Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Brindisi

Brindisi

Ontdek Brindisi, een zonovergoten juweel aan de Adriatische Zee en het kloppend hart van de Italiaanse regio Apulië. Brindisi is meer dan alleen een schoonheid aan de kust, het dient als een heus museum voor talloze verdwenen beschavingen. Stel je voor dat je langs oude Romeinse wegen wandelt, naar majestueuze gotische en barokke kathedralen kijkt, of verdwaalt in de imposante schaduwen van Zwabische kastelen uit de tijd van Frederik II, de Heilige Roomse keizer. Bij elke stap wandel je door eeuwen van gelaagde geschiedenis. Kom voor het strand, blijf voor een reis terug in de tijd.
Lees meer
Parijs

Parijs

Welkom in de beroemde “Lichtstad” of “Stad van de liefde”. Parijs is zeker beide en is altijd beschouwd als een van de meest romantische steden ter wereld. Of u nu kunstenaar, zakenman of toerist bent, u zult genieten van de lange wandelingen van Montmartre naar het Quartier Latin. Wanneer u door sommige van de mooiste Romeinse en middeleeuwse monumenten wandelt, komt u vroeger of later terecht in een café, of op de brug Pont Neuf, of neemt u een kijkje in een klassieke modewinkel in de wijk Marais.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Archeologie- & natuurmuseum van Morphou
Cyprus, Cyprus

Archeologie- & natuurmuseum van Morphou

Het Morphou Archaeology en Nature Museum, gelegen in Guzelyurt, is een unieke attractie die natuurgeschiedenis en archeologie combineert. Oorspronkelijk het paleis van de bisschop van Morphou, herbergt het gebouw nu een museum dat in 1979 na restauratie werd geopend. Op de begane grond is een verzameling opgezette dieren te zien die afkomstig zijn uit Cyprus, terwijl op de bovenste verdiepingen een breed scala aan archeologische vondsten uit de Neolithische en Bronstijd te zien is, waaronder tentoonstellingen uit de nederzetting Tumba Tou Skuru. De binnenplaats doet dienst als openluchtmuseum, met stukken uit de klassieke, hellenistische en Romeinse periode. De meest opvallende artefacten van het museum zijn de 'Golden Leaves of Soli', ontdekt in 2005, waaronder een adembenemende tiara van subtiel met elkaar verweven goudbladeren. Een ander belangrijk stuk is het beeld uit de 2e eeuw na Christus van de Anatolische godin Artemis van Efeze, gevonden in de ruïnes van Salamis in 1980. Net om de hoek van de populaire St Mamas Church and Icon Museum is het Morphou Archaeology en Nature Museum een bezoek waard voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Noord-Cyprus.
Lees meer
Inheemse cultuur
Vancouver, Canada

Inheemse cultuur

Vancouver ligt op het traditionele grondgebied van de Squamish, Musqueam en Tsleil-Waututh First Nations, leden van de taalgroep Coast Salish. Metro Vancouver heeft de op twee na grootste stedelijke inheemse bevolking in Canada met meer dan 52.000 mensen. Deze drie First Nations hebben een speciale spirituele, culturele en economische band met het land die meer dan 8000 jaar teruggaat. Zorg ervoor dat jouw reis niet alleen de trendy Europese restaurants en grote bedrijven ten goede komt, maar ook de kleinere bedrijven die eigendom zijn van inheemse volkeren. Maak kennis met hun kunst en cultuur, evenals de traditionele praktijken van duurzaam landbeheer. Destination Vancouver heeft een lijst met bedrijven en culturele instellingen die verband houden met het erfgoed van de First Nations. Inheems toerisme British Columbia organiseert natuurreizen en ervaringen in samenwerking met meer dan 200 inheemse gemeenschappen.
Lees meer