Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Gent

Gent

Gent is een compacte, authentieke stad waar heden en verleden naast elkaar leven in perfecte harmonie. Een wandeling door de stad is net een reis doorheen de tijd: je draait het hoekje om en stapt als bij toverslag van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw. Gent is een levendige stad met een hart voor cultuur waar muziek, theater, film en visuele kunsten samensmelten. Dankzij de centrale ligging in Vlaanderen is Gent ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vlaamse kunststeden. Gent verwelkomt je met open armen!
Lees meer
Marrakesh

Marrakesh

Marrakesh, een stad vol middeleeuwse allure, is een wirwar van mythen, drama en het raadsel dat iedereen in zijn okerkleurige omhelzing gevangen houdt. Reis terug in de tijd naar een wereld die grotendeels bewaard is gebleven in historische kronieken. Met zijn doolhofachtige medina, de zintuiglijke overdaad van de bruisende soeks, het theaterspektakel op het Djemaa el Fna-plein en het torenhoge Atlasgebergte als dramatische achtergrond, is Marrakesh ontegensprekelijk de meest oogverblindende parel van Marokko.
Lees meer
Fort Myers

Fort Myers

Fort Myers werd rond de vorige eeuwwisseling door Thomas Edison gekozen als winterverblijf. Fort Myers ligt ver weg van de drukkere en weelderigere centra van Florida, waardoor de zorgeloze, ingetogen sfeer van een badplaats behouden blijft. Ervan uitgaan dat het strandleven de enige attractie van Fort Myers is, zou een vergissing zijn: het stadscentrum heeft een bruisend straatleven, met een overvloed aan indie-kunstgalerieën en interessante plekken voor liefhebbers van geschiedenis en wetenschap. De natuurlijke schoonheid van het gebied gaat verder landinwaarts, waar beschermde diersoorten schuilen tussen mangroven en smalle bayou plekken.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Malmö

Malmö

Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden, is een levendige en multiculturele bestemming. Hier vermengt historische charme zich met moderne innovatie en eeuwenoude architectuur deelt het podium met hypermodern design. Ontdek musea van wereldklasse, culturele evenementen en vind rust te midden van de weelderige groene ruimten. Malmö's toewijding aan duurzaamheid doordringt elk facet van het leven en creëert een harmonieus samenleven tussen natuur en stedelijke innovatie. Bereid je voor om betoverd te worden door de Scandinavische allure en warme gastvrijheid van Malmö, een stad die op elke bezoeker een blijvende indruk achterlaat.
Lees meer
Chicago, Illinois

Chicago, Illinois

Meer dan 42 kilometer aan het meer omlijsten de prachtige stedelijke skyline van Chicago. Hier in het hart van het Midwesten heeft de op twee na grootste stad van het land torenhoge wolkenkrabbers en kleurrijke wijken tegen een achtergrond van zandstranden en prachtige parken. Deze kosmopolitische speeltuin barst van de dingen om te doen. De bezienswaardigheden variëren van iconen uit Chicago, zoals de Cloud Gate van Millennium Park, de Buckingham Fountain in Grant Park en het reuzenrad van Navy Pier, tot fascinerende geschiedenis- en architectuurreizen.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
De westelijke haven
Malmö, Zweden

De westelijke haven

De westelijke haven (Västra Hamnen) ligt op slechts tien minuten lopen van het centraal station van Malmö en is één van de meest duurzame wijken van Malmö, met prachtige architectuur en een uitzicht over de Öresundbrug. Hier vind je ook de spectaculaire 190 meter hoge Turning Torso en Stapelbäddsparken, die skateboarders van over de hele wereld aantrekken. De wijk biedt prachtige wandelingen, badfaciliteiten, restaurants en cafés, plus weelderig gras om te picknicken als het weer het toelaat. Je vindt hier ook de Dockan Marina, met veel ligplaatsen en faciliteiten voor gastenboten.
Lees meer
Historiek op de Gras- en Korenlei
Gent, België

Historiek op de Gras- en Korenlei

Sinds de 11de eeuw meren hier schepen aan. En hoe kan het ook anders? Het is zoals met de gezangen vanop de Lorelei. In Gent brengt de schoonheid van de Graslei alles en iedereen tot stilstand. Waar de prachtige gevels zich spiegelen in de Leie. Aan beide kanten van de rivier komt zowel toerist als inwoner tot rust. Met de beentjes over de kaai of onder een terrastafeltje. Genieten op de Grasbrug Lyrisch zou je er van worden! Maar het is de trots van elke Gentenaar. En je moét er heen als je Gent bezoekt. Vanaf de Korenmarkt ben je er vlakbij. Loop even de Grasbrug over het water op en geef je ogen de kost! Aan de kade leggen er trouwens nog steeds bootjes aan. En het leuke is dat je nu ook zélf kan inschepen! Laat je gerust eens onderdompelen in de geschiedenis van Gent. De gevelrij van de Graslei De huizen langs de waterkant ádemen historiek. In het Cooremetershuys kan je nu terecht voor accessoires. Maar in de middeleeuwen mat de aangestelde korenmeter er het verhandelde koren op. Bekijk ook even aandachtig de helemaal gerestaureerde gevel van het Gildehuis van de Vrije Schippers. In dit gebouw is over de eeuwen heen flink wat geld geïnvesteerd, en dat zie je! De statige trapgevel gevel van de oude korenopslagplaats staat er al sinds de 13de eeuw. De korenopslagplaats – ook wel ‘t spijker genoemd – heeft nu met het gastronomisch restaurant Belga Queen een geheel nieuwe invulling gekregen. Méér dan koren op de molen voor fijnproevers! Maar hoéft natuurlijk niet zo uitgebreid. Je kan op de Graslei en op de Korenlei ook terecht in een sfeervolle brasserie. Of haal gewoon wat fingerfood en zet je op de kaai! Romantiek zit ‘m in de eenvoud, toch? Aperitieven in de lentezon Laat je verleiden door de vele terrasjes. Wat is er zaliger dan genieten van een aperitief langs het water? Inderdaad. Genieten van nóg één! Als de zon schijnt, is het echt een plek om te blijven hangen. Mooi ingesloten tussen de oude gevels. Genieten van de eerste warmte op een lentedag. Een teug koele, witte wijn. Filosoferen over het leven. Enfin, we raken afgeleid…
Lees meer
Djemaa el Fna
Marrakesh, Marokko

Djemaa el Fna

Djemaa el Fna, het bruisende epicentrum van de medina van Marrakesh, is een overvloed aan kleuren, geluiden en geuren, vooral bij zonsondergang. Hoewel het plein zijn oorsprong heeft verloren als dagelijkse voedselmarkt voor berghandelaren, blijven de drukte en energie voelbaar. Overdag bieden verkopers verfrissende vruchtensappen aan, maar het is pas in de schemering wanneer de plek echt verandert. Straattheater, of 'halqa', is hier al sinds de 11e eeuw een steunpilaar, en de traditie wordt ook in de moderne tijd voortgezet. Terwijl de zon onder de horizon zakt, ontvouwen zich eetkraampjes die verleidelijke geuren aan de lucht toevoegen. Muzikanten stemmen hun instrumenten af, slangenbezweerders betoveren zowel slangen als toeristen, en het spektakel mondt uit in een nachtelijke viering van het leven en de cultuur van Marrakesh.
Lees meer
Riga Geboorte van Christus Orthodoxe Kathedraal
Riga, Letland

Riga Geboorte van Christus Orthodoxe Kathedraal

Gebouwd in neo-byzantijnse stijl tussen 1876 en 1883, toen het land deel uitmaakte van het Russische rijk, is de Geboorte van Christus-kathedraal in Riga de grootste orthodoxe kerk in de stad. Het heeft in de loop der jaren verschillende transformaties ondergaan en werd tijdens het Sovjettijdperk gebruikt als planetarium en restaurant. Sindsdien is het echter volledig gerestaureerd als kerk en worden er nu regelmatig orthodoxe diensten gehouden. Het heeft ook één van de grootste orgels in Europa met 6.768 pijpen.
Lees meer
Kloosterplaats Glendalough – Een stad in de heuvels
De Voortuin van Dublin, Ierland

Kloosterplaats Glendalough – Een stad in de heuvels

De kloosternederzetting St. Kevin in Glendalough was in die tijd een echte stad, met een ronde toren van 30 meter, een poortgebouw, verschillende kerken, een kathedraal, een boerderij, huizen en een omvangrijke lekenbevolking die bijdroegen aan de 500 jaar dat hij één van de grootste kerkelijke centra van Ierland was. De grot is niet toegankelijk, maar je kunt een goede foto maken boven Upper Lake vanaf de Miner's Road.
Lees meer