Utforska en värld av möjligheter.

Ankara

Ankara

Turkiets huvudstad Ankara ligger bokstavligen på gränsen mellan öst och väst. Detta innebär att du kan sitta på en uteservering i skuggan av träden på boulevarden samtidigt som du äter meze. De blandade influenserna från Europa och Mellanöstern har färgat Ankaras arkitektur, mat, vin, nattliv, mode och konst. De två kulturerna har smält samman i denna stad och gett den en unik identitet. Om du ankrar i Ankara, som namnet föreslår, tar du ett steg över historiens gräns.
Läs mer
Linköping

Linköping

Sveriges flyghuvudstad. Staden där Göta Kanals hjärta och största attraktion Bergs Slussar ligger. Hemstaden till Mons Kallentofts kända böcker ”Årstiderna”. Linköping är staden som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen till Linköping!
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (eller "KL", som lokalbefolkningen kallar det) är huvudstaden i Malaysia. Om man tittar på storstaden idag verkar de dagar, då det hela började på 1850-talet som leråkrar, så långt bort att det är ofattbart. Du kommer att finna spår av historien i den vackert bevarade arkitekturen men idag är Kuala Lumpur en internationell stad av ljus, där shoppare är bortskämda med val från gatuförsäljning till lyxiga boutiquer. Partymänniskor hittar sina tempel i nattlivets hektiska puls och naturmänniskan bländas av landets skönhet. Vem du än är väntar denna livfulla och mångkulturella stad med oändliga erbjudanden.
Läs mer
Belfast

Belfast

Efter att ha överlevt nästan tre årtionden av konflikter och motsättningar har Belfast nu fått en ny glans och livlighet. Folket har en djup känsla för sin historia men kliver med djärva steg framåt. Detta gör att Belfast får en spännande blandning av gammalt och nytt. Ta en promenad längs floden Lagan och besök platsen där det beryktade kryssningsfartyget Titanic byggdes, se de kända politiska väggmålningarna från en taxi, eller luta dig tillbaka och lyssna på traditionell musik på en av de vackert bevarade, gamla pubarna i denna livfulla stad.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
San Francisco, California

San Francisco, California

"Varje människa bör ha rätt att älska två städer - sin egen och San Francisco" sade författaren Gene Fowler. San Francisco, även känd som staden vid bukten, är en mångsidig, färgstark och spännande destination som lockar besökare från alla hörn av världen med sin skönhet, kultur, historia och dynamiska atmosfär. San Francisco är dock mest känt för sina branta backar, vackra panoramavyer och utmärkta kök. Den eklektiska blandningen av arkitektur, sandstränder, etnisk och kulturell mångfald och underhållning för alla åldrar gör San Francisco till ett utmärkt semesterval.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Washington

Washington

Tänk STORT i Washington - så snart du anländer till DC, kommer du att bli överväldigad av stadens storlek. USA:s huvudstad vill att du ska veta var du är, och staden går in för att imponera när det gäller prakt och storlek. Drama och skandaler bubblar under ytan medan det på gatorna vimlar av coola evenemang och museer, restauranger och klubbar finns runt varje hörn. Principerna om jämlikhet, rättvisa, liv och frihet upprätthålls fortfarande här men DC är, framför allt, en trendig och internationell stad.
Läs mer
Uppsala

Uppsala

Bara lite mer än en halvtimmes resa från Stockholm ligger Uppsala, en harmonisk blandning mellan storstadsmetropol och småstadsidyll. Staden har en rik historia med ikoniska landmärken som Uppsala domkyrka och Uppsala slott. Den är också hem till Skandinaviens äldsta universitet och intressanta museer som erbjuder en inblick i svunna epoker. Uppsala är en dynamisk blandning av tradition och modernitet och inbjuder besökare att njuta av både gammalt och nytt i denna mosaik av kulturhistorisk betydelse.
Läs mer
Uppsala slott
Uppsala, Sverige

Uppsala slott

Uppsala slott uppfördes i slutet av 1540-talet under Gustav Vasas styre och är ett praktfullt bevis på Sveriges anrika historia. Här har många avgörande historiska händelser utspelat sig såsom Sturemorden 1567, Gustav II Adolfs beslut att Sverige skulle delta i vad som utvecklade sig till det 30-åriga kriget och drottning Kristinas tronavsägelse den 6 juni 1654. Idag hålls banketter och större middagar i Rikssalen. Slottet är även landshövdingens residens och kontor för många företag. Besökare kan utforska Uppsala fredsmuseum, delta i föreläsningar, njuta av film, uppskatta modern konst på Uppsala konstmuseum och fördjupa sig i slottets historia i Vasaborgens ruiner.
Läs mer
Timanfaya Nationalpark
Lanzarote, Spanien

Timanfaya Nationalpark

Vulkanfältet Timanfaya utnämndes år 1993 till nationalpark av UNESCO. Det 200 km² stora området bjuder på spännande geologiska fenomen och innehåller 180 växttyper. Bara 10 meter ner i jordens innandöme håller temperaturen 600 grader! Timanfaya är ett levande laboratorium för biologisk forskning. Området totalförstördes under upprepade vulkanutbrott år 1730 till 1736 och senare år 1824. En av topparna heter inte oväntat Eldens Berg.
Läs mer
Mount Srd
Dubrovnik, Kroatien

Mount Srd

Den bästa utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar är utan tvekan från toppen av Srd Hill. Dubrovnik Cable Car byggdes redan 1969 och var alltid entusiastiskt används av mer än 2,5 miljoner besökare som ville njuta av den vackra panoramautsikten. En klar dag kan du se upp till 60 km. Av denna anledning byggdes Imperial Fortress strategiskt på denna privilegierade plats i början 19th century. Det är också möjligt att ta sig dit med bil eller till fots. Oavsett hur du kommer dit är en fantastisk utsikt din belöning!
Läs mer