Utforska en värld av möjligheter.

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand ligger vid foten av bergskedjan med åtta vulkaner och utgör huvudorten i Massif Central, den attraktiva Auvergne-regionen som erbjuder massor av friluftsaktiviteter. Staden är port till den stora vulkanparken och en omväxlande natur med berg, dalar, platåer och slätter. ”Clermont” som fransmännen säger, har ett stort historiskt, kulturellt och arkeologiskt arv och är också ett stort konstcentrum. Clermont-Ferrands historiska stadskärna är perfekt för att utforskas till fots.
Läs mer
Brno

Brno

Brno har en vacker och historisk stadskärna med en skyline som domineras av det imponerande slottet Špilberk och de skyhöga tvillingspirorna i Petrus och Paul-katedralen. Namnet, Brno, kanske låter som ett korsordsanagram, men Tjeckiens näst största stad och huvudstad Moravia är en livlig, men ändå traditionell plats. Brno har fantastisk arkitektur, fantastiska museer, en krypta, en underbar sjö - bara en spårvagnsresa bort - och en spännande, ölfylld barscen utan att böja folkmassor.
Läs mer
Ankara

Ankara

Turkiets huvudstad Ankara ligger bokstavligen på gränsen mellan öst och väst. Detta innebär att du kan sitta på en uteservering i skuggan av träden på boulevarden samtidigt som du äter meze. De blandade influenserna från Europa och Mellanöstern har färgat Ankaras arkitektur, mat, vin, nattliv, mode och konst. De två kulturerna har smält samman i denna stad och gett den en unik identitet. Om du ankrar i Ankara, som namnet föreslår, tar du ett steg över historiens gräns.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Glasriket

Glasriket

Över en miljon besökare flockas varje år till Glasriket, ett område som spänner över Kronobergs och Kalmar län i Småland, inom kommunerna Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge. Många återkommer gång på gång, och det är lätt att förstå varför. Att se den glödande heta glasmassan förvandlas till känsliga kristaller eller robusta skålar är ett skådespel som aldrig blir gammalt. Här kan du upptäcka kända glasbruk och varumärken som Orrefors, Kosta Boda, Skruf, Mats Jonasson Målerås med flera. Dessutom kan du njuta av det bästa av Smålands natur, med skogar, sjöar, stenmurar och en mängd kulturupplevelser som Vilhelm Mobergs utvandringsväg.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Örebro

Örebro

Örebro är en vacker stad med välbevarade historiska områden längs Svartån. Medan det storslagna Vasa slott lockar merparten av uppmärksamheten för sin historiska betydelse erbjuder Örebro en dynamisk blandning av gammaldags charm och modern livfullhet. Stadens arkitektoniska mångfald tillsammans med en mängd nöjesställen, butiker och kaféer skapar en livlig stadsatmosfär. Inom kort avstånd från staden erbjuder naturens underverk som Hjälmaren och Kilsbergen fantastiska friluftsupplevelser.
Läs mer
Villa Tugendhat
Brno, Tjeckien

Villa Tugendhat

Denna plats var det första UNESCO: s världsarvslista monument över modern arkitektur i Tjeckien, och bara den fjärde världen över som fick en sådan distinktion: detta faktum ensam bör övertyga dig om att upptäcka det så snart som möjligt. Denna villa med glasfront ritades 1928 av den berömda tyska arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, och dess minimalistiska design är fortfarande relevant och charmig. Se till att boka ett besök i Villa Tugendhat även månader innan du kommer dit.
Läs mer