Utforska en värld av möjligheter.

Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Gent

Gent

Gent är en liten stad med stort hjärta. Här råder en perfekt harmoni mellan historia och nutid. En promenad genom staden är som en resa i tiden. Ena sekunden kan du beundra byggnader från 1300 talet, för att i nästa ögonblick hamna mitt i ett toppmodernt område. Gent är också en ungdomlig stad fylld av kultur. Här finns massvis av musik, teater, film och konst. Tack vare sitt läge mitt i Flandern är staden en perfekt utgångspunkt om du vill besöka de andra så kallade konststäderna i Flandern, Brygge och Antwerpen. Här finns gott om boende för alla plånböcker. Du kan välja att bo på ett enklare pensionat eller på ett hotell med 1-4 stjärnor. Gent välkomnar dig med öppna armar!
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
San Antonio, Texas

San Antonio, Texas

San Antonio, Texas, hem till legendariska Alamo och den världsberömda River Walk, är värd till en vibrerande mix av kultur, mat, arkitektur och historia. Utforska rika historiska attraktioner, prisbelönta temaparker, mästerskaps-golfbanor, fantastisk shopping, innovativa rätter och intressanta kulturella evenemang och museer. Det angränsande Texas Hill Country kompletterar staden, där floder skär stigar genom böljande kullar och rikliga vinrankor har skapat en charmig vindestination. I San Antonio, en av Amerikas trevligaste städer, erbjuds man en autentisk upplevelse.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
S:ta Gertruds kyrka
Västervik, Sverige

S:ta Gertruds kyrka

När Västervik grundades på sin nuvarande plats 1433 av Erik av Pommern beviljades invånarna fyra skattefria år, varav det första var att bygga en kyrka. Gudstjänster hölls här i nästan 500 år, med den sista höga mässan på Kristi Konungens högtid (Domssöndagen) 1905. Den nya kyrkan, S:t Petri, invigdes den första advent samma år. Sedan dess användes S:ta Gertruds för olika ändamål, inklusive för spannmålslagring under första världskriget. Så småningom uppstod idén att återställa kyrkan som en plats för tillbedjan, och S:ta Gertruds invigdes på nytt den 18 juni 1933. Kyrkans ursprungliga torn, som förstördes av blixten under en gudstjänst 1762, ersattes på 1780-talet av det nuvarande, ritat av den kände arkitekten Carl-Fredrik Adelcratz. Bland kyrkans många värdefulla artefakter finns en Wisteniusorgel från 1743, som anses vara ett av Sveriges mest värdefulla organ.
Läs mer
Mechelen

Mechelen

Folket i Mechelen pratar om sin stad med stolthet, ibland med glimten i ögat men alltid med en underliggande värme. Besökare slås av den överväldigande atmosfären när de promenerar förbi monument präglade av sin ålder för att sedan ta en paus på färgglada gårdsplaner och historiska kyrkor. Meceheleninvånaren är stolt över Gouden Carolus, det prisbelönta ölet som har bryggts här i århundraden. Han är stolt över Margareta, Karl V:s faster som satte 1500-talets Mechelen på kartan. Han är även svag för traditionellt hantverk och äkta lokala produkter. Kom till Mechelen och upplev själv dess älskvärda charm!
Läs mer
Gladhammar gruvor
Västervik, Sverige

Gladhammar gruvor

Gladhammargruvorna, bland Sveriges äldsta, avslöjar en rik historia av metallutvinning dejting tillbaka till 1100-talet. Platsen, en gång avgörande i kobolt- och kopparbrytning, erbjuder nu en inblick i dess flitiga förflutna med informativa skärmar och natursköna platser för besökare att njuta av. En kort stig leder förbi gruvorna till en lugn sjö, perfekt för en reflekterande promenad. Även om de djupa axlarna är säkert avspärrade, området förblir ett fängslande resmål för både historiaentusiaster och naturälskare.
Läs mer
Albertina
Wien, Österrike

Albertina

Albertina, det enorma habsburgska samlingen av grafisk konst, rymmer verk av Dürer och Rubens tillsammans med mästerverk av Schiele, Cézanne, Klimt, Kokoschka, Picasso och Rauschenberg. Showen "Masterworks av modernismen: The Batliner samlingen" rekommenderas särskilt. Den illustrerar utvecklingen från Monet och Picasso till Gerhard Richter och Georg Baselitz och presenterar höjdpunkterna från de senaste 130 åren av konsthistoria. Albertina har också en samling av arkitektoniska verk och foton (inklusive Helmut Newton och Lisette Model bland andra), som visas i specialutställningar. För mer information om www.wien.info/en/sightseeing/museums-exhibitions/top/albertina
Läs mer
Flamenco Föreställningar
Granada, Spanien

Flamenco Föreställningar

Flamenco är en passionerad, rytmisk dans som bygger på folkloriska musiktraditioner från södra Spanien. Generellt åtföljd av speciella musikinstrument, detta är en livlig form av konst som är unik för regionen. Många leverantörer erbjuder Flamenco-upplevelser på alla möjliga platser. Om du är i Sacramonte, se till att fånga en flamencoshow på Zambra María la Canastera: utförs i en liten restaurerad grotta hem laddad med memorabilia. I stadens centrum, prova El Tabanco för en prisvärd Flamenco-kväll avslutad med vin och tapas. För en avancerad kulturell upplevelse, gå till Casa del Arte.
Läs mer