Utforska en värld av möjligheter.

Varberg

Varberg

Den gamla kurortstraditionen i Varberg har förfinats genom åren och är numera ett sätt att leva för både boende och besökare. Alla nödvändigheter för en god livskvalitet finns här för att skräddarsy de behandlingar som får dig att må bra. Dessa behandlingar består av en massageterapi, ett besök i det kalla badhuset eller tångbad. Andra föredrar en vindsurfingbräda, en promenad längs strandpromenaden runt Varbergs fästning eller en skogsutflykt till Åkulla Bokskogar.
Läs mer
Krakow

Krakow

Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga torg, spiralformade Gotiska torn, slott och legender om drakar. Utforska de smala bakgatorna, gömda innergårdarna och nätverket av underjordiska tunnlar och valv. Kärleken till musik, poesi och teater har gjort staden till Polens kulturhuvudstad. Efter flera år av ockupation och kamp har Krakow trätt fram som en stolt stad med en stark identitetskänsla och har ändå behållit sin konstnärliga och nöjesälskande själ.
Läs mer
Hong Kong

Hong Kong

Hongkong är en ung, pulserande stad full av energi. Detta är uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. Dessutom är detta en stad som har lyckats göra en konst av att klämma in sju miljoner människor i ett område på 1 000 kvadratkilometer. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett turistparadis. 25 miljoner människor åker hit varje år, till en stad som har några av de högsta skyskraporna i världen.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
San Diego, California

San Diego, California

Du kanske har hört att San Diego har det bästa klimatet i USA och det är förmodligen sant. Som om det underbara vädret inte var tillräckligt, så har San Diego också en 120 km lång och vacker kustlinje, där du hittar några av Kaliforniens populäraste stränder. Om du frågar vilken som är bäst så kommer de flesta människorna att svara "La Jolla." Denna bildsköna del av norra San Diego är känt som en av de vackraste platserna på västkusten. Om du bor i centrum, då är ett besök till det 1.200 hektar stora Balboa Park ett måste - en sann nationalskatt. Det är också en av många anledningar till varför 30 miljoner människor reser till San Diego varje år.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Belfast

Belfast

Efter att ha överlevt nästan tre årtionden av konflikter och motsättningar har Belfast nu fått en ny glans och livlighet. Folket har en djup känsla för sin historia men kliver med djärva steg framåt. Detta gör att Belfast får en spännande blandning av gammalt och nytt. Ta en promenad längs floden Lagan och besök platsen där det beryktade kryssningsfartyget Titanic byggdes, se de kända politiska väggmålningarna från en taxi, eller luta dig tillbaka och lyssna på traditionell musik på en av de vackert bevarade, gamla pubarna i denna livfulla stad.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Amsterdam

Amsterdam

Med sina karaktäristiska kanaler (UNESCO världsarv) omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Det finns mycket mer att uppleva och utforska även för de besökare som redan har sett de vackra kanalerna, upptäckt Jordaan och introducerats till vårt aldrig sinande nattliv. Amsterdam Metropolitan Area erbjuder ett stort utbud av överraskande och ovanliga sevärdheter och landskap.
Läs mer
Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn har något för alla. Här finner du en häftig blandning av gastronomi i världsklass, vacker arkitektur, prisbelönta designers, rena hamnbad, den unika fristaden Christiania och världens äldsta monarki. Köpenhamn är en relativt kompakt storstad, men ändå en stad i världsklass som älskas och rankas mycket högt av ledande resemagasin och livsstilstidskrifter. Den har titulerats en av de bästa städerna att leva i flera gånger, och det var den första staden i världen som namngavs "cykelstaden" av den International Cycling Union – en titel som de flera hundra cykelkörfälten vittnar om. Omgiven av historiska byggnader, smala svängda gator, pulserande shopping och ett händelserikt nattliv är det lätt att känna sig hemma i den danska huvudstaden.
Läs mer
Snorkling
Varberg, Sverige

Snorkling

Det finns olika platser att snorkla i Varberg. De sträcker sig över sandbottnar, ålgräsbäddar och tångtäckta stenar. På de flesta utomhusbadplatser finns vita bojar belägna på grunt vatten medan de röda placeras i djupare vatten. Djupet kan variera beroende på låg- och högvatten, men maxdjupet är cirka tre meter och minimidjupet är ungefär en meter. Första vik Getterön är en av de mest besökta platserna för snorkling, men om du har sällskap av barn är Tredje vik Getterön ett lämpligare alternativ med dess grundare och säkrare vatten.
Läs mer
S:ta Gertruds kyrka
Västervik, Sverige

S:ta Gertruds kyrka

När Västervik grundades på sin nuvarande plats 1433 av Erik av Pommern beviljades invånarna fyra skattefria år, varav det första var att bygga en kyrka. Gudstjänster hölls här i nästan 500 år, med den sista höga mässan på Kristi Konungens högtid (Domssöndagen) 1905. Den nya kyrkan, S:t Petri, invigdes den första advent samma år. Sedan dess användes S:ta Gertruds för olika ändamål, inklusive för spannmålslagring under första världskriget. Så småningom uppstod idén att återställa kyrkan som en plats för tillbedjan, och S:ta Gertruds invigdes på nytt den 18 juni 1933. Kyrkans ursprungliga torn, som förstördes av blixten under en gudstjänst 1762, ersattes på 1780-talet av det nuvarande, ritat av den kände arkitekten Carl-Fredrik Adelcratz. Bland kyrkans många värdefulla artefakter finns en Wisteniusorgel från 1743, som anses vara ett av Sveriges mest värdefulla organ.
Läs mer