Utforska en värld av möjligheter.

Mechelen

Mechelen

Folket i Mechelen pratar om sin stad med stolthet, ibland med glimten i ögat men alltid med en underliggande värme. Besökare slås av den överväldigande atmosfären när de promenerar förbi monument präglade av sin ålder för att sedan ta en paus på färgglada gårdsplaner och historiska kyrkor. Meceheleninvånaren är stolt över Gouden Carolus, det prisbelönta ölet som har bryggts här i århundraden. Han är stolt över Margareta, Karl V:s faster som satte 1500-talets Mechelen på kartan. Han är även svag för traditionellt hantverk och äkta lokala produkter. Kom till Mechelen och upplev själv dess älskvärda charm!
Läs mer
Places4You – Walderlebnispfad

Places4You – Walderlebnispfad

Walderlebnispfad
Läs mer
Amsterdam

Amsterdam

Med sina karaktäristiska kanaler (UNESCO världsarv) omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Det finns mycket mer att uppleva och utforska även för de besökare som redan har sett de vackra kanalerna, upptäckt Jordaan och introducerats till vårt aldrig sinande nattliv. Amsterdam Metropolitan Area erbjuder ett stort utbud av överraskande och ovanliga sevärdheter och landskap.
Läs mer
Karlstad

Karlstad

Sedan 1700-talet förknippas Karlstad med solen. Och det är tack vare Eva-Lisa Holtz - en glad och trevlig servitris som genom sitt sprudlande humör och varma bemötande blev vida känd under namnet Sola i Karlstad. Hon var driftig och ambitiös och öppnade så småningom sin egen krog och blev en aktad dam i staden. I dag står Herman Reijers staty av Sola vid Karlstads vackraste vy, utanför Stadshotellet intill Klarälven. Tack vare stadens läge vid Vänern, så skiner solen faktiskt lite oftare här. Karlstad brukar allt som oftast ligga på Sveriges tio-i-topp-lista när det gäller soltimmar. Men Karlstads sol är i första hand inte den på himlen utan den i sinnet, vårt arv från Sola. Så även om solen tillfälligt skulle lysa med sin frånvaro på himlen, kommer du känna värmen från människorna du möter.
Läs mer
Cottage

Cottage

Special gastronomic offer in an exceptional environment
Läs mer
Southampton

Southampton

Århundraden av handel med omvärlden har gjort Southampton till en internationell stad. Den är en av Storbritanniens viktigaste hamnar och livligaste städer. Här blandas murar och byggnader från medeltiden med modern shopping, stora nöjeskomplex, småbåtshamnar, kultur och nattliv. Upptäck stadens rika kultur och spännande historia eller varför inte prova på någon av de många fritidsaktiviteterna i de vackra omgivningarna utanför staden? Sedan kan du luta dig tillbaka på en av Southamptons många restauranger, kaféer eller barer i hamnen.
Läs mer
Places4You Thingstätte

Places4You Thingstätte

Thingstätte
Läs mer
Vandringsleder i Luleå
Luleå, Sverige

Vandringsleder i Luleå

Luleå har ett brett utbud av vandringsleder, var och en med sin unika karaktär och visar upp sin speciella del av Luleås natur. Flera ligger inom gångavstånd från stadens centrum, andra nås enkelt med buss eller cykel. Om du har tillgång till bil, så är möjligheterna oändliga. Att vandra i Luleå är som att vandra genom historien av denna speciella stad. Du kan exempelvis börja med att vandra över de stora klapperstensfälten på Bälingeberget – den plats som först steg över havsytan till följd av landhöjningen som uppstod efter inlandsisens frånfälle. Bälingeberget var då bara en kobbe mitt i det stora havet och vågorna formade stenarna som idag gör en vandring på berget till en fascinerande upplevelse. Fortsätt genom Luleås historia med platsen som vi idag kallar för Gammelstads kyrkstad, ett av UNESCO:s världsarv, som innan stadsflytten på 1600-talet var Luleås centrum. Idag är det ett välbesökt turistmål och området är även ett populärt tillhåll för många sällsynta typer av fåglar. Här kan du vandra på vad som en gång var havsbotten, som nu är en vacker skogsmiljö med fina gångstråk. När du sedan vandrat fram till det moderna Luleå som är beläget på halvön precis vid havet kommer du hitta flera fantastiska områden att utforska till fots. När människorna flyttade hit på 1600-talet började också utforskningen av områdena runt omkring staden. Det har gett upphov till flera utmärkta vandringsleder nära centrum, exempelvis en av Luleåbornas egna favoriter – leden kring Hertsöträsk. Luleå har mycket att erbjuda dig som vill ta dig ut i naturen och vandra. Vi har sammanställt våra favoriter i en vandringsguide och vi hoppas att du kommer gilla dessa platser lika mycket som vi gör. Du hittar ditt eget exemplar av vandringsguiden genom länken nedan eller genom att komma förbi Luleå Turistcenter i Kulturens Hus.
Läs mer
Västerås

Västerås

Västerås är Sveriges sjunde största stad och en av landets äldsta städer. Här finner du aktiviteter och evenemang för hela familjen, ett bubblande sjöliv, rikt kultur- och nöjesliv, spännande historia och intressanta platser. I Västerås kan du bo under vattnet och uppe i trädkronorna, besöka en Guide Michelin-belönad domkyrka och Sveriges största forntida gravhög Anundshög - här finns verkligen något för alla smaker och åldrar. Varmt välkommen till Västerås!
Läs mer
Nantes

Nantes

Nantes ligger inbäddad längs den mäktiga Loirefloden och har ett rikt historiskt arv. Den var en central hamn för 1700-talets handel och även hemstad till den berömde författaren Jules Verne och till Anne från Bretagne. Stadens charmiga stenlagda gator, de gamla 1400-talshusen och dess imponerande slott och katedral påminner om dess storslagna förflutna. Men Nantes är mer än bara historia, den har även en livlig konstscen och en växande studentbefolkning som gör staden ung och fräsch.
Läs mer
Sportaktiviteter
Southampton, Storbritannien

Sportaktiviteter

Southampton erbjuder ett brett utbud av idrottsanläggningar och sportaktiviteter inklusive golf (Southampton Golf Club), Tennis (David Lloyd Leisure ), segling, kanot / kajak, simning och dykning, och allmänna aktivitetscenter. Southampton Golf Club Golf Course Road Bassett Southampton www.southamptongolfclub.co.uk David Lloyd Leisure Off Brownhill Way Frogmore Lane Southampton Hampshire www.davidlloyd.co.uk Woodmill Woodmill Outdoor Activities Centre www.woodmill.co.uk +44 300 0200 135
Läs mer