Utforska en värld av möjligheter.

Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!
Läs mer
Gotland

Gotland

Det är något alldeles speciellt med Gotland. Kanske är det ljuset, stränderna och det ständigt närvarande havet. Att ön är en av Sveriges soligaste platser – även i november – gör sitt till. Det kan vara kulturarvet, historien som både syns och känns överallt. Eller människorna. Jordnära och gästvänliga livsnjutare finns det gott om bland öborna. Det kan vara folklivet. Alla de som strosar omkring i staden innanför murarna. Är det naturen med det öppna och inbjudande landskapet? En alldeles speciell ö hälsar dig välkommen till upptäckter och utforskning. Eller bara till vila. Här är avstånden aldrig långa – mellan norr och söder, öst och väst, stad och land.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Sundsvall

Sundsvall

Sundsvall, ett dynamiskt stadcentrum i norra Sverige, erbjuder en unik blandning av modern vitalitet och rik neo-renässansarkitektonisk charm. Omringad av frodiga skogar och höga berg, är denna stad en port till utomhusäventyr. Dess förnyade stadsbild, framhävd av den slående stenarkitekturen i Stenstaden, bjuder in dig att utforska kulturell rikedom, mångsidig mat och en livlig konstscen. Sundsvall är ett fängslande resmål för resenärer som söker en autentisk svensk upplevelse.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Auckland

Auckland

Den majestätiska "City of Sails" är omgiven av vatten som förklarar dess glittrande lockelse. Den storslagna hamnen påminner om andra berömda vattenstäder men ändå med sin egen unika charm. Auckland har en rik maritim historia och var platsen för 2000 & 2003 års America’s Cup. Auckland är relativt litet geografiskt sett vilket innebär att det är ett nöje att utforska staden till fots. Den har en dynamisk befolkning som gör den till en kosmopolitisk och sofistikerad stad med en lätt, trevlig och angenäm känsla.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Karlskrona

Karlskrona

Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här! 340 år senare ligger marinbasen kvar, den väl bevarade arkitekturen och stadsplanen imponerade på Unesco, som gav staden världsarvsstatus 1998. Vart du än går kan du se bevis på detta; flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk som lockar besökare från hela världen. Allt detta på ett antal öar, mitt i skärgården. En skärgård som Unesco har utsett till ett av sju biosfärområden i Sverige.
Läs mer
East Side Gallery
Berlin, Tyskland

East Side Gallery

En östtysk Trabant-bil som verkar bryta igenom betongen. Honecker och Breschnew mitt i en kyss av broderlig och socialistisk kärlek. Genom East Side Gallery har ett segment av Berlinmuren förvandlats till det längsta utomhusgalleriet i världen. Kunstmeile, eller konstmilen på svenska, ligger längs stranden av floden Spree i Friedrichshain. Den är 1 316 meter lång är också det längsta segmentet av Berlinmuren som fortfarande står kvar. Direkt efter Berlinmurens fall, målades East Side Gallery av 118 konstnärer från 21 olika länder. Med hjälp av olika konstnärliga medel kommenterade konstnärerna de politiska händelserna som ägde rum under 1989 och 1990 i mer än 100 konstverk som finns på den östra sidan av muren.
Boka nu
Läs mer
Mauermuseum Haus vid Checkpoint Charlie
Berlin, Tyskland

Mauermuseum Haus vid Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie är den mest kända gränskontrollen inom Tyskland och har ett namn som hela världen känner igen. Det var här de allierade registrerade alla amerikanska, engelska och franska soldater, samt deras familjer, som korsade gränsen till Östberlin. Precis bredvid ligger ”Mauer Museum – Checkpoint Charlie” och en rekonstruktion av de allierades första kontrollbarack. Idag visar huset vid Checkpoint Charlie ett nästan ofattbart antal originalverktyg som människor använde sig av i sin flykt ut ur "DDR". Man kan se allt från en varmluftsballong till en Trebant-bil och en stolslift.
Boka nu
Läs mer
Drottningskärs Kastell
Karlskrona, Sverige

Drottningskärs Kastell

Detta kastell anses vara en av den svenska fortifikationens främsta skapelser, ett komplett och välbevarat försvarsverk från stormaktstiden. Det uppfördes under slutet av 1600-talet, år 1895 upphörde Drottningskär att räknas som aktiv befästningsanläggning. Till Kastellet kommer man dagligen året runt genom vägfärjan till Aspö. Sommartid passerar skärgårdstrafikens båtar kastellet. Här finns också restaurang, som håller öppet för gruppbeställningar hela året.
Läs mer
Speicherstadt (en samling historiska magasin)
Hamburg, Tyskland

Speicherstadt (en samling historiska magasin)

Speicherstadt nere i hamnen har över hundra år på nacken och är världens största, sammanhängande magasinkomplex. Här hittar besökare i Hamburg en idyllisk miljö med gotisk arkitektur i rött tegel från wilhelminertiden, komplett med säregna små gavlar och torn. Dyrbara varor förvaras i kontrollerade temperaturer bakom magasinens massiva väggar – kaffe, te, kakao, kryddor, tobak – och världens största lager av orientaliska mattor. Sedan 2015 ingår Speicherstadt, Chilehaus och Kontorhausviertel i UNESCO:s världsarv.
Boka nu
Läs mer