Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Florence

Florence

Florence, de regionale hoofdstad van Toscane, is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Italië. Het wordt door UNESCO erkend als werelderfgoed en als je de historische kasseien betreedt, is het gemakkelijk te zien waarom. De stad ligt tussen de omliggende heuvels en herbergt enkele van de beroemdste kunstwerken ter wereld. Het hele stadscentrum staat vol met prachtige paleizen, kerken en monumenten. Het omringende landschap staat bekend om zijn glooiende heuvels en zijn wijn, met name het Chianti-gebied tussen Siena en Florence.
Lees meer
Cork

Cork

Welkom in de “Volksrepubliek Cork”, de meest zuidelijke stad van Ierland, waar levendige, onafhankelijke vibes samengaan met kosmopolitische creativiteit. Als oude zeehaven is de rijke geschiedenis van Cork verweven met eeuwenlange handel en culturele uitwisseling, waardoor het unieke karakter van Cork is vormgegeven. Ongeacht het seizoen belooft een bezoek aan Cork levendig entertainment en de warme omhelzing van Ierse craic, waardoor het hele jaar door een onvergetelijke ervaring wordt gegarandeerd.
Lees meer
Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Linköping

Linköping

Ontdek Linköping, dat aan de prachtige Östgöta-vlakte in de provincie Östergötland ligt. Wat dacht je van een dagje in de grote stad of juist een ontspannen uitstapje naar de Zweedse natuur? Het mooie is dat je helemaal niet hoeft te kiezen. In Linköping vind je cultuur en vermaak op een steenworp afstand van de prachtige natuur, met vlaktes, meren en kanalen. Maak een boottochtje, bewandel het Östgöta-pad, ga naar het theater of zoek iets lekkers op de kaart uit in een van de vele restaurants in de stad.
Lees meer
Venetië

Venetië

Van de ongeëvenaarde romantische allure tot het historische erfgoed tot de onbetwistbare schoonheid, er is geen andere stad zoals Venetië. De “Koningin van de Adriatische Zee” bestaat uit een doolhof van eilanden, grachten en bruggen met prachtige gebouwen, historische monumenten van groot artistiek en cultureel belang, evenals charmante restaurants en pleinen. Er zijn geen auto's in Venetië, maar je hebt ze toch niet nodig, want “De Stad van Bruggen” kun je het beste te voet verkennen.
Lees meer
Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem, waar geschiedenis en spiritualiteit samenkomen, bevat heilige plaatsen die centraal staan in wereldreligies. De caleidoscoop van culturen is het resultaat van de joodse, christelijke, islamitische en Armeense gemeenschappen. Ervaar een levendige muziekscene en een gevarieerde keuken, terwijl het Light Festival en het Jerusalem Film Festival culturele evenementen brengen. De spirituele uitstraling en schoonheid van de stad komen tot uiting in de mozaïeken, architectuur en uitzichten vanaf de Olijfberg. Een reis naar Jeruzalem zal zeker een blijvende indruk achterlaten.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Utrecht

Utrecht

Utrecht, gelegen in het hart van Nederland, fascineert met middeleeuwse charme, schilderachtige grachten en historische wijken zoals Oudegracht. Utrecht combineert traditie en moderniteit naadloos, wat te zien is aan de diverse culturele bezienswaardigheden, trendy boetieks en levendige markten. Met een dynamische sfeer, gevormd door zowel oude structuren als hedendaagse architectuur, is de stad er trots op een vooraanstaande universiteit te hebben die een levendige mix van bewoners en studenten creëert.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Nijntje Museum
Utrecht, Nederland

Nijntje Museum

Het stoplicht van Nijntje is slechts een stukje van de puzzel in de wereld van deze Nederlandse konijn. Om het geheel te bekijken, heeft Nijntje sinds 2016 haar eigen museum in Utrecht. Als je de stad bezoekt met kinderen, vooral met peuters en kleuters, dan is het Nijntje Museum precies wat je nodig hebt. Het museum bestaat uit tien thematische ruimtes geïnspireerd op de prentenboeken van Dick Bruna, waardoor kinderen op een educatieve manier om kunnen gaan met de wereld om hen heen.
Lees meer
New Orleans, Louisiana

New Orleans, Louisiana

Feest spreidt net zoveel in de lucht als de klanken van saxofoons en trompetten in New Orleans. Ondanks de schade die Katrina in 2005 heeft toegebracht, heeft NOLA niets van zijn charme, vonk, magie en de onuitblusbare levensvreugde van zijn mensen verloren. Niets van wat het tot een unieke stad in de VS en de wereld maakt. Van de altijd levendige Mardi Gras tot de eclectische mix van culturen tot de rijke keuken die de Cajun, Creoolse en Franse roots weerspiegelt, New Orleans is een constante viering van de menselijke geest.
Lees meer
Verkeerslicht van Nijntje
Utrecht, Nederland

Verkeerslicht van Nijntje

Als je denkt dat er niets spannends aan verkeerslichten is, kan de stad Utrecht je misschien wel aan het denken zetten. Dit unieke verkeerslicht is één van de vele Nijntje-plekken in Utrecht. Nijntje, een klein wit konijn uit een serie prentenboeken van de Nederlandse kunstenaar Dick Bruna, bevindt zich op een regenboogkruispunt in het centrum van de stad en neemt de rol op zich van het reguleren van het verkeer en geeft zo een charmant tintje aan de straten van Utrecht. Dit zal verreweg de leukste manier zijn om de straat over te steken tijdens je bezoek aan Utrecht.
Lees meer
Wandeling over de stadsmuren
Jeruzalem, Israël

Wandeling over de stadsmuren

Een minder bekende maar prachtige manier om de oude stad te zien is de Ramparts Walk, die je een uitzicht garandeert vanaf de top van de Ottomaanse muren die de stad omcirkelen. Je kunt kiezen tussen twee opties. De langere wandeling langs de noordkant, die het gebied van de Jaffapoort tot de Leeuwenpoort beslaat, kijkt uit op de christelijke en islamitische wijken en eindigt bij de Rotskoepel. De wandeling aan de zuidkant loopt van de Toren van David naar de Zion Gate en brengt je recht voor de westelijke muur.
Lees meer
Sint Willibrordkerk
Utrecht, Nederland

Sint Willibrordkerk

De Sint-Willibrordkerk wordt beschouwd als één van de mooiste neogotische kerken van Nederland en herbergt een opmerkelijke collectie kunst en houtsnijwerk. In tegenstelling tot wat iedereen zou verwachten, is het interieur van de kerk versierd met een gigantische neon Haagalo (kunstwerk van Titia Ex, onderdeel van Utrecht Lumen) op het dak. De kerk heeft ook ingewikkelde versieringen en prachtige glas-in-loodramen. Als klap op de vuurpijl organiseert de kerk regelmatig concerten, gezien de ideale opstelling voor koorzang.
Lees meer
Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Utrecht, Nederland

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

De Botanische Tuinen, gelegen aan Fort Hoofddijk, beschikken over een uitzonderlijk assortiment aan plantensoorten die van over de hele wereld zijn verzameld. Deze tuinen maken deel uit van de Universiteit Utrecht en dienen als een boeiend natuurreservaat dat openstaat voor bezoekers die de schoonheid van de natuur willen ontdekken. De tuinen bestaan uit verschillende delen, waardoor bezoekers naadloos van betoverende rotstuinen naar vogels kijken in het bos of levendige vlinders in de tropische kas. De locatie van de botanische tuinen is misschien niet de beste, aangezien het aan de rand van de stad ligt, maar als je op zoek bent naar een rustige ontsnapping en adembenemende landschappen, zorg er dan voor dat je tijd vrijmaakt om ze te bezoeken.
Lees meer