Utforska en värld av möjligheter.

Växjö

Växjö

Växjö är hjärtat i sydost – mitt i Småland, mitt i södra Sverige. Här finns det mycket att se, uppleva och göra. Staden är full av unika butiker och restauranger i världsklass. Här råder en blomstrande kultur- och konstscen, en närvarande kafékultur och det finns flera prisbelönta kulinariska kök. Vill du njuta av en äkta småländsk naturupplevelse följer du en av de många cykel- och promenadleder rakt ut i skogarna! Ett glasrike finns runt hörnet, ett möbelrike likaså. Välkommen!
Läs mer
Amsterdam

Amsterdam

Med sina karaktäristiska kanaler (UNESCO världsarv) omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Det finns mycket mer att uppleva och utforska även för de besökare som redan har sett de vackra kanalerna, upptäckt Jordaan och introducerats till vårt aldrig sinande nattliv. Amsterdam Metropolitan Area erbjuder ett stort utbud av överraskande och ovanliga sevärdheter och landskap.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Auckland

Auckland

Den majestätiska "City of Sails" är omgiven av vatten som förklarar dess glittrande lockelse. Den storslagna hamnen påminner om andra berömda vattenstäder men ändå med sin egen unika charm. Auckland har en rik maritim historia och var platsen för 2000 & 2003 års America’s Cup. Auckland är relativt litet geografiskt sett vilket innebär att det är ett nöje att utforska staden till fots. Den har en dynamisk befolkning som gör den till en kosmopolitisk och sofistikerad stad med en lätt, trevlig och angenäm känsla.
Läs mer
Linköping

Linköping

Sveriges flyghuvudstad. Staden där Göta Kanals hjärta och största attraktion Bergs Slussar ligger. Hemstaden till Mons Kallentofts kända böcker ”Årstiderna”. Linköping är staden som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen till Linköping!
Läs mer
Uppsala

Uppsala

Bara lite mer än en halvtimmes resa från Stockholm ligger Uppsala, en harmonisk blandning mellan storstadsmetropol och småstadsidyll. Staden har en rik historia med ikoniska landmärken som Uppsala domkyrka och Uppsala slott. Den är också hem till Skandinaviens äldsta universitet och intressanta museer som erbjuder en inblick i svunna epoker. Uppsala är en dynamisk blandning av tradition och modernitet och inbjuder besökare att njuta av både gammalt och nytt i denna mosaik av kulturhistorisk betydelse.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Marseille

Marseille

Marseille är den oupptäckta juvelen i den franska Medelhavskustens krona. De klippiga provensalska bergen sträcker ut sig över den gamla hamnen och tusentals båtar som ligger för ankare i det klarblå vattnet. Målare och andra konstnärer har alla blivit förförda av det soliga klimatet och stadens liv och rörelse. Frankrikes andra största stad har allt du kan önska dig - vackra stränder, gamla byggnader, blomstrande konst och ett varierande och dynamiskt nattliv. Välkommen till en stad som stoltserar med ett unikt kulturarv - Planète Mars.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Rosenlunds rosarium
Jönköping, Sverige

Rosenlunds rosarium

Ge dig ut på en sinnlig resa med ett besök på Rosenlunds rosarium där ett kalejdoskop av färger, ljud och dofter väntar. Vandra genom denna botaniska pärla och upptäck mer än 550 olika sorters rosor. År 2022 fick denna blomstrande fristad det prestigefyllda ”Award of Garden Excellence” vilket befäste dess status som en av världens mest besökta rosenträdgårdar. Från de tidiga blomningarna i maj till klätterrosornas och de gammaldags buskrosornas blomsterprakt i juli garanterar Rosenlunds rosarium ett prunkande naturskådespel.
Läs mer
Alicante

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .
Läs mer
Ankara

Ankara

Turkiets huvudstad Ankara ligger bokstavligen på gränsen mellan öst och väst. Detta innebär att du kan sitta på en uteservering i skuggan av träden på boulevarden samtidigt som du äter meze. De blandade influenserna från Europa och Mellanöstern har färgat Ankaras arkitektur, mat, vin, nattliv, mode och konst. De två kulturerna har smält samman i denna stad och gett den en unik identitet. Om du ankrar i Ankara, som namnet föreslår, tar du ett steg över historiens gräns.
Läs mer
Husqvarna Museum
Jönköping, Sverige

Husqvarna Museum

Ge dig ut på en fascinerande resa genom industrihistoria på Husqvarna Museum som återspeglar över 300 år av innovation och hantverk. Från Husqvarna AB:s tillverkning av musköter till den svenska Försvarsmakten 1689 till banbrytande symaskiner, spisar, cyklar och motorcyklar fångar museet den mångsidiga utvecklingen av en av världens äldsta industrijättar. Upptäck de tekniska framstegen, den orubbliga kvaliteten och den anmärkningsvärda mångfalden som har format Husqvarnas bestående arv.
Läs mer
Heineken Experience
Amsterdam, Nederländerna

Heineken Experience

Det före detta Heineken-bryggeriet i Amsterdam erbjuder en ca 3 000 kvadratmeter stor unik utställningslokal. Det är numera ett nationellt monument och är utnämnt till att vara ett av den europeiska industrialismens kulturarv. Miljontals hektoliter Heineken öl bryggdes här fram till 1988, då Heineken bryggeriet i Zoeterwoude övertog produktionen från Amsterdam bryggeriet. Här i denna minnesbyggnad som ligger på Stadhouderskade, kan du lära dig mer om Heinekens rika historia, tradition och hantverk av bryggning och människorna bakom detta multinationellt företag. Bra att veta: två öl ingår i entrépriset!
Boka nu
Läs mer
Friluftsmuseet Gamla Linköping och Valla Gård
Linköping, Sverige

Friluftsmuseet Gamla Linköping och Valla Gård

Följ med på en minnesrik tidsresa och upplev stad, skog och land som för hundra år sedan! Ta en paus i vardagen och njut av en rofylld och unik miljö med trähus, kullerstensgränder, historiska trädgårdar och många museer. Här finns massor av aktiviteter för både stora och små och du hittar också butiker, restauranger och caféer. Det finns även boendemöjligheter för dig som vill stanna mer än en dag! En kort promenad genom Vallaskogen tar dig till Valla gård. Här finns muséer som visar landsbygdens historia, djur, lekplats och minigolfbana. Under Tidernas sommar, från slutet av juni till mitten av augusti, är friluftsmuseet extra levande och fylls av aktiviteter för hela familjen. Under december förvandlas Gamla Linköping till en av Sveriges bästa julmarknader, där det finns massor av äkta julstämning för hela familjen!
Läs mer
Carolina Rediviva
Uppsala, Sverige

Carolina Rediviva

Carolina Rediviva uppfördes mellan 1817 och 1841 och är hem till Sveriges äldsta universitetsbibliotek, grundat 1620. Byggnaden, som ursprungligen var tre våningar hög med två mezzaniner, sträcker sig nu över 12 våningar och har cirka 5 miljoner böcker och 3 500 hyllmeter handskrivna dokument. Innanför bibliotekets entré hittar du utställningsrummet där du kan se den berömda silverbibeln från 500-talet skriven på det numera utdöda språket gotiska, musikaliska noteringar gjorda av Mozart själv, medeltida manuskript och ärkebiskop Olaus Magnus Carta Marina som trycktes 1539.
Läs mer