Utforska en värld av möjligheter.

Gold Coast

Gold Coast

Australiens "guldkust" är en underhållande och varierande stad som erbjuder innehållsrika dagar och roliga nätter som åtnjuts av mer än 10 miljoner besökare varje år. Familjer, kärlekspar, affärsdelegater och backpackers hittar alla en upplevelse som passar deras behov och budget. Gold Coast har fler attraktioner och sevärdheter att erbjuda än någon annan destination på södra halvklotet. Smält in i Gold Coasts lättsamma livsstil med 70 kilometer av sol, sand och surf, plus 100 000 hektar regnskog endast en kort bilresa bort.
Läs mer
Mechelen

Mechelen

Folket i Mechelen pratar om sin stad med stolthet, ibland med glimten i ögat men alltid med en underliggande värme. Besökare slås av den överväldigande atmosfären när de promenerar förbi monument präglade av sin ålder för att sedan ta en paus på färgglada gårdsplaner och historiska kyrkor. Meceheleninvånaren är stolt över Gouden Carolus, det prisbelönta ölet som har bryggts här i århundraden. Han är stolt över Margareta, Karl V:s faster som satte 1500-talets Mechelen på kartan. Han är även svag för traditionellt hantverk och äkta lokala produkter. Kom till Mechelen och upplev själv dess älskvärda charm!
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Jerez

Jerez

Jerez är omgivet av vinodlingar och har mer än 30 bodegor - vinkällare - som ägnar sig åt att framställa sherry och brandy. Så det är inte konstigt om du tror att det är detta som främst präglar Jerez. Men den här aristokratiska staden med sin gamla stadskärna, ovanliga museum, ett stämningsfullt zigenarkvarter och en del exempel på förstklassig arkitektur är också flamencons vagga, hemstad för de magnifika dansande andalusiska hästarna, motorcykelsportens huvudstad – och förstås också berömd för sin tjurfäktning.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Halmstad

Halmstad

Där Nissans älv möter havet ligger Halmstad – en härlig blandning av livfullhet och småstads charm, salta stränder och fridfulla sötvatten. Flera stränder, förutom den välkända Tylösand, kantar den fyra mil långa kusten. Stadskärnan är mysig, där små butiker blandas med ett charmigt café- och restaurangliv. Halmstad har ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året runt. Konsten är ständigt närvarande, med verk av bland andra Milles och Picasso. Vem du än är, vad du än vill göra, Halmstad har upplevelsen för dig.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand ligger vid foten av bergskedjan med åtta vulkaner och utgör huvudorten i Massif Central, den attraktiva Auvergne-regionen som erbjuder massor av friluftsaktiviteter. Staden är port till den stora vulkanparken och en omväxlande natur med berg, dalar, platåer och slätter. ”Clermont” som fransmännen säger, har ett stort historiskt, kulturellt och arkeologiskt arv och är också ett stort konstcentrum. Clermont-Ferrands historiska stadskärna är perfekt för att utforskas till fots.
Läs mer
Den Kejserliga Skattkammaren
Wien, Österrike

Den Kejserliga Skattkammaren

Den medeltida delen av det kejserliga palatset, Schweizerhof, innehåller Habsburgarnas unika skatter, inklusive den österrikiska kejsarkronan och det heliga romerska rikets kronjuveler och kejsarkrona. Ytterligare höjdpunkter här är skatten som tillhört det Gyllene Skinnets Order och samlingarna av de ovärderliga burgundiska skatterna från 1400-talet. Man kan också beskåda juveler som tillhört de habsburgska kejsarinnorna och ärkehertiginnorna samt delar av originalsmyckena som tillhört kejsarinnan Elisabeth. Legendariska skatter såsom den heliga lansen från 700-talet, den största slipade smaragden i världen och den fantastiska enhörninges horn kan också ses här. Mer information på: www.wien.info/en/sightseeing/sights/imperial/treasury
Boka nu
Läs mer
Stadsparken
Jönköping, Sverige

Stadsparken

Inom gångavstånd från centrum och med panoramautsikt över Vättern och staden ligger den över 100 år gamla Stadsparken. Omgiven av vacker natur inbjuder denna lugna tillflyktsort besökare att utforska och njuta. Ta en lugn promenad och upptäck fågelmuseet, arboretum, en mängd olika djur, trevliga kiosker och mysiga restauranger. Spela en runda minigolf eller upplev nostalgin i en anrik danshall. Familjer kan njuta av kommunens största lekplats som erbjuder oändligt roligt för de små. Parken är även hem åt Stadsparksvallen, det lokala fotbollslaget hemmaarena, som lockar extra spänning till denna annars så fridfulla plats. Parken är ett perfekt utflyktsmål för både avkoppling och nöje.
Läs mer
Havets Hus
Wien, Österrike

Havets Hus

Gula, röda och blåa fiskar, gröna mambas och hajar - i akvarier, terrarier och det 20 meter höga tropiska huset med ett vattenfall, hängbro och mangrovelandskap finns här över 10.000 djur från alla kontinenter. I det tropiska huset och i Krokipark (Krokodilparken) flyger fåglar fritt och apor och krokodiler rör sig fritt tillsammans med andra djur som är lämpliga för denna livsmiljö. I terrariet finns giftiga och gigantiska ormar, ödlor, bladskärarmyror och fågelspindlar. En annan höjdpunkt sedan september 2013 är den 150.000-liter stora tank med hammarhajar på tionde våningen i det gamla luftvärnstornet. Kaféet på 11:e våningen, som också öppnade samtidigt, ger besökarna en fantastisk utsikt över Wien. Havets Hus är inrymt i en av Wiens sex monumentala luftvärnstorn från andra världskriget. Mer information på: www.wien.info/en/vienna-for/families/indoor/sea-house
Läs mer
Spanska Trappan
Rom, Italien

Spanska Trappan

Ett populärt besöksmål och mötesplats. Trappan sträcker sig mellan Piazza di Spagna och Piazza della Trinità dei Monti och är belägen på kullen Pincios sluttning i centrala Rom. Trappan utformades av Francesco de Sanctis mellan 1723 och 1725 och har tre plan som sägs symbolisera treenigheten. Namnet "Spanska Trappan" är egentligen helt missvisande eftersom trappan inte har någonting med Spanien att göra, det har helt enkelt lånats från namnet på piazzan vid trappans fot, Piazza di Spagna. Det italienska namnet är Scalinata della Santissima Trinità dei Monti. Nedanför trappan finns två populära shoppinggator med exklusiva märkesbutiker.
Läs mer