Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Mechelen

Mechelen

Mechelaars vertellen steeds met trots en warmte over hun stad. Als bezoeker valt je die gemoedelijke sfeer dadelijk op. Je kuiert langs monumenten die geschiedenis ademen en je komt tot rust in binnentuinen en historische kerken. De Mechelaar is trots op Gouden Carolus, het bekroonde bier dat al eeuwenlang gebrouwen wordt. Hij is fier op Margareta, die het 16e-eeuwse Mechelen op de wereldkaart zette. Hij valt voor het vakmanschap en de authentieke streekproducten. Laat je verleiden door de stedelijke charme en gezelligheid.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Barcelona

Barcelona

Indrukwekkende architectuur en hippe restaurants ontmoeten een zonnig Spaans klimaat en prachtige stranden. Dit heeft Barcelona in slechts enkele decennia getransformeerd van een ruige havenstad tot één van Europa's belangrijkste bestemmingen, als het al niet 's werelds belangrijkste bestemming is. Wandel over La Rambla en Passeig de Gràcia, bewonder Gaudí's meesterwerken, bezoek de kleurrijke markt van La Boqueria, ga helemaal op in de Gotische wijk, geniet van de zon op het strand van Barceloneta en ontdek enkele van de bruisende nachtelijke trefpunten van de stad terwijl je bezig bent.
Lees meer
Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem, waar geschiedenis en spiritualiteit samenkomen, bevat heilige plaatsen die centraal staan in wereldreligies. De caleidoscoop van culturen is het resultaat van de joodse, christelijke, islamitische en Armeense gemeenschappen. Ervaar een levendige muziekscene en een gevarieerde keuken, terwijl het Light Festival en het Jerusalem Film Festival culturele evenementen brengen. De spirituele uitstraling en schoonheid van de stad komen tot uiting in de mozaïeken, architectuur en uitzichten vanaf de Olijfberg. Een reis naar Jeruzalem zal zeker een blijvende indruk achterlaten.
Lees meer
Wellington

Wellington

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt tussen glooiende heuvels en een ruige kustlijn op de zuidpunt van het Noordereiland. De stad biedt niet alleen enkele van de beste stadsgezichten van het land, maar is ook populair vanwege haar kunst en cultuur. Wellington is de thuisbasis van het Nationaal Museum (Te Papa), de nationale opera- en balletgezelschappen en is het hart van de nationale film- en modescènes. Met meer restaurants en cafés per inwoner dan New York, biedt Wellington ook een unieke gastronomische ervaring.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Rijeka

Rijeka

Rijeka ligt aan de Adriatische Zee, waar het het diepst in Europa stort, en heeft een rijke maritieme geschiedenis. De op twee na grootste stad van Kroatië en het hart van de provincie Primorsko-Goranska. Haar charme ligt in de gastvrije geest en het diverse culturele erfgoed. Terwijl je over de Korzo-promenade uit het Habsburgse tijdperk wandelt, kun je een kijkje nemen in het 19e-eeuwse Nationale Theater, versierd met kunstwerken van Klimt. Geniet van het weidse uitzicht op de eilanden van Kvarner Bay vanaf Trsat Castle. Een kosmopolitische haven van samenleven, welkom in Rijeka.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Jerez

Jerez

Omgeven door weelderige wijngaarden is Jerez de la Frontera een betoverende stad die bekend staat als de geboorteplaats van sherry wijn. Dompel jezelf onder in het rijke culturele erfgoed als bakermat van de flamenco, de thuisbasis van de betoverende “dansende” Andalusische paarden en de spannende hoofdstad van de motorraces. Dwaal door het charmante historische centrum, met zijn smalle straatjes, prachtige pleinen en het iconische Alcazar. Ontdek de allure van de stad in unieke musea, de sfeervolle zigeunerwijk en opmerkelijke architectonische wonderen die verhalen vertellen over het roemruchte verleden.
Lees meer
Akropolis & omgeving
Athene, Griekenland

Akropolis & omgeving

Het Parthenon, de tempel van Athena, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de belangrijkste attractie van Athene. Het Erechtheion toont de beelden van de vrouwelijke kariatiden, hoewel de originele beelden vanwege luchtverontreiniging zijn vervangen door kopieën (de originelen staan in het nieuwe museum). Op de zuidelijke hellingen van de Akropolis ligt het Odeon van Herodes Atticus, een Romeins theater met plaats voor maar liefst 5.000 toeschouwers. Het wordt gebruikt tijdens het jaarlijkse Athene Festival voor ballet- en muziekuitvoeringen van wereldklasse. Het theater van Dionysus ligt naast Herodes Atticus en bijna alle tragedies en komedies van het oude Griekenland zijn voor dit theater geschreven.
Bookable
Lees meer
Sinte-Mettetuin
Mechelen, België

Sinte-Mettetuin

Nood aan wat rust? Dan kan je uitblazen in een van de vele groene longen die Mechelen tussen haar stadsmuren verbergt. Zo kan je de benen laten rusten in de hedendaagse Sinte-Mettetuin. Deze frisse, groene binnenplaats vind je tussen de Bruul, de Lange Schipstraat en de Schaalstraat. Een oase van rust op korte wandelafstand van de winkelstraten. Via drie verschillende toegangswegen kan je deze moderne plek ontdekken. Onder je voeten ligt trouwens een oude vliet, die niet werd open gelegd. Ervaar de tuin vanop een van de bankjes of outdoor fitnesstoestellen en hou je ogen open voor verborgen plekjes en het ingenieuze grondplan van deze recent-aangelegde tuin.
Lees meer
Hierapolis & Pamukkale
Antalya, Turkije

Hierapolis & Pamukkale

Bovenop de spierwitte kliffen van Pamukkale ligt Hierapolis, een oude stad die net zo rijk is aan geschiedenis als aan thermale bronnen. Het was ooit een Frygisch cultcentrum en later een bloeiende Griekse stad. Hierapolis beschikt over een goed bewaard gebleven amfitheater, een reeks sfeervolle ruïnes en het beroemde Heilige Zwembad, een thermisch verwarmd genot waar je jezelf kunt onderdompelen tussen verzonken Romeinse zuilen, verspreid door een oude aardbeving. Op een steenworp afstand stelen de terrassen van Pamukkale de show. Deze glimmend witte formaties, gemaakt van travertijn, een sedimentair gesteente dat is afgezet door het mineraalrijke warme water, geven de stad zijn naam, wat 'Katoenen Kasteel' betekent. Met temperaturen variërend van 35°C tot een stomende 100°C creëren deze warmwaterbronnen al eeuwenlang een groeiend landschap van terrassen, waarbij calciumcarbonaat uit het water kristalliseert tot de zachte gel van travertijn. Hierapolis en Pamukkale, bekroond als UNESCO-werelderfgoed, bieden een unieke mix van culturele geschiedenis en natuurwonderen die je niet mag missen.
Bookable
Lees meer
Kunstmuseum Kadriorg
Tallinn, Estland

Kunstmuseum Kadriorg

Een reis naar Tallinn is niet compleet zonder een bezoek aan dit prachtige noordelijke barokke paleis, gebouwd door Peter de Grote voor zijn vrouw, Catharina I, in het begin van de 18e eeuw. Het grandioze paleis en de omliggende verzorgde tuinen zijn ontworpen door de Italiaanse architect Niccolo Michetti en zijn een vernederend voorbeeld van tsaristische extravagantie, maar net zo belangrijk om dit te bezoeken is omdat hier ook de buitenlandse kunstcollectie van het Kunstmuseum van Estland te vinden is.
Lees meer