Utforska en värld av möjligheter.

Belfast

Belfast

Efter att ha överlevt nästan tre årtionden av konflikter och motsättningar har Belfast nu fått en ny glans och livlighet. Folket har en djup känsla för sin historia men kliver med djärva steg framåt. Detta gör att Belfast får en spännande blandning av gammalt och nytt. Ta en promenad längs floden Lagan och besök platsen där det beryktade kryssningsfartyget Titanic byggdes, se de kända politiska väggmålningarna från en taxi, eller luta dig tillbaka och lyssna på traditionell musik på en av de vackert bevarade, gamla pubarna i denna livfulla stad.
Läs mer
Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!
Läs mer
Alicante

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Gold Coast

Gold Coast

Australiens "guldkust" är en underhållande och varierande stad som erbjuder innehållsrika dagar och roliga nätter som åtnjuts av mer än 10 miljoner besökare varje år. Familjer, kärlekspar, affärsdelegater och backpackers hittar alla en upplevelse som passar deras behov och budget. Gold Coast har fler attraktioner och sevärdheter att erbjuda än någon annan destination på södra halvklotet. Smält in i Gold Coasts lättsamma livsstil med 70 kilometer av sol, sand och surf, plus 100 000 hektar regnskog endast en kort bilresa bort.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Gotland

Gotland

Det är något alldeles speciellt med Gotland. Kanske är det ljuset, stränderna och det ständigt närvarande havet. Att ön är en av Sveriges soligaste platser – även i november – gör sitt till. Det kan vara kulturarvet, historien som både syns och känns överallt. Eller människorna. Jordnära och gästvänliga livsnjutare finns det gott om bland öborna. Det kan vara folklivet. Alla de som strosar omkring i staden innanför murarna. Är det naturen med det öppna och inbjudande landskapet? En alldeles speciell ö hälsar dig välkommen till upptäckter och utforskning. Eller bara till vila. Här är avstånden aldrig långa – mellan norr och söder, öst och väst, stad och land.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Sofiero Slott
Region Helsingborg, Sverige

Sofiero Slott

Med sina romantiska ägor är Sofiero Slott ett populärt resmål. Ägorna är kanske mest kända för sin oöverträffade rododendron med otroliga 5 000 buskar som blommar på våren. Sagan om Sofiero började 1864, då kronprins Oskar och hans fru Sophia lät bygga sin sommarbostad här. År 1905 gav Oskar – då kung Oskar II – slottet till sitt barnbarn prins Gustav Adolf och hans brud prinsessan Margareta som bröllopspresent. Det var då trädgårdarna bokstavligen blomstrade. Prinsessan Margareta var en kunnig och kreativ trädgårdsmästare och det var hon som först lade grunderna till det som vi kan njuta av än idag. Hon planterade rabatter och trädgårdar, lade marksten och var inte rädd för att smutsa ner händerna. Varje sommar reste kronprinsparet från Stockholm med sina fyra unga prinsar och prinsessan Ingrid, som så småningom blev drottning av Danmark. När Margareta dog 1920 fortsatte Gustaf Adolf arbetet i trädgården, särskilt med rododendronbuskarna. Slottet var den svenska kungafamiljens sommarresidens fram till 1973, då det skänktes till Helsingborgs Stad. Detta lilla slott, som ligger som en juvel bland de stora gräsmattorna, inrymmer en restaurang där maten tillagas av några av Sveriges bästa kockar. Här finns även ett kafé med utsikt över Öresund och Danmark.
Läs mer
Mauermuseum Haus vid Checkpoint Charlie
Berlin, Tyskland

Mauermuseum Haus vid Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie är den mest kända gränskontrollen inom Tyskland och har ett namn som hela världen känner igen. Det var här de allierade registrerade alla amerikanska, engelska och franska soldater, samt deras familjer, som korsade gränsen till Östberlin. Precis bredvid ligger ”Mauer Museum – Checkpoint Charlie” och en rekonstruktion av de allierades första kontrollbarack. Idag visar huset vid Checkpoint Charlie ett nästan ofattbart antal originalverktyg som människor använde sig av i sin flykt ut ur "DDR". Man kan se allt från en varmluftsballong till en Trebant-bil och en stolslift.
Boka nu
Läs mer
Speicherstadt (en samling historiska magasin)
Hamburg, Tyskland

Speicherstadt (en samling historiska magasin)

Speicherstadt nere i hamnen har över hundra år på nacken och är världens största, sammanhängande magasinkomplex. Här hittar besökare i Hamburg en idyllisk miljö med gotisk arkitektur i rött tegel från wilhelminertiden, komplett med säregna små gavlar och torn. Dyrbara varor förvaras i kontrollerade temperaturer bakom magasinens massiva väggar – kaffe, te, kakao, kryddor, tobak – och världens största lager av orientaliska mattor. Sedan 2015 ingår Speicherstadt, Chilehaus och Kontorhausviertel i UNESCO:s världsarv.
Boka nu
Läs mer