Utforska en värld av möjligheter.

Southampton

Southampton

Århundraden av handel med omvärlden har gjort Southampton till en internationell stad. Den är en av Storbritanniens viktigaste hamnar och livligaste städer. Här blandas murar och byggnader från medeltiden med modern shopping, stora nöjeskomplex, småbåtshamnar, kultur och nattliv. Upptäck stadens rika kultur och spännande historia eller varför inte prova på någon av de många fritidsaktiviteterna i de vackra omgivningarna utanför staden? Sedan kan du luta dig tillbaka på en av Southamptons många restauranger, kaféer eller barer i hamnen.
Läs mer
Porto

Porto

Under medeltiden betraktades staden som utkanten av den då enda kända världen. Den flitige staden Porto klamrade sig fast vid sidan av Portugal och såg ut över den ändlösa Atlanten innan äventyrare riskerade allt för att ta sig till den nya världen. Ett halvt årtusende har gått sedan dess men Porto har behållit mycket av sin robusta, äventyrliga och beslutsamma anda. Klyschan att Lissabon visar upp sig och Porto arbetar är en sliten metafor som misslyckas med att fullt ut göra rättvisa åt dess verkliga charm. Med bilder av en tidigare livsstil dolda i varje gränd är Porto en plats som är fast besluten att hålla fast vid sin egen distinkta identitet.
Läs mer
Uppsala

Uppsala

Bara lite mer än en halvtimmes resa från Stockholm ligger Uppsala, en harmonisk blandning mellan storstadsmetropol och småstadsidyll. Staden har en rik historia med ikoniska landmärken som Uppsala domkyrka och Uppsala slott. Den är också hem till Skandinaviens äldsta universitet och intressanta museer som erbjuder en inblick i svunna epoker. Uppsala är en dynamisk blandning av tradition och modernitet och inbjuder besökare att njuta av både gammalt och nytt i denna mosaik av kulturhistorisk betydelse.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Linköping

Linköping

Sveriges flyghuvudstad. Staden där Göta Kanals hjärta och största attraktion Bergs Slussar ligger. Hemstaden till Mons Kallentofts kända böcker ”Årstiderna”. Linköping är staden som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen till Linköping!
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Nürnberg

Nürnberg

Observera de aktuella bestämmelserna på grund av Covid 19-pandemin innan du besöker Nürnberg. För mer information, besök vår webbplats. När du en gång har upplevt stadens förtrollande och historiska atmosfär, och sett den mäktiga Kaiserburg, kommer du aldrig att glömma den. Den vackra "Gamla Stan" som ligger precis nedanför slottet består av otroligt vackra historiska byggnader. Spektakulära kyrkor, mysiga gränder och traditionella marknader. Nürnberg är en populär kulturstad och annordnar flera stora evenemang årligen.
Läs mer
Kaiserburg
Nürnberg, Tyskland

Kaiserburg

Stadens kända siluett är de histroiska byggnaderna kring slottet Kaiserburg. Under det romerska riket beboddes det stundtals av olika kejsarna och under medeltiden räknas det som ett av de främsta kungapalatsen. Här kan man gå en guidad tur och se vart kungligheterna bodde, Tiefer-brunnen och Sinwell-tornet. Vill man undkomma stadens sus och dus kan man också besöka den närliggande trädgården. Den är välbesökt av såväl turister som hos lokalbefolkningen.
Läs mer
Linnéträdgården
Uppsala, Sverige

Linnéträdgården

Linnéträdgården är en frodig oas med ett vackert orangeri mitt i centrala Uppsala där du kan hitta över 1 000 växtarter arrangerade enligt Linnés 'Systema Naturæ'. Vandra bland växterna och njut av överflödet av blommor innan du kopplar av med en fika eller lunch i restaurangen och kaféet. Trädgården är också hem till Linnés bostad som nu är ett museum där du kan lära dig mer om hans arbete och den period han levde i. Trädgården och bostaden (Linnémuseet) är öppna från maj till september.
Läs mer