!
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Amsterdam

Amsterdam

Med sina karaktäristiska kanaler (UNESCO världsarv) omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Det finns mycket mer att uppleva och utforska även för de besökare som redan har sett de vackra kanalerna, upptäckt Jordaan och introducerats till vårt aldrig sinande nattliv. Amsterdam Metropolitan Area erbjuder ett stort utbud av överraskande och ovanliga sevärdheter och landskap.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Halmstad

Halmstad

Där Nissans älv möter havet ligger Halmstad – en härlig blandning av livfullhet och småstads charm, salta stränder och fridfulla sötvatten. Flera stränder, förutom den välkända Tylösand, kantar den fyra mil långa kusten. Stadskärnan är mysig, där små butiker blandas med ett charmigt café- och restaurangliv. Halmstad har ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året runt. Konsten är ständigt närvarande, med verk av bland andra Milles och Picasso. Vem du än är, vad du än vill göra, Halmstad har upplevelsen för dig.
Läs mer
Glasriket

Glasriket

Över en miljon besökare flockas varje år till Glasriket, ett område som spänner över Kronobergs och Kalmar län i Småland, inom kommunerna Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge. Många återkommer gång på gång, och det är lätt att förstå varför. Att se den glödande heta glasmassan förvandlas till känsliga kristaller eller robusta skålar är ett skådespel som aldrig blir gammalt. Här kan du upptäcka kända glasbruk och varumärken som Orrefors, Kosta Boda, Skruf, Mats Jonasson Målerås med flera. Dessutom kan du njuta av det bästa av Smålands natur, med skogar, sjöar, stenmurar och en mängd kulturupplevelser som Vilhelm Mobergs utvandringsväg.
Läs mer
Piazza Navona
Rom, Italien

Piazza Navona

Enligt vissa bedömare är detta inte bara Roms utan världens vackraste torg. Inte bara för alla statyer och fontäner, såsom Lorenzo Berninis stora Fontana dei Quattro Fiumi, utan även för dimensionerna. Fontänen i mitten av torget har väldiga statyer och avbildningar av de fyra största floderna som man kände till på den tiden: Donau, Ganges, Nilen och Rio de la Plata. Torget är idag ett av Roms bästa ställen om man ska äta, dricka, koppla av en stund eller bara sitta och studera folk. Det avlånga torget från 1500-talet är stort, men ändå intimt.
Boka nu
Läs mer
Rafael i Villa Farnesina
Rom, Italien

Rafael i Villa Farnesina

Villa Farnesina, är ansedd som en av den italienska renässansens mest magnifika byggnader. Byggd av Baldassare Peruzzi för den rike bankiren Agostino Chigi, även kallad för "il Magnifico".Köpmannen från Siena levde ett fantastiskt liv och som renässanens köpman iscensatte han pomp och ståt för att underhålla artister, poeter, och adelsmän med storslagna banketter. Insidan är rikligt dekorerad med fresker av stora och kända konstnärer som Rafael, Sebastiano del Piombo, Giovanni Antonio Bazzi, mer känd som Sodoma, och naturligtvis även Peruzzi.
Läs mer