Fedezze fel a lehetőségek világát.

Debrecen

Debrecen

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé és megtudhatjuk, hogy milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait. Menjünk az orrunk után, kövessük a nyüzsgő mediterrán terekről és meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen hallgassunk a fülünkre és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen.
Tovább
London

London

London kulturális, politikai, és Nagy-Britannia gazdasági szíve, világszínvonalú múzeumairól híres, galériák, királyi paloták, bevásárló célpontok, West End színházi bemutatók és díjnyertes éttermek. Akár egy 5 csillagos luxusszállodában szeretne megszállni, pezsgőt kortyolgatni a London Eye-n, vagy talál egy olcsó hostelt, és sétáljon London egyik gyönyörű királyi parkjában, biztosan talál valamit, ami megfelel a költségvetésének és az érdeklődésének.
Tovább
A British Museum
London, Egyesült Királyság

A British Museum

A világ egyik legnagyobb és legérdekesebb múzeuma, a British Museum ad otthont a valaha talált legértékesebb történelmi műtárgyaknak. A kiterjedt kiállítás magában foglalja a Rosetta-követ, asszír kincseket, egyiptomi múmiákat és a múzeum látványosan megvilágított Nagy Udvarát, ahol megtalálható a múzeum új étterme. Ez az étterem ideális hely a délutáni tea elfogyasztására a bíróság látványos teteje alatt. Ingyenes túrák a múzeumba és útmutatók is rendelkezésre állnak. A túrákat szakterületük hozzáértő szakértői vezetik - ne hagyja ki ezt a csodálatos tanulási lehetőséget.
Foglaljon most
Tovább
Nagyerdei Stadion
Debrecen, Magyarország

Nagyerdei Stadion

Debrecen büszkesége, a hétszeres magyar bajnok futballcsapat Loki 2014-ben új otthont kapott, ami Magyarország egyik legkorszerûbb arénája. A Nagyerdei park területén, különleges és modern építészeti megoldásokkal épült meg a Nagyerdei Stadion, mely a védett fák ölelésében szinte észrevétlenül olvad bele a természeti környezetbe. A 20 000 férõhelyes multifunkcionális létesítmény nem csak sportversenyek, edzések, de kulturális rendezvények befogadására is kiválóan alkalmas. A stadionhoz tartozó építmények leglátványosabb eleme az arénát körbeölelõ, mintegy 1100 méter hosszú, átlagosan 7 méter magasan lévõ járda, amely rekortán borítású futópályával egészül ki. Így a futás szerelmesei szinte a fák lombjai között róhatják köreiket. A Nagyerdei Stadion a negyedik lett a 2014-ben átadott futballarénák nemzetközi versenyén. A nemzetközileg elismert és tapasztalt építészekből álló zsűri a 2014-es szavazáson a vizuális hatást, a környezetet, az innovációt, valamint az ár-érték arányt figyelembe véve értékelte a 32 versenyzőt, melyek között a debreceni aréna az előkelő negyedik helyen végzett.
Tovább
Református Nagytemplom
Debrecen, Magyarország

Református Nagytemplom

Debrecen jelképe, az ország egyik legnagyobb református temploma, melyet történelme tett igazán híressé.1849. április 14-én Kossuth Lajos itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot. Kossuth ekkor használt széke a Nagytemplom féltve őrzött ereklyéje. Valószínű, hogy a templom helyén egykor állt egyhajós csarnoktemplomot 1290 és 1311 között emelték a város földesurai. Az épület mai formáját a Péchy Mihály és Thaler József tervei alapján 1819 és 1823 között zajló építkezéskor kapta klasszicista stílusban, miután 1802-ben a korábbi templom leégett. A templomi orgonát Jakob Deutschmann bécsi mester készítette, többszöri átalakítás után jelenleg az ország második legnagyobb mechanikus orgonája. A templom tornyaiból és a timpanon mögötti acélhídról csodálatos látvány nyílik a városra. Útban felfelé megtekinthető az 56 mázsás Rákóczi-harang. Az egyházi eseményeken túl a templomban egyháztörténeti kiállítások, orgonakoncertek és zenei rendezvények várják a látogatókat. 2013 óta nemzeti emlékhely.
Tovább
Természettörténeti Múzeum
London, Egyesült Királyság

Természettörténeti Múzeum

A Természettudományi Múzeum több száz csodálatos kiállítást tartalmaz a természeti világból London egyik legszebb nevezetes épületében. A legfontosabb események közé tartozik a népszerű dinoszauruszok galéria, a kék bálna modell és a Cocoon mintaközpont különlegessége. Az eseményeket és vitákat a Darwin Center csúcstechnológiájú Attenborough Stúdióban tartják, ahol lehetősége lesz találkozni fontos tudósokkal.
Tovább
Madame Tussaud
London, Egyesült Királyság

Madame Tussaud

Rengeteg szórakoztathatja Önt a Madame Tussauds Londonban, több mint 300 viaszfigurával, a Marvel Super Heroes 4D filmélményével és a Spirit of London Taxi Ride-vel. A történelem során híres (és hírhedt) egyének kísértetiesen élethű viaszfigurái a nyilvánvaló fénypont. Johnny Depp-től és az One Direction-től Muhammad Aliig és a királynőig, biztosan felismer mindenkit, aki megjelenik. Ki a kedvenc hírességed?
Foglaljon most
Tovább
Hampton Court-palota
London, Egyesült Királyság

Hampton Court-palota

A Hampton Court Palace VIII. Henrik király kedvenc királyi rezidenciája volt. Tele van izgalmas történetekkel és gyönyörű látnivalókkal. Az épület belsejében meglátogathatja a középkori nagytermet, ahol William Shakespeare társasága egyszer fellépett, valamint a hatalmas Tudor-konyhák és a Kísértetjárta Galéria. A palota külsején is sok látnivaló van, mi van a rejtélyes labirintussal, a palota gyönyörű kertjei és egy nagy park. További kiemelt események a napi túrák és beszélgetések, valamint az éves Hampton Court Palace virágkiállítás.
Foglaljon most
Tovább
Református Kollégium
Debrecen, Magyarország

Református Kollégium

Az 1538 óta folyamatosan működő oktatási intézmény a magyar kultúra bölcsője, 2013 óta nemzeti emlékhely. Falai között olyan nagyságok nevelkedtek, mint Csokonai Vitéz Mihály, Kazinczy Ferenc, Arany János, Kölcsey Ferenc vagy Móricz Zsigmond. A Debreceni Református Kollégium Múzeumában tett látogatást bevezető Kálvinista Róma, keresztyén respublika, magyar Genf című kiállítás arra keresi a választ, miért éppen Debrecen válhatott a magyar reformátusság legfontosabb támaszává. Az állandó kiállításokon az iskola történetével, a diákok életével, a Tiszántúli Református Egyházkerület kincseivel ismerkedhetnek a látogatók. A freskókkal díszített lépcsőház a világ legszebb könyvtárai közé választott, több mint 600 000-es állománnyal rendelkező Nagykönyvtárhoz, a Csokonai-szobához, és az 1849-ben az országgyűlésnek otthont adó Oratóriumhoz vezetnek. A Kollégium Nagytemplom felőli főépület 1803 és 1816 között épült klasszicista stílusban Péchy Mihály tervei alapján, miután az 1802-es tűzvészben a helyén álló épület leégett. Az épület falán Nagy Sándor József reliefjei láthatók, melyek a két nagy hitújítót, Zwinglit és Kálvint, valamint a Kollégium leghíresebb diákjait ábrázolják: Kölcsey Ferencet, Arany Jánost és Csokonai Vitéz Mihályt. A főhomlokzat jobb oldalán Medgyessy Ferenc alkotásai emlékeztetnek az I. világháborúban hősi halált halt kollégiumi tanárokra és diákokra, valamint barátjának Móricz Zsigmondnak állít emléket. Mellette Fazekas Mihály domborművét helyezték el. 2000-ben az ezeréves évfordulóra az épület homlokzatán az ősi kollégiumot ábrázoló dombormű került elhelyezésre.
Tovább
Brixton és az elektromos sugárút
London, Egyesült Királyság

Brixton és az elektromos sugárút

A Brixton Electric Avenue nevét azért kapta, hogy London első piacutcája, amelyet elektromos lámpákkal világítottak meg. Ma, a sugárút változatos és választékos élelmiszerpiac, többnyire afrikai és karibi konyhára szakosodott. Az ételen kívül, a terület vonzza az alku vadászokat kamerákat keresve, audio berendezés, mindenféle háztartási cikk, haj- és szépségápolási termékek és szolgáltatások, parókák, halkereskedők, hentesek, pékek, gyümölcs- és virágüzletek - megnevezed. A Brixton Village a piac fedett árkádos területe, amely furcsa üzletekkel teli, gyümölcs- és zöldségállványok, és rengeteg kávézó és étterem. A Brixton Academy egy ikonikus helyszín, amely a világ legnagyobb rock- és popfellépéseinek ad otthont. A helyszínt eredetileg Astoria nevű színházként és moziként nyitották meg, de azóta koncerthelyszínré fejlődött: Madonna, Szex A Pistols és a The Smiths mind itt felléptek.
Foglaljon most
Tovább
Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése
London, Egyesült Királyság

Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése

Lépjen be a Harry Potter varázslatos világába, és látogassa meg azokat a filmkészleteket, ahol a filmeket a Warner Bros-ban forgatták.. Studio Tour London - Harry Potter készítése. A túrán, orrba kerülhet Dumbledore irodája körül, lépjen be a Nagyterembe, sétáljon le az Átlós sikátoron, nézze meg, hogyan késztették Harry Pottert a seprűnyélére, és figyelték a különleges effektusú animatronika életre kelését. Kötelező a világ kedvenc varázslójának rajongói számára.
Foglaljon most
Tovább
Déri Múzeum
Debrecen, Magyarország

Déri Múzeum

A Déri Múzeum Magyarország egyik legjelentősebb múzeuma. Az intézmény gazdag helytörténeti anyaga mellett Déri Frigyes egyetemes művelődéstörténeti gyűjteményével vált meghatározó jelentőségűvé. A múzeum talán legnépszerûbb kiállítóterében, a Munkácsy Teremben láthatók Munkácsy Mihály Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó, monumentális méretû alkotásai. A Krisztus-trilógia három festményéből kettő a múzeumban látható. Az évek során a múzeum Munkácsy Terme szakrális térré vált, ahova gyakran zarándokként érkeznek magyarságuk, hitük megélésére az emberek. A Déri Múzeum 2015 végén nyitotta meg új állandó kiállításait, ezek mellett a Zoltai Lajos teremben idõrõl idõre megújuló idõszaki kiállítások várják a látogatókat. A múzeum épülete elõtt található négy, Medgyessy Ferenc által készített szobor 1937-ben elnyerte a párizsi világkiállítás nagydíját. A Déri Múzeumban váltott belépőjegy a Modem, a Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum kiállításaira is érvényes kombinált belépőjegy.
Tovább
Kew Kertek
London, Egyesült Királyság

Kew Kertek

London legnagyobb UNESCO világoldala, a Királyi Botanikus Kert, Kew, a legnagyobb ilyen jellegű természetvédelmi projekt a világon. Látogasson el a Davies Alpesi Házba, és tapasztalja meg azokat a magas magasságú körülményeket, amelyek lehetővé teszik az alpesi növények növekedését, kiránduljon a sivatagba a dzsungelbe a Wales Princess Konzervatóriumban, csodálkozzon az áruló húsevő növényeken, és a Nagy Pagoda tetején lenyűgöző kilátást nyújtson Londonra.
Foglaljon most
Tovább
London buszos túra, Hop On - Hop Off
London, Egyesült Királyság

London buszos túra, Hop On - Hop Off

Élvezze a tökéletes bevezetést Londonba. Induljon el egy kalandra a Big Bus Tours-szal. Non-stop londoni városnéző túránk lehetővé teszi, hogy könnyedén felszívja a város hangulatát. Pihenjen és élvezze a lenyűgöző tényeket London gazdag kultúrájáról és drámai történelméről, amikor elhalad híres nevezetességein és látnivalóin. És, kiválasztott Red Tour buszokon, vegye fel a tippeket tapasztalt útmutatóinkból, amelyek segítenek feltárni London titkait és történeteit. Buszútvonalunkat gondosan megterveztük annak biztosítása érdekében, hogy London legjobb látnivalóit rögzítse, beleértve a Big Ben-t is, a London Eye, Tower Bridge és a Buckingham-palota.
Tovább
Debreceni Egyetem főépülete
Debrecen, Magyarország

Debreceni Egyetem főépülete

A Debreceni Egyetem - az ország legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézménye - egyike Magyarország kiemelt kutatóegyetemeinek közel 30 ezer hallgatóval és 1500 oktatóval, amely 15 karával, 25 doktori iskolájával a legszélesebb hazai képzési kínálatot nyújtja. A város felsőoktatásának gyökerei a XVI. századig nyúlnak vissza. 1538-ban alapították a Debreceni Református Kollégiumot, amely hosszú évszázadokon át játszott jelentős szerepet a magyar oktatásban és kultúrában. Ezt a dátumot őrzi a Debreceni Egyetem szimbóluma a gerundium is, utalva az elődökre, a hagyományokra. Az 1927-33-ban eklektikus-neobarokk stílusban épült impozáns főépület üvegtetős díszudvarát árkádos folyosórendszer futja körül, melynek falán a leghíresebb professzorok és diákok neve olvasható. Az épület előtt tágas, francia stílusú park található, melynek szökőkútjában a hagyomány szerint minden végzős diák megmártózik. A park két oldalán található szobrok a reformáció debreceni személyiségeinek állítanak emléket.
Tovább
A Victoria és Albert Múzeum
London, Egyesült Királyság

A Victoria és Albert Múzeum

A kensingtoni Victoria és Albert Múzeum dicsőséges design- és művészeti gyűjteményt tartalmaz: az iszlám művészettől a finom európai ékszerekig. Az olyan művészek híres akvarelljeitől, mint John Constable, Vivienne Westwood ikonikus divatalkotásáig. Fedezze fel az állandó gyűjteményt, vagy látogasson el a múzeum egyik világszínvonalára, és egyre népszerűbb időszaki kiállítások. Vigyázzon a furcsa Friday Lates eseményekre, amelyek minden hónap utolsó péntekjén történnek.
Foglaljon most
Tovább