Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Jerez

Jerez

Omgeven door weelderige wijngaarden is Jerez de la Frontera een betoverende stad die bekend staat als de geboorteplaats van sherry wijn. Dompel jezelf onder in het rijke culturele erfgoed als bakermat van de flamenco, de thuisbasis van de betoverende “dansende” Andalusische paarden en de spannende hoofdstad van de motorraces. Dwaal door het charmante historische centrum, met zijn smalle straatjes, prachtige pleinen en het iconische Alcazar. Ontdek de allure van de stad in unieke musea, de sfeervolle zigeunerwijk en opmerkelijke architectonische wonderen die verhalen vertellen over het roemruchte verleden.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
New Orleans, Louisiana

New Orleans, Louisiana

Feest spreidt net zoveel in de lucht als de klanken van saxofoons en trompetten in New Orleans. Ondanks de schade die Katrina in 2005 heeft toegebracht, heeft NOLA niets van zijn charme, vonk, magie en de onuitblusbare levensvreugde van zijn mensen verloren. Niets van wat het tot een unieke stad in de VS en de wereld maakt. Van de altijd levendige Mardi Gras tot de eclectische mix van culturen tot de rijke keuken die de Cajun, Creoolse en Franse roots weerspiegelt, New Orleans is een constante viering van de menselijke geest.
Lees meer
Warschau

Warschau

Alles waar je van kunt dromen, vind je in de Poolse hoofdstad: interessante geschiedenis, een schat aan evenementen, een bruisend nachtleven, restaurants met Michelin-sterren en een overvloed aan groene gebieden. Bekijk de charmante oude binnenstad en maak een wandeling langs de Koninklijke Route. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in één van de vele interactieve musea van Warschau. Breng een wilde avond door aan de Vistula en relax terwijl je luistert naar een Chopin-concert in Łazienki Park. Warschau is ongetwijfeld een must-see op de toeristische kaart van Europa.
Lees meer
Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux is een stad die symbool staat voor wijn, gastronomie, kunst en cultuur. Het is een stad die de essentie van de Franse geest vertegenwoordigt. Bordeaux is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, aan de rivier de Garonne. Het straalt zijn charmes uit over de regio door zijn brede voetgangersboulevards, prachtige pleinen, moderne gebouwen en historische architectuur. Bezoek Bordeaux tijdens je volgende reis naar Frankrijk en ontdek waarom de stad ooit werd verkozen tot “Europese beste bestemming”.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Kyrenia kasteel & scheepswrakmuseum
Cyprus, Cyprus

Kyrenia kasteel & scheepswrakmuseum

Kasteel Kyrenia, gelegen aan de ingang van de pittoreske haven, is een opmerkelijke historische plek die dateert uit de 7e eeuw. Oorspronkelijk gebouwd door de Byzantijnen en door de eeuwen heen aangepast door verschillende veroveraars, biedt het kasteel je een boeiende blik in het verleden van Cyprus. Terwijl je langs de wallen loopt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de haven en de cisterne, kerker, kapel en twee kleine musea van het kasteel verkennen. Eén van de meest intrigerende bezienswaardigheden van het kasteel is het Kyrenia Shipwreck Museum, dat de overblijfselen herbergt van een Grieks koopvaardijschip uit de 4e eeuw dat in Cypriotische wateren is ontdekt. Het schip zou rond 300 voor Christus zijn gezonken en bestond uit amforen, amandelen, graan, wijn en molenstenen van de Griekse eilanden Samos, Rhodos en Kos. Het museum biedt je een unieke kans om een oud scheepswrak en zijn goed bewaarde artefacten te verkennen, en geeft inzicht in de maritieme geschiedenis en handel in de tijd van Alexander de Grote en zijn opvolgers.
Lees meer
Eindhoven & Noord-Brabant

Eindhoven & Noord-Brabant

Het thuisland van Vincent Van Gogh, de oprichters van Dutch Design, gezegend met karaktervolle steden, prijswinnende themaparken en spannende evenementen. Noord-Brabant heeft veel te bieden en wordt steeds meer ontdekt door internationale toeristen. Dat is volkomen logisch, want er zijn genoeg goede accommodaties in Noord-Brabant met geweldige faciliteiten. Bovendien heeft Brabant snelle en uitstekende verbindingen naar Amsterdam, Antwerpen en Brussel (reistijd ongeveer 60 minuten). Ontdek Noord-Brabant!
Lees meer
Cyprus Motor Museum
Cyprus, Cyprus

Cyprus Motor Museum

Het Cyprus Motor Museum, opgericht door Dhr. Dimi Mavropoulos, een veteraan op het gebied van internationale en lokale rallyraces, biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van klassieke auto's. Sinds de opening in februari 2014 is het museum het enige automuseum op Cyprus, met 3.500 vierkante meter aan uitmuntendheid en een uitgebreide collectie auto's, waaronder een Ford Model T roadster uit 1912 en een auto die door de Amerikaanse regering werd geschonken aan de Cypriotische president Makarios III. Bezoekers kunnen het hele jaar door genieten van verschillende evenementen, waaronder tentoonstellingen, modeshows en fotoshoots. Voor een onvergetelijke ervaring kun je een klassieke auto, bus of motor huren voor je bruiloft, stadstour of speciale fotoshoot. Met een goed samengestelde collectie en duidelijke bewegwijzering is het Cyprus Motor Museum een pareltje dat je niet mag missen voor zowel autoliefhebbers als toeristen.
Lees meer
Noord-Cyprus
Cyprus, Cyprus

Noord-Cyprus

Voor veel reizigers voelt een bezoek aan Noord-Cyprus als een stap terug in de tijd. Deze regio, die wordt bestuurd door Turkije, is een wereld van verschil in vergelijking met de drukke resorts, winkelcentra en bekende internationale ketens die in het zuiden te vinden zijn. In plaats daarvan vinden bezoekers afgelegen dorpen en een langzamer levenstempo. Dit gevoel van stilstaande animatie is terug te voeren op de Turkse invasie van 1974, die ertoe leidde dat het noorden geïsoleerd raakte van de rest van de wereld en zichzelf tot een republiek uit heeft geroepen, die alleen door Turkije werd erkend. Noord-Cyprus strekt zich uit van het schiereiland Karpass tot Morphou Bay, Cape Kormakitis en het meest westelijke punt, de Kokkina-exclave. Het zuidelijkste punt van Noord-Cyprus is het dorp Louroujina. Deze regio wordt van de rest van het eiland gescheiden door een bufferzone die wordt gecontroleerd door de Verenigde Naties, die ook Nicosia, de grootste stad op het eiland en de hoofdstad van zowel Noord- als Zuid-Cyprus, verdeelt. Ondanks zijn geïsoleerde status heeft Noord-Cyprus reizigers veel te bieden. De twee mooiste steden, Girne en Gazimağusa, bevinden zich hier, evenals de helft van de hoofdstad. De regio herbergt drie van de machtigste kruisvaarderskastelen van het eiland (St Hilarion, Buffavento en Kantara) en de belangrijkste archeologische vindplaats van het eiland in Salamis. Vooral het Kyrenia-gebergte is een paradijs voor wandelaars, en veel van de stranden in de regio zijn relatief onaangetast door hoogbouwresorts. Daarnaast biedt een bezoek aan Noord-Cyprus de unieke kans om twee zeer verschillende culturen te ervaren: de orthodoxe Grieks-Cypriotische en de islamitische Turks-Cypriotische wereld. Het noorden kan ook betaalbaarder aanvoelen dan het zuiden, aangezien het geen deel uitmaakt van de eurozone en de toeristische infrastructuur nog niet zo goed ontwikkeld is.
Lees meer
Hala Sultan Tekke
Cyprus, Cyprus

Hala Sultan Tekke

Hala Sultan Tekke, gelegen op de westelijke oever van het zoutmeer van Larnaca, ongeveer 6 km ten zuidwesten van Larnaca, is een moskee en tekke-complex dat van groot belang is in de islam. De moskee werd net voor 1787 gebouwd en de huidige structuur werd voltooid in 1816. Het complex ligt te midden van een prachtige tuin en staat symbool voor rust. De moskee is gerangschikt als de vierde belangrijkste heilige plaats van aanbidding in de religie. Het is gebouwd boven het graf van Umm Haram, de pleegmoeder van de profeet Mohammed en echtgenote van Ubada bin al-Samit, een hooggeplaatste officier die in de 7e eeuw invallen op Cyprus leidde. Maak tijdens een bezoek aan de moskee van de gelegenheid gebruik om het pittoreske zoutmeer van Larnaca te verkennen, dat op slechts vijf minuten loopafstand ligt.
Lees meer