Utforska en värld av möjligheter.

Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Nantes

Nantes

Nantes ligger inbäddad längs den mäktiga Loirefloden och har ett rikt historiskt arv. Den var en central hamn för 1700-talets handel och även hemstad till den berömde författaren Jules Verne och till Anne från Bretagne. Stadens charmiga stenlagda gator, de gamla 1400-talshusen och dess imponerande slott och katedral påminner om dess storslagna förflutna. Men Nantes är mer än bara historia, den har även en livlig konstscen och en växande studentbefolkning som gör staden ung och fräsch.
Läs mer
Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn har något för alla. Här finner du en häftig blandning av gastronomi i världsklass, vacker arkitektur, prisbelönta designers, rena hamnbad, den unika fristaden Christiania och världens äldsta monarki. Köpenhamn är en relativt kompakt storstad, men ändå en stad i världsklass som älskas och rankas mycket högt av ledande resemagasin och livsstilstidskrifter. Den har titulerats en av de bästa städerna att leva i flera gånger, och det var den första staden i världen som namngavs "cykelstaden" av den International Cycling Union – en titel som de flera hundra cykelkörfälten vittnar om. Omgiven av historiska byggnader, smala svängda gator, pulserande shopping och ett händelserikt nattliv är det lätt att känna sig hemma i den danska huvudstaden.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Didyma
Bodrum, Turkiet

Didyma

För att göra en utflykt till en arkeologisk plats behöver man inte vara särskilt intresserad av ruiner. Under resan upplever man en hel del natur och färden går genom små byar och städer som man annars skulle missa. Några kilometer från semesterorten Altinkum, i Yenihisar, ligger Didyma, ett stort Apollotempel. Didyma var en religiös plats och oraklet var lika berömt som det i Delfi. Templet förstördes av perserna på 400-talet f.Kr. och dagens ruiner är från romartiden. Resterna av 120 kolonner antyder anläggningens storlek.
Läs mer
Karlskrona

Karlskrona

Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här! 340 år senare ligger marinbasen kvar, den väl bevarade arkitekturen och stadsplanen imponerade på Unesco, som gav staden världsarvsstatus 1998. Vart du än går kan du se bevis på detta; flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk som lockar besökare från hela världen. Allt detta på ett antal öar, mitt i skärgården. En skärgård som Unesco har utsett till ett av sju biosfärområden i Sverige.
Läs mer
Sydney

Sydney

När de flesta människor tänker på Australien, tänker de ofta på Sydney. Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge är två av den moderna världens mest kända ikoner. Sydney Opera House har med sina vita segel och distinkta siluett blivit en symbol för hela Sydney. Detta är dock bara en sida av staden. Sydney har flera lager, precis som den sandsten staden är byggd på. Besökaren kan genom att upptäcka alla dessa lager få en djupare förståelse för Sydney och stadens historia. Sydney växte snabbt från en straffkoloni av flera hundra personer år 1788, till att idag vara en modern stad med över 4 miljoner människor.
Läs mer
Vätterstranden
Jönköping, Sverige

Vätterstranden

Vätterstranden, Jönköpings två kilometer långa vidsträckta strand, erbjuder en härlig tillflykt i hjärtat av staden. Stranden är perfekt för en lugn promenad eller en picknick. Den är särskilt välbesökt under sommarmånaderna och lockar folkmassor som är ivriga att simma, sola sig och njuta av trevliga stunder med nära och kära. Sandstränderna inbjuder till beachvolleyboll och de rymliga gräsmattorna till andra utomhusaktiviteter som skapar en härlig miljö alla kan njuta av.
Läs mer
Bier- und Oktoberfest Museum
München, Tyskland

Bier- und Oktoberfest Museum

München är ölens huvudstad med sina sju bryggerier, det världskända Hofbrauhaus och Oktoberfest. Är du intresserad av att få veta mer om hur det går till vid bryggningen? Då är Bier- und Oktoberfestmuseet något för dig. Här kan du lära dig allt om ölets historia, allt från den stora migrationen till tillverkningen av drycken på Münchens olika kloster samt uppkomsten av Renhetslagen 1516. Från början var Oktoberfest en nationell helgdag för att fira bröllopet mellan Ludwig I och prinsessan Theresa Von Sachsen-Hildburghausen, men kom sedan att bli en av de största folkfestivalerna i världen.
Läs mer
Römerberg
Frankfurt, Tyskland

Römerberg

Römerberg är ett medeltida torg och navet i Gamla Stan, Altstadt. Den ursprungliga Römerberg förstördes under andra världskriget, men det har byggts upp sedan dess och numera kan man återigen promenera runt detta vackra torg och titta på de olika byggnaderna. Förhoppningsvis är din timing rätt och du får bevittna en av de festivaler som hålls här. I mitten av torget ligger Rättvisans Fontän (Gerechtigkeitsbrunnen), där en staty av gudinnan Justitia håller i rättvisans våg. Den kanske mest kända byggnaden här är "Römer", stadens stadshus under de senaste 600 åren.
Läs mer