Utforska en värld av möjligheter.

Jerez

Jerez

Jerez är omgivet av vinodlingar och har mer än 30 bodegor - vinkällare - som ägnar sig åt att framställa sherry och brandy. Så det är inte konstigt om du tror att det är detta som främst präglar Jerez. Men den här aristokratiska staden med sin gamla stadskärna, ovanliga museum, ett stämningsfullt zigenarkvarter och en del exempel på förstklassig arkitektur är också flamencons vagga, hemstad för de magnifika dansande andalusiska hästarna, motorcykelsportens huvudstad – och förstås också berömd för sin tjurfäktning.
Läs mer
London

London

London är Englands kulturella, politiska och ekonomiska centrum, känt för sina museer och gallerier i världsklass, kungliga palats, fantastiska shopping, teatershower på West End och prisbelönade restauranger. Ska du åka hit? Börja planera din resa här, från bokning av boende till att skapa din perfekta resplan. Oavsett om du vill bo på ett 5-stjärnigt lyxhotell och ta ett glas champagne i London Eye eller hitta ett budgethotell och vandra i någon av Londons vackra parker, kommer du alltid att hitta något som passar din budget här.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Newcastle upon Tyne

Newcastle upon Tyne

Under de senaste decennierna har Newcastle utvecklats till en framstående stad vad gäller tekniska innovationer, fritid och kultur. Det gör den till en av Storbritanniens mest pulserande städer och som sådan ett fantastiskt semestermål, med enastående shopping och förbluffande nattliv. Med de sju broar som går över den vackra floden, har Newcastle (på den norra sidan) och Gateshead (på den södra sidan) förenats och blivit ett enda, mångsidigt och framförallt levande besöksmål.
Läs mer
Adelaide

Adelaide

Adelaide är en ny stad i ett gammalt land, grundades som en brittisk koloni år 1836 och är nu huvudstad i Södra Australien. Idag har dess rika blandning av olika kulturer en avslappnad och kosmopolitiskt livsstil. Adelaide är inte bara fullt av gröna parker utan har också 30 km av stränder som sträcker sig längs förorterna. Staden är känd för sin matkultur al fresco och är centrum för den australiska vinindustrin med några av de bästa maträtterna och dryckerna i världen.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Sollidens slott
Öland, Sverige

Sollidens slott

Solliden är den svenska kungafamiljen sommarresidens som de besöker flera gånger om året. På uppdrag av drottning Victoria, och på inrådan av sin läkare Axel Munthe, stod det medelhavsinspirerade slottet färdigt 1906. Munthe ansåg att Ölands rikliga solsken och syrerika luft skulle förbättra drottningens hälsa. Än idag njuter kungligheterna av den öländska solen. Sollidens slott är öppet för besökare under sommarmånaderna, med tillgång till kafé, butik, paviljong med utställningar och de flesta parkerna.
Läs mer
Öland

Öland

Välkommen till Sveriges minsta landskap som även är en ö full av storslagna äventyr. Här kostar de bästa sakerna i livet inte ett öre; de fantastiska naturlandskapen är gratis för alla att njuta av. Med över 300 kilometer kust, otaliga stränder, mer än 75 naturreservat, det vidsträckta Stora Alvaret och det världsarvslistade jordbrukslandskapet på södra Öland råder det ingen brist på naturens underverk. En extra bonus är de 28 olika arterna av orkidéer som finns över hela ön. Välkomna till Öland!
Läs mer
Långe Jan fyr
Öland, Sverige

Långe Jan fyr

Långe Jan tändes första gången den första november 1785 efter en byggnadstid på nästan två år. Fyren byggdes förmodligen av bland annat ryska krigsfångar med byggstenar från ett närliggande medeltida kapell. Långe Jan är Sveriges högsta fyr och reser sig som en ledstjärna över Ölands södra udde. Fyrtornet är 41,6 meter högt och 197 trappsteg tar dig upp till balkongen. Fyren vitputsades 1845 och någon gång under senare delen av 1800-talet fick den sin ring, under första tiden röd för att sedan ändras till svart. Fyren elektrifierades år 1948 och är i dag obemannad och helt automatisk. Omgiven av fågelstationen Ottenby är Långe Jans arv lika bestående som kustvindarna. Här välkomnas besökare varje sommar att klättra upp i tornet och njuta den magnifika utsikten över hav och himmel.
Läs mer