Utforska en värld av möjligheter.

Linköping

Linköping

Sveriges flyghuvudstad. Staden där Göta Kanals hjärta och största attraktion Bergs Slussar ligger. Hemstaden till Mons Kallentofts kända böcker ”Årstiderna”. Linköping är staden som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen till Linköping!
Läs mer
Auckland

Auckland

Den majestätiska "City of Sails" är omgiven av vatten som förklarar dess glittrande lockelse. Den storslagna hamnen påminner om andra berömda vattenstäder men ändå med sin egen unika charm. Auckland har en rik maritim historia och var platsen för 2000 & 2003 års America’s Cup. Auckland är relativt litet geografiskt sett vilket innebär att det är ett nöje att utforska staden till fots. Den har en dynamisk befolkning som gör den till en kosmopolitisk och sofistikerad stad med en lätt, trevlig och angenäm känsla.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Öland

Öland

Välkommen till Sveriges minsta landskap som även är en ö full av storslagna äventyr. Här kostar de bästa sakerna i livet inte ett öre; de fantastiska naturlandskapen är gratis för alla att njuta av. Med över 300 kilometer kust, otaliga stränder, mer än 75 naturreservat, det vidsträckta Stora Alvaret och det världsarvslistade jordbrukslandskapet på södra Öland råder det ingen brist på naturens underverk. En extra bonus är de 28 olika arterna av orkidéer som finns över hela ön. Välkomna till Öland!
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Paris

Paris

Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.
Läs mer
Goat Island
Auckland, Nya Zeeland

Goat Island

Goat Island är ett vetenskapligt reservat och tillgängligt endast med tillstånd. Auckland University har sina marina laboratorium på fastlandet intill ön och reservatet. Företaget Glass Bottom Boats har turer från Goat Island Marine Reserve och ger besökaren möjlighet att se det marina livet utan att bli blöt. Ta den 45 minuter långa resan runt ön eller 30 minuters rundtur i det inre revområdet. I varmare väder kan man komma närmare djurlivet genom att simma eller snorkla runt revet.
Boka nu
Läs mer
Place de la Concorde
Paris, Frankrike

Place de la Concorde

Place de la Concorde är ett 84 000 m² stort torg beläget i den östra änden av Champs-Élysées. Torget har historisk betydelse av flera skäl: befrielsekampen under andra världskriget tog många strider till Place de la Concorde, under den franska revolutionen installerades en giljotin i mitten av torget och över tusen personer halshöggs här, många av dem kända personer såsom Ludvig XVI, Marie Antoinette och Robespierre, bara för att nämna några. Platsen domineras av en 24 meter hög obelisk - en av Kleopatras nålar - en gåva från Egyptens vicekung Muhammed Ali till Louis Philippe.
Boka nu
Läs mer
Långe Jan fyr
Öland, Sverige

Långe Jan fyr

Långe Jan tändes första gången den första november 1785 efter en byggnadstid på nästan två år. Fyren byggdes förmodligen av bland annat ryska krigsfångar med byggstenar från ett närliggande medeltida kapell. Långe Jan är Sveriges högsta fyr och reser sig som en ledstjärna över Ölands södra udde. Fyrtornet är 41,6 meter högt och 197 trappsteg tar dig upp till balkongen. Fyren vitputsades 1845 och någon gång under senare delen av 1800-talet fick den sin ring, under första tiden röd för att sedan ändras till svart. Fyren elektrifierades år 1948 och är i dag obemannad och helt automatisk. Omgiven av fågelstationen Ottenby är Långe Jans arv lika bestående som kustvindarna. Här välkomnas besökare varje sommar att klättra upp i tornet och njuta den magnifika utsikten över hav och himmel.
Läs mer