Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Hoog-Corsica

Hoog-Corsica

Het kleine eiland Corsica in de Middellandse Zee omvat een verbijsterende diversiteit aan landschappen, ervaringen en delicatessen. Hoewel de zuidelijke tegenhanger vaak in de schijnwerpers staat, ontbreekt de regio Hoog-Corsica niets op het gebied van entertainment, karakter en natuurlijke schoonheid. En slimme reizigers doen er goed aan om de onmiskenbare aantrekkingskracht van het eiland niet te negeren, van de top van de Monte Cinto tot de vele pittoreske kust- en heuveldorpen van het eiland.
Lees meer
Marrakesh

Marrakesh

Marrakesh, een stad vol middeleeuwse allure, is een wirwar van mythen, drama en het raadsel dat iedereen in zijn okerkleurige omhelzing gevangen houdt. Reis terug in de tijd naar een wereld die grotendeels bewaard is gebleven in historische kronieken. Met zijn doolhofachtige medina, de zintuiglijke overdaad van de bruisende soeks, het theaterspektakel op het Djemaa el Fna-plein en het torenhoge Atlasgebergte als dramatische achtergrond, is Marrakesh ontegensprekelijk de meest oogverblindende parel van Marokko.
Lees meer
Samos

Samos

Samos, de mythische geboorteplaats van de godin Hera, is het groenste eiland van de Egeïsche eilanden en verdient zeker zijn goddelijke reputatie. Zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders worden aangetrokken door de kiezelstranden, groene landschappen en indrukwekkende rotswanden. Het eiland staat ook bekend om zijn wijngaarden en herbergt de indrukwekkende ruïnes van de Tempel van Hera, evenals de opmerkelijke tunnel van Eupalinos, een staaltje eeuwenoude techniek die ooit de bevolking van Pythagoreio van schoon drinkwater voorzag.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Alicante

Alicante

Verschillende beschavingen hebben in deze streken gewoond en hebben er hun sporen achtergelaten, die in alle uithoeken van deze karakteristieke stad te zien zijn. Dit alles draagt bij aan de aantrekkingskracht van deze moderne stad die primair op toerisme gefocust is, maar heeft ook een bijzondere belang in de industrie en de handel. Alicante, gelegen aan de Middellandse Zeekust, biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan diensten, maar ook een breed scala aan culturele activiteiten, met musea, festivals en natuurgebieden, in het bijzonder het eiland Tabarca (Middellandse Zeereservaat).
Lees meer
New Orleans, Louisiana

New Orleans, Louisiana

Feest spreidt net zoveel in de lucht als de klanken van saxofoons en trompetten in New Orleans. Ondanks de schade die Katrina in 2005 heeft toegebracht, heeft NOLA niets van zijn charme, vonk, magie en de onuitblusbare levensvreugde van zijn mensen verloren. Niets van wat het tot een unieke stad in de VS en de wereld maakt. Van de altijd levendige Mardi Gras tot de eclectische mix van culturen tot de rijke keuken die de Cajun, Creoolse en Franse roots weerspiegelt, New Orleans is een constante viering van de menselijke geest.
Lees meer
Zuid-Corsica

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica (of Corse-du-Sud), de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en de thuisbasis van een aantal indrukwekkende natuurlijke landschappen, is aantrekkelijk door de buitenactiviteiten, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en verbluffend gevarieerde landschappen. Van de indrukwekkende witte kliffen van Bonifacio tot de grillige rotsformaties van Piana tot de onbewoonde Lavezzi-eilanden en witte zandstranden, Zuid-Corsica heeft genoeg om tot de verbeelding te spreken.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Fort Myers

Fort Myers

Fort Myers werd rond de vorige eeuwwisseling door Thomas Edison gekozen als winterverblijf. Fort Myers ligt ver weg van de drukkere en weelderigere centra van Florida, waardoor de zorgeloze, ingetogen sfeer van een badplaats behouden blijft. Ervan uitgaan dat het strandleven de enige attractie van Fort Myers is, zou een vergissing zijn: het stadscentrum heeft een bruisend straatleven, met een overvloed aan indie-kunstgalerieën en interessante plekken voor liefhebbers van geschiedenis en wetenschap. De natuurlijke schoonheid van het gebied gaat verder landinwaarts, waar beschermde diersoorten schuilen tussen mangroven en smalle bayou plekken.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Glasgow

Glasgow

Glasgow is de 21e-eeuwse trekpleister van Groot-Brittannië, met een energieke maar verfijnde sfeer. Het was vroeger het belangrijkste industriële centrum van Groot-Brittannië en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een bloeiende hub voor kunst en cultuur. De stad is trots op een eindeloze stroom opkomende muzikanten en een bruisend nachtleven. Glasgow is ook de thuisbasis van vele uitstekende moderne Schotse restaurants die zich toeleggen op het behoud van hun Schotse erfgoed. Enkele van de beste winkels van het land zijn hier ook te vinden.
Lees meer
De oude haven – Algortako Portu Zaharra
Bilbao, Spanje

De oude haven – Algortako Portu Zaharra

In feite een klein vissersdorpje midden in een stad, bestaat de oude haven van Algorta in Getxo uit een handvol huizen aan de kust. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving, op slechts 20 minuten met de metro van het centrum van Bilbao. De oude haven zorgt voor een zeer mooie en charmante omgeving op een zomerse dag. Op een steenworp afstand van het strand volgen de charmante witte huisjes een neerwaarts pad naar het water. Hier komt de zonsondergang, de lokale bevolking verzamelt zich buiten in de zachte zomerbries om te genieten van een biertje of twee, samen met een bord groene olijven of knapperige gefrituurde calamares van de nabijgelegen barren.
Lees meer
Centrale Markt
Alicante, Spanje

Centrale Markt

Dit gebouw bevat enkele modernistische kenmerken en werd tussen 1911 en 1912 onder leiding van Juan Vidal Ramos op het Balmes-plein, waar nog steeds een deel van de 18e-eeuwse muur stond, gebouwd. De Mercado Central bootst met haar rechthoekige vorm de indeling na van een basiliek, met een cirkelvormige appendix aan de zuid-westzijde bedekt met een halfronde koepel genaamd La Rotonda (de rotonde). Het gebouw is opgesplitst in twee verdiepingen, waarvan er één een semi-kelder is vanwege de onregelmatige omliggende straten. De voorkant van het gebouw is ontworpen door Enrique Sánchez Sedeño. Aan het hoofd bevindt zich een indrukwekkende trap omringd door twee opkomende figuren met decoratieve elementen. Op 25 mei 1938 werd de Mercado Central getroffen tijdens de ergste bomaanslag van de stad Alicante tijdens de Spaanse Burgeroorlog, die resulteerde in 300 burgerslachtoffers. De Italiaanse luchtmacht was verantwoordelijk voor die tragedie. Allerlei producten van hoge kwaliteit kunnen worden gekocht op de markt, met name lokale vis en zeevruchten, groenten en fruit, evenals andere typische lokale producten. Dat is de reden waarom de beste restaurants van de stad hun voedsel bij de Mercado Central kopen.
Lees meer
MACA Museum
Alicante, Spanje

MACA Museum

Museum voor Hedendaagse Kunst "MACA" is gehuisvest in het oudste nog bestaande burgergebouw van de stad. Het heeft de barokstijl en dateert uit 1685 en ligt naast de basiliek van Santa Maria. Het museum is heropend na een jaar van werkzaamheden om de faciliteiten te verbeteren en uit te breiden naar 4.700 m2, met als doel een belangrijke collectie 20e-eeuwse kunst te huisvesten, meestal bestaande uit werken geschonken door Eusebio Sempere. In dit museum vinden ook veel verschillende soorten evenementen plaats.
Lees meer