Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Fort Myers

Fort Myers

Fort Myers werd rond de vorige eeuwwisseling door Thomas Edison gekozen als winterverblijf. Fort Myers ligt ver weg van de drukkere en weelderigere centra van Florida, waardoor de zorgeloze, ingetogen sfeer van een badplaats behouden blijft. Ervan uitgaan dat het strandleven de enige attractie van Fort Myers is, zou een vergissing zijn: het stadscentrum heeft een bruisend straatleven, met een overvloed aan indie-kunstgalerieën en interessante plekken voor liefhebbers van geschiedenis en wetenschap. De natuurlijke schoonheid van het gebied gaat verder landinwaarts, waar beschermde diersoorten schuilen tussen mangroven en smalle bayou plekken.
Lees meer
Denver, Colorado

Denver, Colorado

Denver ligt aan de voet van de Rocky Mountains en is een stad vol leven. Met 300 dagen zon per jaar is de Mile High City het hele jaar door een bestemming die een rijk westers erfgoed en passie voor het buitenleven naadloos combineert met stedelijke opwinding. In het centrum van Denver vind je een scala aan restaurants van chef-koks, brewpubs, professionele sporten, winkels en gezinsvriendelijke attracties. Daarnaast is Denver de belangrijkste toegangspoort tot de meest adembenemende nationale parken in het westen van de VS, waaronder Mesa Verde, één van de vier nationale parken van Colorado, evenals Yellowstone in Wyoming en de Canyonlands in Utah.
Lees meer
Biarritz

Biarritz

Vroeger kwamen ze hier allemaal, van Coco Chanel en Ernst Hemingway tot Frank Sinatra en het koningshuis. Biarritz was vroeger het Monte Carlo van de Atlantische kust. Maar na verloop van tijd vervaagde de glamour. Dankzij windsurfen en andere watersporten is de charmante stad echter verjongd. Het is nu de perfecte bestemming voor een ontspannen weekendje weg, en je hoeft je niet te haasten: de stad is vrij klein en je kunt alles gemakkelijk zien, zelfs tijdens een kort bezoek.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Hoge Kust

Hoge Kust

In Noord-Europa ligt een plek waar 20.000 jaar natuurkrachten een dramatisch landschap hebben gevormd met de hoogste kustlijn ter wereld. Bergen die recht in de diepten van de zee duiken op een manier die je sprakeloos maakt. Hier maak je kennis met het echte, onbenutte Zweden. Stoere bezoekers kunnen de gefermenteerde haring en klimmen proberen, maar de Hoge kust van Zweden aan de Botnische Golf draait meer om harmonie dan om adrenaline. Door eindeloze mogelijkheden om samen met je dierbaren actief te zijn in de natuur, zul je de kracht herwinnen om terug te keren naar je drukke, stedelijke leven van alledag.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Elafieten
Dubrovnik, Kroatië

Elafieten

In de buurt van Dubrovnik ligt de archipel van dertien grotere en kleinere eilanden en eilandjes, bekend onder de algemene naam Elafiti. Onder hen zijn de drie bewoonde eilanden van bijzonder belang. Vanuit Dubrovnik westwaarts zijn dit Kolocep of Kalamota (zoals het door de lokale bevolking wordt genoemd), Lopud en Sipan. Deze eilanden zijn een natuurpark en zijn een lust voor het oog en de ziel van elke reiziger die op zoek is naar rust en ontspanning. Op deze eilanden zonder verkeer, omgeven door een turkooisblauwe zee, kun je genieten van een wandeling door de bospaden, uitrusten op zand- en steenstranden, en verse zeevruchten proeven in restaurants en tavernes.
Lees meer
Göteborg

Göteborg

De schoonheid van Göteborg wordt duidelijk als je door de haven en het stadscentrum wandelt en de verschillende wijken verkent die het gebied een aangename en ontspannen sfeer geven. Talloze cafés sieren de straathoeken, en restaurants van wereldklasse verrassen met vakkundig bereide gerechten met de meest verse ingrediënten. Göteborg biedt het hele jaar door opwinding, met attracties zoals het pretpark Liseberg, het beroemde filmfestival van Göteborg en het veelgeprezen muziekfestival Way Out West, zodat er altijd iets bijzonders te ontdekken en van te genieten is.
Lees meer
Hoog-Corsica

Hoog-Corsica

Het kleine eiland Corsica in de Middellandse Zee omvat een verbijsterende diversiteit aan landschappen, ervaringen en delicatessen. Hoewel de zuidelijke tegenhanger vaak in de schijnwerpers staat, ontbreekt de regio Hoog-Corsica niets op het gebied van entertainment, karakter en natuurlijke schoonheid. En slimme reizigers doen er goed aan om de onmiskenbare aantrekkingskracht van het eiland niet te negeren, van de top van de Monte Cinto tot de vele pittoreske kust- en heuveldorpen van het eiland.
Lees meer
Etnografisch Museum Rupe
Dubrovnik, Kroatië

Etnografisch Museum Rupe

Het Etnografisch Museum is gevestigd in een oude graanschuur uit de 16e eeuw, waar je kunt zien hoeveel aandacht de inwoners van Dubrovnik hebben besteed aan de opslag van graan. De Republiek Dubrovnik bewaarde alle staatsreserves van tarwe, gerst en gierst in diepe silo's, genaamd “rupe”, uitgehouwen uit steen en bedekt met een waterdicht materiaal dat het graan op een temperatuur van 17°C hield. De traditionele plattelandseconomie en architectuur van de regio Dubrovnik bevindt zich op de eerste verdieping. Volkskostuums en handwerk van textiel zijn te zien op de 2e verdieping.
Lees meer
Universiteitsmuseum
Groningen, Nederland

Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum Groningen, opgericht in 1934, toont een eclectische mix van natuur, cultuur en wetenschap. Hoogtepunten zijn onder meer historische medische instrumenten, 's werelds eerste elektrische auto uit 1835 en een eerbetoon aan Dr. Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke afgestudeerde van Nederland. Het anatomisch theater van het museum bevat ongeveer 50 macabere anatomische preparaten, evenals enkele skeletten en wasmodellen. Bekijk de officiële website om meer te weten te komen over de steeds veranderende tijdelijke tentoonstellingen.
Lees meer