Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Glasgow

Glasgow

Glasgow is de 21e-eeuwse trekpleister van Groot-Brittannië, met een energieke maar verfijnde sfeer. Het was vroeger het belangrijkste industriële centrum van Groot-Brittannië en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een bloeiende hub voor kunst en cultuur. De stad is trots op een eindeloze stroom opkomende muzikanten en een bruisend nachtleven. Glasgow is ook de thuisbasis van vele uitstekende moderne Schotse restaurants die zich toeleggen op het behoud van hun Schotse erfgoed. Enkele van de beste winkels van het land zijn hier ook te vinden.
Lees meer
Provence

Provence

Provence-Alpes-Côte d'Azur is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een charmante regio die bekend staat om zijn prachtige kustlijn, met populaire bestemmingen zoals Nice en Saint-Tropez, evenals zijn spectaculaire natuurlijke landschappen, variërend van de majestueuze Franse Alpen tot de ontzagwekkende lavendelvelden. De Provence heeft tal van historische bezienswaardigheden, waaronder de oude Romeinse stad Arles en het Palais des Papes in Avignon. De regio is ook een hotspot voor buitenactiviteiten, zoals skiën en wandelen, en er worden gerenommeerde festivals gehouden, zoals het filmfestival van Cannes en het theaterfestival van Avignon.
Lees meer
Santander

Santander

Santander staat bekend om zijn fantastische stranden en zijn elegante vakantiegangers: koning Alfonso XIII bracht hier bijna honderd jaar geleden zijn zomers door, en de stad is nog steeds populair onder modieuze madrileños (Madrilenen, inwoners van Madrid) die graag langs de kust van El Sardinero slenteren met zijn architectuur uit de belle époque. Wanneer de zon ondergaat is de stad druk, met geweldige restaurants en een levendige barscene. Het is ook een goede plek om het ongerepte landschap van Cantabrië te verkennen.
Lees meer
Gold Coast

Gold Coast

De Gold Coast van Australië is een veelzijdige stad met dagen vol actie en leuke avonden voor meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar. Gezinnen, stelletjes, zakenreizigers en individuele reizigers vinden hier allemaal een ervaring die past bij hun behoeften en budget, aangezien de Gold Coast meer attracties en locaties biedt dan welke andere bestemming op het zuidelijk halfrond dan ook. Ontdek de gemoedelijke levensstijl van de Gold Coast met 70 kilometer zon, zand en surfen, en een 100.000 hectare regenwoud dat op de werelderfgoedlijst staat, op slechts een klein eindje rijden.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Dallas, Texas

Dallas, Texas

Als grootstedelijke stad van verbazingwekkende proporties is Dallas de belangrijkste bestemming voor reizen en opwinding in Texas. Door degenen met een innovatieve geest aan te trekken, bezit Dallas een griezelig vermogen om zuidelijke charme te combineren met commerciële finesse. De inwoners hebben de stad op passende wijze "Big D" gedoopt, want net als de staat waarin het zich bevindt, heeft Dallas een grote stijl, van de eindeloze uitgaans- en eetgelegenheden in het centrum tot sportattracties verspreid over vijf professionele teams.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Dagtrip naar Donostia – San Sebastián
Bilbao, Spanje

Dagtrip naar Donostia – San Sebastián

Dit is een stad tussen twee heuvels rond de prachtige baai van La Concha. San Sebastian, of Donosti zoals het door de lokale bevolking wordt genoemd, zorgt voor een onvergetelijk dagje uit waar je de glorieuze Belle Epoque-balustrades kunt bewonderen en wereldberoemde restaurants kunt bezoeken. Er zijn vier gebieden die je moet bezoeken. De eerste is Parte Vieja, de oude stad waar je de populaire pintxo-barren kunt vinden en kunt eten tot je erbij neervalt. Ten zuiden van Parte Vieja vind je het winkelgebied en richting de kust kom je drie stranden tegen: Zurriola, de favoriete plek voor lokale surfers, La Concha en Ondarreta, waar de chique wijk is.
Lees meer
Gent

Gent

Gent is een compacte, authentieke stad waar heden en verleden naast elkaar leven in perfecte harmonie. Een wandeling door de stad is net een reis doorheen de tijd: je draait het hoekje om en stapt als bij toverslag van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw. Gent is een levendige stad met een hart voor cultuur waar muziek, theater, film en visuele kunsten samensmelten. Dankzij de centrale ligging in Vlaanderen is Gent ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vlaamse kunststeden. Gent verwelkomt je met open armen!
Lees meer
Gravensteen, een burcht in Gent
Gent, België

Gravensteen, een burcht in Gent

Een bezoek aan de mystieke burcht ‘Het Gravensteen’ kan niet ontbreken op je to-dolijst tijdens je stedentrip in Gent. Deze belangrijke bezienswaardigheid in Gent is een burcht met een zeer bewogen geschiedenis, nauw verweven met de complexe en vaak woelige politieke en sociale historiek van de stad. Het is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht met een vrijwel intact verdedigingssysteem in Vlaanderen. Je bezoek aan het Gravensteen geeft je een volledig beeld van de riddercultuur in de 12de eeuw. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. Neem zeker de lange draaitrap naar het Gerechtsmuseum op de bovenste verdieping van het Gravensteen. Je vindt er een unieke verzameling dwang- en foltertuigen en het Wapenmuseum. Het Gravensteen huisvest ook heel wat culturele activiteiten, evenementen en activiteiten o.a. tijdens de Gentse Feesten. Veel sympathieke Gentenaren kiezen deze locatie om hier hun ja-woord te geven. Oh ja, wil je meer weten over de rebelse studentikoze bezetting van het Gravensteen in 1949? Ontdek deze burcht tijdens je weekendje weg in Gent en leer alles over de ‘Slag om het Gravensteen’. De Donjon, symbool van de grafelijke macht Duik in de geschiedenis van deze statige burcht. Zijn geschiedenis gaat terug tot de Romeinse bezetting, toen er op de zandbank in de Leie al een eerste nederzetting was. Na een korte doortocht van plunderende Vikings bouwden de Graven van Vlaanderen de eerder gebouwde houten constructies in de middeleeuwen om tot een donjon (woontoren) met een volledige stenen omheining, compleet met 24 torens. Het imposante gebouw stond, met zijn militaire architectuur, symbool voor de grafelijke macht in het woelige Gent. Wil jij diep graven in de geschiedenis van Gent? Dat doe je hier! Gent, gewoon charmant historisch én levendig eigentijds! Je kunt de burcht ook bezoeken met een audiotour. Comedian Wouter Deprez neemt je tijdens deze unieke audiotour op humoristische en informatieve wijze mee door de geschiedenis van het kasteel.
Lees meer
Itsasmuseum – maritiem museum van Bilbao
Bilbao, Spanje

Itsasmuseum – maritiem museum van Bilbao

Het Itsasmuseum is de plek om het verleden van Bilbao als centrum voor scheepsbouw en zeevaart te ontdekken. Buiten zijn er opvallende drijvende exposities met bijzondere tentoonstellingen. De tentoonstellingen zijn opgebouwd rond drie hoofdthema's: de fysieke omgeving van het estuarium, de evolutie van de handel in Bilbao en de ontwikkeling van de scheepsbouw in het estuarium van Bilbao. Eén van de meest opvallende kenmerken zijn de vele minischepen die volledig uit hout zijn gemaakt, met ongelooflijk veel aandacht voor detail.
Lees meer
Plentzia
Bilbao, Spanje

Plentzia

Plentzia is een levendige badplaats net buiten Bilbao, in de provincie Biskaje. Het is gelegen bovenop een heuvel, de straten stromen de heuvel af en leiden naar prachtige zandstranden. Plentzia is een populaire weekendbestemming vanuit Bilbao, aangezien het een korte 30 minuten duurt om er te komen met de bovengrondse metrodienst vanuit het centrum van Bilbao. In de stad Plentzia zijn er tal van barren en cafés die lokaal gevangen verse zeevruchten serveren. De stad heeft ook een binnenbaan voor de Baskische pelota-sport. Hier kun je dit traditionele spel bekijken, waarbij twee teams van spelers een kleine harde witte bal naar een muur slingeren en er met de volle kracht van hun blote handen tegenaan slaan.
Lees meer
Nationaal Park Lauwersmeer
Groningen, Nederland

Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer, dat zich uitstrekt over de grens van Groningen en Friesland, is ontstaan na de transformatie van de Lauwerszee in een meer in 1969. Dit park is een toevluchtsoord voor meer dan 100 vogelsoorten en een belangrijke tussenstop op hun trekpaden. Het biedt een mix van open water, graslanden, rietvelden en bossen. Het staat bekend om zijn rust en natuurlijke schoonheid en is ook een aangewezen Dark Sky Park, ideaal voor sterrenkijken. Het park is de thuisbasis van unieke dieren in het wild, waaronder Konikpaarden en Schotse Hooglandrunderen, en biedt verrijkende ervaringen door middel van wandel- en bootfotoreizen.
Lees meer
Waddenzee
Groningen, Nederland

Waddenzee

De Waddenzee, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt een unieke mix van natuur en avontuur. Dit intergetijdengebied, dat zich uitstrekt over de Noordzeekust, is een oase van biodiversiteit en natuurlijke schoonheid. Doorkruis het wad voor een onvergetelijke ervaring of verken de ongerepte duisternis van een Dark Sky Park. Geniet van lokale smaken met verse zeevruchten en regionale delicatessen. Voor natuurliefhebbers zijn de 'big five' van de Waddenzee (zeehonden en grijze zeehonden, zeearenden, bruinvissen en Europese steuren) een lust voor het oog. Vogelaars kunnen langs de Uithuizerwaddijk genieten van allerlei soorten.
Lees meer