Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Nice Côte d'Azur

Nice Côte d'Azur

De Grieken en Romeinen deden het, net als rijke heren, filmsterren, kunstenaars en duizenden toeristen. Ze zouden er alleen even langskomen, maar bleven in plaats daarvan in Nice en langs de Rivièra. Sommigen voor slechts een paar weken, anderen voor maanden en jaren. Ze waren te gefascineerd door het licht, betoverd door de geuren en gecharmeerd door de smaak van olijven, wijn en sappige groenten. Daarnaast is er een Nice Nouveau ontstaan, een brutale mediterrane metropool met een bruisend nachtleven, nieuwe avant-gardistische hotels en gedurfde kunstgalerieën. Dit alles met een kans om met hun tenen te ploeteren in een turquoise zee!
Lees meer
Boston, Massachusetts

Boston, Massachusetts

Het staat al lang bekend om zijn ouderwetse charme, van de historische Faneuil Hall tot de Freedom Trail die de vooraanstaande rol van Boston in de Amerikaanse Revolutie viert. Boston heeft een lange weg afgelegd om zijn claim in de 21e eeuw waar te maken. Met de voltooiing van de "Big Dig" die Boston's uitgebreide netwerk van snelwegen onder de grond begroef, is Boston de nieuwe eeuw ingegaan. Touristische attracties omvatten prachtige openbare bibliotheken, fascinerende musea en veel sport. Boston is voorbestemd om steeds mooier te worden naarmate meer en meer van de onhandig verhoogde snelwegen worden vervangen door weelderige parken.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Amersfoort

Amersfoort

Amersfoort is een prachtige stad, gelegen in het midden van het land en is daarmee dé ideale stad om Nederland te ontdekken. De grootste schat is haar historie. In de vele monumenten, straatjes en grachten, voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. De historische stad wordt omringd door schitterende natuurgebieden en dat maakt haar ligging uniek. Amersfoort is zowel met de auto als met de trein de best bereikbare stad van Nederland en bevindt zich op 30 minuten van Schiphol Airport.
Lees meer
Zuid-Corsica

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica (of Corse-du-Sud), de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en de thuisbasis van een aantal indrukwekkende natuurlijke landschappen, is aantrekkelijk door de buitenactiviteiten, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en verbluffend gevarieerde landschappen. Van de indrukwekkende witte kliffen van Bonifacio tot de grillige rotsformaties van Piana tot de onbewoonde Lavezzi-eilanden en witte zandstranden, Zuid-Corsica heeft genoeg om tot de verbeelding te spreken.
Lees meer
Whitsunday Coast

Whitsunday Coast

De zon, zee en strand zorgen er samen voor dat de Whitsunday Coast de ideale plek is om te ontspannen. Geniet van de geweldige sfeer en het nachtleven in een spectaculaire omgeving. Een paradijs voor strandliefhebbers waar alles aanwezig is om jouw verblijf in dit gebied onvergetelijk te maken. In de buurt van het Great Barrier Reef en op slechts 26 km van de Whitsunday eilanden is er genoeg te zien. Zowel backpackers als gezinnen zullen genieten van de vele attracties zoals de Airlie Beach lagune en de geweldige krokodilsafari's op de Proserpine-rivier.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Västerås

Västerås

De op vijf na grootste stad van Zweden is ook een van de oudste steden van het land. Welkom in Västerås! Er is hier voor de hele familie van alles te beleven. Bovendien vind je hier een rijke cultuur, een bruisend nachtleven, een waterrijke omgeving en een boeiende geschiedenis. Breng een nacht door onder water of tussen de boomtoppen. Bewonder de oude kathedraal met een sterrenvermelding in de reisgids van Michelin of bezoek Anundshög, de grootste grafheuvel van Zweden: Västerås heeft veel te bieden voor iedereen!
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Witte toren
Thessaloniki, Griekenland

Witte toren

De Witte Toren is het meest iconische symbool van de stad. De toren werd ergens in het begin van de 15e eeuw door de Ottomanen gebouwd en bewaakte ooit het oostelijke uiteinde van de zeemuren van de stad. In de 19e eeuw werd deze toren gebruikt als beruchte gevangenis. Tegenwoordig is het een gastvrij museum voor kunst en lokale geschiedenis. Het museum biedt een snelle les in de geschiedenis van de stad. Idealiter neem je dit goed gedoseerde overzicht in je op voordat je doorgaat naar de meer gespecialiseerde musea en archeologische vindplaatsen. Pak voor het beste resultaat de gratis audiogids bij de ingang. Op de laatste verdieping van de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Lees meer
Thessaloniki

Thessaloniki

Byzantijnse kerken, afbrokkelende ruïnes, moderne architectuur, een bruisend nachtleven en de prachtige zee, dat is de essentie van Thessaloniki. Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, combineert meer dan 2.300 jaar geschiedenis met een jonge studentenpopulatie. De stad is een perfecte bestemming voor stadsverkenners en een toegangspoort tot de prefectuur Chalkidiki in het zuidoosten, met de karakteristieke vorm van de drie 'poten', Kassandra, Sithonia en Athos, een favoriete vakantiebestemming voor de lokale bevolking. Ongerepte stranden en charmante dorpjes in overvloed.
Lees meer
Heptapyrgio van Thessaloniki
Thessaloniki, Griekenland

Heptapyrgio van Thessaloniki

Tijdens het verkennen van de historische Ano Poli, de oude stad of bovenstad, stuit je op de oude stadsmuur en de Heptapyrgion. Het is een fort uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijd. Je kunt betalen om het gerenoveerde binnengedeelte te zien, dat in 1890-1990 dienst deed als gevangenis. Maar het is geen must: geniet van je stadswandeling naar het monument, bekijk het panoramische uitzicht en geniet van een frappe in één van de charmante cafés in de omgeving. Edy Kulѐ of Eptapirgio (Zeven Torens) is een middeleeuws fort met torens in het noordoostelijke deel van Thessaloniki. Ondanks de naam heeft het fort tien torens. Het fort werd gebouwd in de IX eeuw en sommige delen ervan werden later gebouwd. Net als de Witte Toren werd het van het einde van de 19e eeuw tot 1978 als gevangenis gebruikt.
Lees meer
Catenacciu processie
Zuid-Corsica, Frankrijk

Catenacciu processie

Het schilderachtige stadje Sartène, dat ooit bekend stond om zijn beruchte banditisme en rivaliserende bendes, heeft de grimmigheid van zijn verleden allang achter zich gelaten. Het houdt echter nog steeds vast aan de historische traditie om elk jaar op Goede Vrijdag de reis van Jezus naar Golgotha na te spelen. In de Sint-Mariakerk van de stad is het 35 kilogram zware kruis en de ketting van 17 kilogram afgebeeld die bij de re-enactment zijn gebruikt, waardoor dit belangrijke aspect van de geschiedenis bewaard is gebleven.
Lees meer