Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Marrakesh

Marrakesh

Marrakesh, een stad vol middeleeuwse allure, is een wirwar van mythen, drama en het raadsel dat iedereen in zijn okerkleurige omhelzing gevangen houdt. Reis terug in de tijd naar een wereld die grotendeels bewaard is gebleven in historische kronieken. Met zijn doolhofachtige medina, de zintuiglijke overdaad van de bruisende soeks, het theaterspektakel op het Djemaa el Fna-plein en het torenhoge Atlasgebergte als dramatische achtergrond, is Marrakesh ontegensprekelijk de meest oogverblindende parel van Marokko.
Lees meer
Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
New Orleans, Louisiana

New Orleans, Louisiana

Feest spreidt net zoveel in de lucht als de klanken van saxofoons en trompetten in New Orleans. Ondanks de schade die Katrina in 2005 heeft toegebracht, heeft NOLA niets van zijn charme, vonk, magie en de onuitblusbare levensvreugde van zijn mensen verloren. Niets van wat het tot een unieke stad in de VS en de wereld maakt. Van de altijd levendige Mardi Gras tot de eclectische mix van culturen tot de rijke keuken die de Cajun, Creoolse en Franse roots weerspiegelt, New Orleans is een constante viering van de menselijke geest.
Lees meer
Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem, waar geschiedenis en spiritualiteit samenkomen, bevat heilige plaatsen die centraal staan in wereldreligies. De caleidoscoop van culturen is het resultaat van de joodse, christelijke, islamitische en Armeense gemeenschappen. Ervaar een levendige muziekscene en een gevarieerde keuken, terwijl het Light Festival en het Jerusalem Film Festival culturele evenementen brengen. De spirituele uitstraling en schoonheid van de stad komen tot uiting in de mozaïeken, architectuur en uitzichten vanaf de Olijfberg. Een reis naar Jeruzalem zal zeker een blijvende indruk achterlaten.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Rotskoepel
Jeruzalem, Israël

Rotskoepel

In 620 na Christus ondernam de profeet Mohamad in gezelschap van een engel een nachtreis naar de hemel: deze episode, genaamd Mi'raj, is een belangrijk punt in de islamitische traditie. Gelegen op de top van het Noble Sanctuary-hoogland, beschermt de koepel de rots waar deze reis begon. Op dezelfde rots had de bijbelse patriarch Abraham duizenden jaren eerder naar verluidt geprobeerd zijn zoon Isaac op te offeren, voordat God hem vertelde te stoppen. De koepel is volgens sommigen het oudste nog bestaande islamitische gebouw en een heilige plaats van enorm belang. Byzantijnse ambachtslieden bouwden het tussen 687 en 691, en vandaag steekt de gouden top af tegen het stadsbeeld. Niet-islamitische bezoekers kunnen de koepel niet betreden, maar de elegante architectuur is zeker een kijkje waard.
Lees meer
Liverpool

Liverpool

Van de historische waterkant, versierd met het iconische Albert Dock tot de indrukwekkende kathedralen en bloeiende kunstscene, Liverpool biedt een interessante mix van oud en nieuw. Geniet van de warmte van de lokale bevolking bekend als Liverpudlians of Scousers, terwijl je de musea en galerieën verkent, de gepassioneerde voetbalteams aanmoedigt en jezelf onderdompelt in de nalatenschap van The Beatles. Bereid je voor om betoverd te worden door de charme van Liverpool, waar geschiedenis, creativiteit en een aanstekelijke geest samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren.
Lees meer
Gent

Gent

Gent is een compacte, authentieke stad waar heden en verleden naast elkaar leven in perfecte harmonie. Een wandeling door de stad is net een reis doorheen de tijd: je draait het hoekje om en stapt als bij toverslag van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw. Gent is een levendige stad met een hart voor cultuur waar muziek, theater, film en visuele kunsten samensmelten. Dankzij de centrale ligging in Vlaanderen is Gent ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vlaamse kunststeden. Gent verwelkomt je met open armen!
Lees meer
Museum voor Moderne Griekse Kunst
Rhodos, Griekenland

Museum voor Moderne Griekse Kunst

Het Museum voor Moderne Griekse Kunst (MGA) is een belangrijke culturele instelling, verspreid over drie gebouwen in het noordelijke deel van de stad, waar het creatieve genie van Griekse kunstenaars uit de 20e eeuw wordt tentoongesteld. Je zult een rijk scala aan schilderijen, sculpturen en tekeningen tegenkomen van beroemdheden zoals Maleas, Bouzianis, Kontoglou, Theofilos, Vassiliou en Hadzikyriakos-Gikas. Elk gebouw biedt een unieke inkijk in de wereld van de moderne Griekse kunst, waardoor het een must is voor elke kunstliefhebber.
Lees meer
Royal Albert Dock
Liverpool, Verenigd Koninkrijk

Royal Albert Dock

Verken het Royal Albert Dock en ervaar een boeiende mix van geschiedenis, kunst en entertainment. Dit architecturale wonder, ontworpen door Jesse Hartley en Philip Hardwick, werd geopend in 1846 en is het eerste Britse bouwwerk dat volledig is opgetrokken uit gietijzer, baksteen en steen, zonder afhankelijk te zijn van hout voor de structuur. Dit iconische complex herbergt een indrukwekkende reeks culturele bezienswaardigheden, waaronder het beroemde Tate Liverpool, The Beatles Story, het Merseyside Maritime Museum en het tot nadenken stemmende International Slavery Museum. Naast het rijke culturele aanbod biedt het dok ook een levendig assortiment aan winkels, bars en restaurants, waardoor het een levendige en diverse bestemming is voor bezoekers.
Lees meer
Capilano River broederij
Vancouver, Canada

Capilano River broederij

De Capilano River Hatchery werd in 1971 voltooid om de afnemende Capilano zalmpopulatie te versterken, getroffen door de bouw van de Cleveland Dam. Naast zijn ecologische rol is de broederij een belangrijke toeristische attractie. Het educatieve centrum is dagelijks geopend, waardoor de lokale bevolking en bezoekers de kans krijgen om meer te weten te komen over de levenscyclus van de zalm. Zie de officiële website van Capilano River Hatchery voor openingstijden en wanneer je de zalm kunt zien, afhankelijk van het seizoen.
Lees meer
Sint-Baafskathedraal majestueus statig
Gent, België

Sint-Baafskathedraal majestueus statig

Deze prachtige bezienswaardigheid op het Sint-Baafsplein in Gent, wandel je tijdens je stedentrip niet zomaar voorbij. De Sint-Baafskathedraal, de oudste parochiekerk in het levendige hart van Gent, is gebouwd op de plaats van een kerk uit de 10de eeuw en een romaanse kerk uit de 12de eeuw. Deze kerk was gewijd aan de heilige Johannes de Doper, Sint-Jan. Gent was in de Middeleeuwen een rijke en machtige stad en kon het zich steeds meer veroorloven grotere en rijkere kerken te bouwen. Zo werd de Sint-Janskerk in de loop van de 15e en 16e eeuw omgebouwd tot de statige gotische Sint-Baafskathedraal. De Sint-Baafskathedraal heeft een rijke geschiedenis, het is binnenin dan ook kunstschatten tellen die menig kunstminnaars doet watertanden: het barokke hoogaltaar in witzwart en rood gevlamd marmer, de rococopreekstoel in eik, verguld hout en marmer, een topwerk van Rubens: De intrede van Bavo in het klooster te Gent, de Calvarietriptiek door Justus van Gent, de gotische kroonluchter/godslamp, de praalgraven van de Gentse bisschoppen, … en natuurlijk het wereldberoemde Lam Gods. In de buik van de Sint-Baafskathedraal kan je de goddelijke gloed van 'De Aanbidding van het Lam Gods', van de gebroeders van Eyck, bewonderen. Ontdek de openingsuren van de Lam Gods-kapel in de Sint-Baafskathedraal. Enkel tijdens de Gentse Feesten kan je een bezoek brengen aan de toren van de Sint-Baafskathedraal. Verover de trappen en geniet van het prachtige zicht over dit unieke volksfeest en hartje Gent. De rest van het jaar geniet je van het mooiste uitzicht in Gent onder de poten van de gouden draak, de mascotte van Gent, op de tegenoverliggende Belfort-toren. Van hieruit zet je je ontdekkingstocht verder in hartje Gent. Niks moet, alles kan!
Lees meer