Utforska en värld av möjligheter.

Jerez

Jerez

Jerez är omgivet av vinodlingar och har mer än 30 bodegor - vinkällare - som ägnar sig åt att framställa sherry och brandy. Så det är inte konstigt om du tror att det är detta som främst präglar Jerez. Men den här aristokratiska staden med sin gamla stadskärna, ovanliga museum, ett stämningsfullt zigenarkvarter och en del exempel på förstklassig arkitektur är också flamencons vagga, hemstad för de magnifika dansande andalusiska hästarna, motorcykelsportens huvudstad – och förstås också berömd för sin tjurfäktning.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Alicante

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Karlskrona

Karlskrona

Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här! 340 år senare ligger marinbasen kvar, den väl bevarade arkitekturen och stadsplanen imponerade på Unesco, som gav staden världsarvsstatus 1998. Vart du än går kan du se bevis på detta; flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk som lockar besökare från hela världen. Allt detta på ett antal öar, mitt i skärgården. En skärgård som Unesco har utsett till ett av sju biosfärområden i Sverige.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
G Experiència
Barcelona, Spanien

G Experiència

Detta liknar inte alls de audiovisuella projektioner vi normalt ser. Det är som att vara i Gaudís huvud, och få en insikt i vad som inspirerade honom på ett sätt som är lätt att förstå och magiskt. Med audiovisuella 4D kan du resa in i Gaudís kreativa sinne. Historia blandas med innovativ teknik! Interaktiva väggar med 9 språk ställs till ditt förfogande och verk av den geniala arkitekten. ...Vad väntar du på? Du hittar G Experiència bredvid Park Güell.
Läs mer
Säfsen Resort

Säfsen Resort

I natursköna sydvästra Dalarna framträder Säfsen Resort som en året-runt-oas av upplevelser: från en fullt utrustad skidanläggning på vintern till spännande utförscykling och vildmarksäventyr sommar, vår och höst. Säfsen erbjuder en uppsjö av aktiviteter och äventyr för hela familjen. Dessutom lockar Säfsen Mountain Bike Park både elit downhill och mountainbikecyklister. Anläggningen ligger bara 130 km från Örebro, 270 km från Stockholm och 340 km från Göteborg.
Läs mer
Centralmarknaden
Alicante, Spanien

Centralmarknaden

Denna byggnad innehåller några modernistiska drag och byggdes mellan 1911 och 1912 under styret av Juan Vidal Ramos över Balmes Square, där det fortfarande var en del av 1700-talsmuren. Med sin rektangulära form efterliknar marknaden en basilikas layout. Byggnaden är uppdelad i två våningar, varav en är en halvkällare på grund av de oregelbundna omgivande gatorna. Framsidan av byggnaden var designad av Enrique Sánchez Sedeño och tronas av en imponerande trappa omgiven av två nya figurer med dekorativa egenskaper. Den 25 maj 1938 utsattes Centralmarknaden av den brutala bombningen som staden Alicante ledde under det spanska inbördeskriget, vilket resulterade i 300 civila offer. Det italienska flygvapnet var ansvarig för den tragedin. Alla typer av högkvalitativa produkter kan köpas på marknaden, särskilt lokal fisk och skaldjur, grönsaker och frukt samt andra lokala produkter. Härifrån köper de bästa restaurangerna sin mat. Visste du att...? Centralmarknaden var huvudkontoret för Alicante brandstation under flertal år.
Läs mer
Ö Tabarca
Alicante, Spanien

Ö Tabarca

Ett besök på Tabarca-ön är ett absolut måste. Båtar från företaget Kontiki avgår från marinan i Alicante flera gånger om dagen under sommarmånaderna. Under lågsäsong bekräftas tidtabellerna i förhand. Resan tar cirka en timme från Alicante. Rutten ger dig möjlighet att njuta av kusten. Prova en av de traditionella fiskgrytorna på terrassen på en av restaurangerna. På ön hittar du fina små vikar att simma i, även en strand som erbjuder olika faciliteter. Om du bestämmer dig för att övernatta på ön, finns det små hotell som pryds längs ön.
Läs mer
MACA Museum
Alicante, Spanien

MACA Museum

Samtida konstmuseum "MaCa" är inrymd i stadens äldsta bevarade byggnad. I barockstil och daterat till 1685 och ligger bredvid Basilica Santa María. Museet har nyligen öppnats efter ett års utbyggnadsarbete för att förbättra och utvidga anläggningen på 4,700 m2 i syfte att kunna hysa en stor samling av 1900-tals konst mestadels bestående av verk donerade av Eusebio Sempere. Många olika typer av evenemang äger rum på museet såsom konserter och utställningar.
Läs mer
Blekinge Museum
Karlskrona, Sverige

Blekinge Museum

Regionalt museum i Blekinge - här finns utställningar om länets historia, Blekinges kustkultur och Blekingska rötter. Museet ligger centralt i Karlskrona vid Fisktorget där skärgårdsbåtarna lägger till. I raden av hus längs Fisktorget finns utställningar om länet. Här visas också tillfälliga utställningar av skiftande slag. Här finns också en museibutik och en vacker Barockträdgård. Sommartid finns 2 båtar vid Borgmästarekajen för uthyrning till allmänheten. Museets öppna och tillgängliga föremålsmagasin och fotoarkiv hittar du på Rosenholmsområdet utanför Karlskrona. OBS! Förboka din entrébiljett, se länken nedan.
Läs mer