Utforska en värld av möjligheter.

Mechelen

Mechelen

Folket i Mechelen pratar om sin stad med stolthet, ibland med glimten i ögat men alltid med en underliggande värme. Besökare slås av den överväldigande atmosfären när de promenerar förbi monument präglade av sin ålder för att sedan ta en paus på färgglada gårdsplaner och historiska kyrkor. Meceheleninvånaren är stolt över Gouden Carolus, det prisbelönta ölet som har bryggts här i århundraden. Han är stolt över Margareta, Karl V:s faster som satte 1500-talets Mechelen på kartan. Han är även svag för traditionellt hantverk och äkta lokala produkter. Kom till Mechelen och upplev själv dess älskvärda charm!
Läs mer
Zürich

Zürich

Den charmiga världsstaden Zürich är Schweiz affärscentrum och erbjuder hög livskvalitet. Zürich är känt för sitt fantastiska shoppingutbud längs den världsberömda Bahnhofstrasse, och staden erbjuder även en stor mängd fritidsaktiviteter. Ett stort antal förstklassiga restauranger skämmer bort matälskare med alla typer av gastronomiska njutningar. När solen gått ned hittar du cirka 500 barer och nattklubbar med ett brett nöjesutbud. Zürich är också den perfekta utgångspunkten för olika utflykter till exempelvis Rhenfallen, chokladfabriker och glaciären på Titlis.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Sylt

Sylt

Det är ingen slump att ön Sylt har fått smeknamnet "German Hamptons", den har länge varit en lekplats för Tysklands rika och berömda. Sylt, som uttalas "zoolt", är en otroligt vacker, 4 mil lång ö på den tyska Nordsjökusten, med en av Europas längsta och finaste sandstränder. Ön är känd för sin uppfriskande havsluft och sina öppna vidder. Varför inte uppleva de magnifika vyerna av glittrande hav, enorma sanddyner och oändliga, klargula rapsfält redan i sommar?
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Luleå domkyrka
Luleå, Sverige

Luleå domkyrka

Luleå domkyrka byggdes efter den stora branden i Luleå 1887. Branden förstörde helt den gamla kyrkan på platsen, Gustafs kyrka, som var från slutet av 1700-talet. Den nya katedralen, ritad av arkitekten Adolf Emil Melander i nygotisk stil, fick ursprungligen namnet Oscar Fredriks kyrka vid invigningen 1893, för att hedra kung Oscar II. Spänner över 54 meter i längd och 35 meter i bredd, den korsformade katedralen har en hög spira som överstiger 60 meter i höjd. Arkitekten Knut Nordenskjöld ledde en redesign som vände sig mot moderniteten, tog bort väggmålningar och stjärndekorationer och lämnade en orörd vit inredning. Trots dessa förändringar dröjer ekon av den ursprungliga stilen kvar i kyrkans ingångar och skapar en harmonisk blandning av historisk och samtida estetik.
Läs mer
Ankara

Ankara

Turkiets huvudstad Ankara ligger bokstavligen på gränsen mellan öst och väst. Detta innebär att du kan sitta på en uteservering i skuggan av träden på boulevarden samtidigt som du äter meze. De blandade influenserna från Europa och Mellanöstern har färgat Ankaras arkitektur, mat, vin, nattliv, mode och konst. De två kulturerna har smält samman i denna stad och gett den en unik identitet. Om du ankrar i Ankara, som namnet föreslår, tar du ett steg över historiens gräns.
Läs mer
Luleå skärgård
Luleå, Sverige

Luleå skärgård

Luleå öar ligger inbäddat i sin arktiska miljö och bildar världens unika bräckvattenskärgård och blandar sött och saltvatten i en oöverträffad miljö. Med över 1000 öar som väntar på utforskning lockar Luleå skärgård äventyrare. De förlängda sommarnätterna tillför liv i skärgården – tillgänglig med båt eller kanot. När vintern täcker landskapet i is framträder ett oändligt vinterunderland, perfekt för utforskning till fots, med snöskoter, bil eller längdskidor.
Läs mer
Rafael i Villa Farnesina
Rom, Italien

Rafael i Villa Farnesina

Villa Farnesina, är ansedd som en av den italienska renässansens mest magnifika byggnader. Byggd av Baldassare Peruzzi för den rike bankiren Agostino Chigi, även kallad för "il Magnifico".Köpmannen från Siena levde ett fantastiskt liv och som renässanens köpman iscensatte han pomp och ståt för att underhålla artister, poeter, och adelsmän med storslagna banketter. Insidan är rikligt dekorerad med fresker av stora och kända konstnärer som Rafael, Sebastiano del Piombo, Giovanni Antonio Bazzi, mer känd som Sodoma, och naturligtvis även Peruzzi.
Läs mer
Timanfaya Nationalpark
Lanzarote, Spanien

Timanfaya Nationalpark

Vulkanfältet Timanfaya utnämndes år 1993 till nationalpark av UNESCO. Det 200 km² stora området bjuder på spännande geologiska fenomen och innehåller 180 växttyper. Bara 10 meter ner i jordens innandöme håller temperaturen 600 grader! Timanfaya är ett levande laboratorium för biologisk forskning. Området totalförstördes under upprepade vulkanutbrott år 1730 till 1736 och senare år 1824. En av topparna heter inte oväntat Eldens Berg.
Läs mer