Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Samos

Samos

Samos, de mythische geboorteplaats van de godin Hera, is het groenste eiland van de Egeïsche eilanden en verdient zeker zijn goddelijke reputatie. Zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders worden aangetrokken door de kiezelstranden, groene landschappen en indrukwekkende rotswanden. Het eiland staat ook bekend om zijn wijngaarden en herbergt de indrukwekkende ruïnes van de Tempel van Hera, evenals de opmerkelijke tunnel van Eupalinos, een staaltje eeuwenoude techniek die ooit de bevolking van Pythagoreio van schoon drinkwater voorzag.
Lees meer
Göteborg

Göteborg

De schoonheid van Göteborg wordt duidelijk als je door de haven en het stadscentrum wandelt en de verschillende wijken verkent die het gebied een aangename en ontspannen sfeer geven. Talloze cafés sieren de straathoeken, en restaurants van wereldklasse verrassen met vakkundig bereide gerechten met de meest verse ingrediënten. Göteborg biedt het hele jaar door opwinding, met attracties zoals het pretpark Liseberg, het beroemde filmfestival van Göteborg en het veelgeprezen muziekfestival Way Out West, zodat er altijd iets bijzonders te ontdekken en van te genieten is.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Marrakesh

Marrakesh

Marrakesh, een stad vol middeleeuwse allure, is een wirwar van mythen, drama en het raadsel dat iedereen in zijn okerkleurige omhelzing gevangen houdt. Reis terug in de tijd naar een wereld die grotendeels bewaard is gebleven in historische kronieken. Met zijn doolhofachtige medina, de zintuiglijke overdaad van de bruisende soeks, het theaterspektakel op het Djemaa el Fna-plein en het torenhoge Atlasgebergte als dramatische achtergrond, is Marrakesh ontegensprekelijk de meest oogverblindende parel van Marokko.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Den Haag

Den Haag

Den Haag ligt aan de smaragdkust van Nederland. Het is de administratieve hoofdstad van het land en het internationale hoofdkantoor voor wereldwijde gerechtigheid en vrede. De uitgestrekte groene bossen, kronkelende grachten en glooiende zandduinen die als kloppend hart en levensader van de stad dienen, nodigen uit tot activiteiten zoals wandelen, fietsen, roeien of gewoon genieten van de serene sfeer. Geniet van de wereldberoemde Nederlandse keuken op het strand van Scheveningen, bewonder Hollandse meesters in de kunstmusea van de stad of maak een rondleiding om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis die Den Haag te bieden heeft.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Buenos Aires

Buenos Aires

De Argentijnse hoofdstad, Buenos Aires, is een stad als geen ander. Het heeft een vleugje Europees gevoel, maar met een uitgesproken Latijns-Amerikaanse smaak. Het is kosmopolitisch en toch autochtoon. Elke straathoek en elk smal steegje wemelt van kunst en cultuur, geschiedenis en persoonlijkheid, tango, rock 'n' roll en voetbal. Het is een stad van musea, galerijen, klassieke cafés, steakhouses van wereldklasse, antiekmarkten, boekhandels en nachtelijke wandelingen langs de majestueuze Río de la Plata.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Celestial Vault
Den Haag, Nederland

Celestial Vault

In 1996 ontwierp de Amerikaanse kunstenaar James Turrell de Celestial Vault om de lucht in al zijn glorie te laten zien met behulp van een innovatieve astronomische optische illusie. In het midden van deze met gras begroeide kunstmatige krater staat een stenen bank waarop bezoekers kunnen liggen om de lucht als een gebogen koepel te observeren, waarbij de nadruk wordt gelegd op de manier waarop licht invloed heeft op hoe we dingen waarnemen en die mensen uitnodigt om hun eigen waarnemingen uit te dagen.
Lees meer
Soeks
Marrakesh, Marokko

Soeks

Stap in de zintuiglijke wervelwind die het uitgestrekte doolhof van soeks van Marrakesh vormt. Ze staan bekend als de grootste en meest exotische markten van Marokko en bieden een feest voor de zintuigen. Levendige kleuren, bedwelmende geuren en het onophoudelijke geluid van afdingen. Hoewel de spanning van de jacht en de kunst van het onderhandelen allemaal deel uitmaken van de ervaring, kunnen bezoekers die voor het eerst komen de doolhofachtige steegjes een beetje desoriënterend vinden. De smalle, vaak overdekte gangen, boordevol goederen, lijken niet van elkaar te onderscheiden. Om je te helpen navigeren op dit complexe web en echt te waarderen wat er wordt aangeboden, overweeg dan om een rondleiding te volgen om je te oriënteren en te voorkomen dat je verdwaalt.
Lees meer
Tannerie Bab Debbagh
Marrakesh, Marokko

Tannerie Bab Debbagh

Het is een fascinerende ervaring om getuige te zijn van het eeuwenoude ambacht van leerbewerking in de leerlooierijen van Bab Debbagh. Deze leerlooierijen, gelegen in de buurt van een rivier voor watervoorziening, zijn al eeuwenlang actief. De kenmerkende geur, die het gevolg is van ammoniak dat wordt gebruikt bij het ontharden van leer, laat je weten dat je er bent. In tegenstelling tot sommige andere Marokkaanse leerlooierijen ligt de nadruk hier op het behandelen van leer in zijn natuurlijke staat; het verven gebeurt elders. Het bezoeken van de site kan een beetje lastig zijn vanwege de aanwezigheid van onofficiële 'gidsen' die betaling eisen. Als je de voorkeur geeft aan een probleemloze ervaring, overweeg dan om een gecertificeerde gids in te huren als onderdeel van een medina-tour. Anders kun je je voorbereiden om langs deze onofficiële bedienden te navigeren door een kleine fooi te geven en erop aan te dringen zonder hun hulp binnen te komen.
Lees meer
Reptile Zoo
Seattle

Reptile Zoo

Als je niet preuts wordt van wezens met meer dan 8 ogen, dan is een bezoek aan de Reptile Zoo misschien een goed idee. Met zijn ligging buiten de stad, ten noordoosten van Seattle, is het misschien een hele rit, maar zeker de moeite waard. De Reptile Zoo heeft alles, van slangen tot schildpadden tot alligators en zelfs spinachtigen. En als je altijd al een voorliefde hebt gehad voor een eigen reptiel, geeft de dierentuin deskundig advies over hoe je als beginner kunt beginnen.
Lees meer
Djemaa el Fna
Marrakesh, Marokko

Djemaa el Fna

Djemaa el Fna, het bruisende epicentrum van de medina van Marrakesh, is een overvloed aan kleuren, geluiden en geuren, vooral bij zonsondergang. Hoewel het plein zijn oorsprong heeft verloren als dagelijkse voedselmarkt voor berghandelaren, blijven de drukte en energie voelbaar. Overdag bieden verkopers verfrissende vruchtensappen aan, maar het is pas in de schemering wanneer de plek echt verandert. Straattheater, of 'halqa', is hier al sinds de 11e eeuw een steunpilaar, en de traditie wordt ook in de moderne tijd voortgezet. Terwijl de zon onder de horizon zakt, ontvouwen zich eetkraampjes die verleidelijke geuren aan de lucht toevoegen. Muzikanten stemmen hun instrumenten af, slangenbezweerders betoveren zowel slangen als toeristen, en het spektakel mondt uit in een nachtelijke viering van het leven en de cultuur van Marrakesh.
Lees meer