Utforska en värld av möjligheter.

Sydney

Sydney

När de flesta människor tänker på Australien, tänker de ofta på Sydney. Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge är två av den moderna världens mest kända ikoner. Sydney Opera House har med sina vita segel och distinkta siluett blivit en symbol för hela Sydney. Detta är dock bara en sida av staden. Sydney har flera lager, precis som den sandsten staden är byggd på. Besökaren kan genom att upptäcka alla dessa lager få en djupare förståelse för Sydney och stadens historia. Sydney växte snabbt från en straffkoloni av flera hundra personer år 1788, till att idag vara en modern stad med över 4 miljoner människor.
Läs mer
Gotland

Gotland

Det är något alldeles speciellt med Gotland. Kanske är det ljuset, stränderna och det ständigt närvarande havet. Att ön är en av Sveriges soligaste platser – även i november – gör sitt till. Det kan vara kulturarvet, historien som både syns och känns överallt. Eller människorna. Jordnära och gästvänliga livsnjutare finns det gott om bland öborna. Det kan vara folklivet. Alla de som strosar omkring i staden innanför murarna. Är det naturen med det öppna och inbjudande landskapet? En alldeles speciell ö hälsar dig välkommen till upptäckter och utforskning. Eller bara till vila. Här är avstånden aldrig långa – mellan norr och söder, öst och väst, stad och land.
Läs mer
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Cap d'Agde Méditerranée

Destination Cap d’Agde Méditerranée Cap d’Agde Méditerranée En allians mellan hav och mark I södra Frankrikes Languedoc-region med sol under 300 dagar om året är Cap d’Agde Méditerranée en semesterort som har något för alla. Orten består av fyra skilda delar som kompletterar varandra: badorten Cap d’Agde, Portiragnes och Vias, den historiska staden Agde, Pézenas. Vi kan nämna Pézenas, Molières, Agde, fokaiernas antika handelsstad eller Montagnac, den stora medeltida marknadsstaden. Canal du Midi flyter igenom Cap d’Agde Méditerranée och utgör dess ryggrad. Vi frestas att komma hit flera gånger under året eftersom erbjudandet av animerade och kulturella evenemang är många. Med sitt läge på ett vulkaniskt område mellan Canal du Midi, flod och hav består Cap d’Agde Méditerranée av 3 hamnar, 20 kilometer av vilda eller uppbyggda sandstränder, en naturlig miljö med parker, pinjeskogar, marina skyddsområden, häpnadsväckande historiska monument och kulturarv, sportutrustning av hög klass och ständiga aktiviteter.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Vimmerby

Vimmerby

För de flesta är Vimmerby mest känt för Astrid Lindgren eftersom det var här hon föddes och växte upp. Astrid har satt sitt avtryck på hela Vimmerby och idag är Vimmerby platsen där kanske främst barnfamiljerna hittar äventyret och de allra bästa upplevelserna. Med besöksmål som Astrid Lindgrens Värld, Virum älgpark och Katthult finns alla möjligheter att få uppleva en lekfull semester. Den småländska landsbygden med badsjöar, hagar och skog samt genuina småstadskänslan är också en anledning till många besök. Välkommen!
Läs mer
Ibiza

Ibiza

Ibiza har ett nattliv som slår det mesta, men inte nog med det. Här finns också en fantastisk natur och ett underbart klimat och Ibiza stad finns med på UNESCO:s världsarvslista. Oavsett om du vill dansa loss till musiken från världens bästa DJ:s eller njuta av det klara havsvattnet, den varma solen, de spännande grottorna och stränder där det alltid händer något – eller kanske göra lite av varje – så har du helt klart kommit till rätt ställe. Du kan utforska naturen på dagen, festa på natten och sedan koppla av på en ljuvlig strand morgonen efter.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Paris

Paris

Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Friedhof St. Johannis
Nürnberg, Tyskland

Friedhof St. Johannis

Den räknas till en av de viktigaste kyrkogårdarna i Europa eftersom Friedhof St Johannis är viloplats åt ett flertal kända personligheter, så som Albrecht Dürer och Veith Stoss. Det vackra smeknamnet "Rosornas Kyrkogård" speglar atmosfären här. Kyrkogården är alltså full av rosenbuskar som doftar fantastiskt under sommarmånaderna. Platsen upprättades då det blivit förbjudet att begrava sina döda inom stadsvallarna, på grund av utrymmesbrist. Missa inte att besöka Hesperidengärten efteråt.
Läs mer
Nürnberg

Nürnberg

Observera de aktuella bestämmelserna på grund av Covid 19-pandemin innan du besöker Nürnberg. För mer information, besök vår webbplats. När du en gång har upplevt stadens förtrollande och historiska atmosfär, och sett den mäktiga Kaiserburg, kommer du aldrig att glömma den. Den vackra "Gamla Stan" som ligger precis nedanför slottet består av otroligt vackra historiska byggnader. Spektakulära kyrkor, mysiga gränder och traditionella marknader. Nürnberg är en populär kulturstad och annordnar flera stora evenemang årligen.
Läs mer
Gotska Sandön
Gotland, Sverige

Gotska Sandön

Gotska Sandön är Gotlands enda nationalpark och ligger 38 km norr om Fårö. Ön ligger ensligt till och är ständigt utsatt för naturens krafter. En alldeles unik naturupplevelse som är väl värd ett besök. Med milslånga sandstränder och en stillhet som är sällsynt idag, gör ön till en unik plats. Nästan som en gömd skatt. Till ön reser man med båt från Nynäshamn eller Fårösund under perioden maj-september. Det finns bekvämt boende i stuga eller lite enklare inkvartering i tält. De flesta väljer att stanna några dygn på ön, men det går även dagsturer från Nynäshamn.
Läs mer
Kanotpaddling
Ängelholm, Sverige

Kanotpaddling

Rönne å slingrar sig genom landskapet från Ringsjön till havet vid Ängelholm. Denna sträcka är 85 kilometer lång och du kan paddla dig fram genom nästan tropiska landskap och förbi områden med rika kulturella traditioner. Den fridfulla resan bjuder ibland på små forsar. Det finns massor av saker att se och göra på vägen. Vissa delar passar bättre för familjer med barn. Du kan välja att paddla i några timmar eller några dagar. Ett exempel är turen från Gunnarödsbron/Stockamöllan till Rögnaröd/Djupadal som tar cirka fyra timmar. Du kan hyra kanoter och kajaker från olika platser och de flesta uthyrningsföretag erbjuder också övernattning. Bo i ett ombyggt stall eller en 1600-talsstuga. Eller varför inte samla ihop ett helt gäng vänner och hyra ett 12- eller 20-mannatält. Om du vill tillbringa natten utomhus finns det platser med vindskydd, toaletter och ved. För en särskilt svensk sommarupplevelse kan du kombinera en kanottur med att hyra en bastuvagn. Ta en varm bastu följt av ett dopp i ån!
Läs mer