Fedezze fel a lehetőségek világát.

London

London

London kulturális, politikai, és Nagy-Britannia gazdasági szíve, világszínvonalú múzeumairól híres, galériák, királyi paloták, bevásárló célpontok, West End színházi bemutatók és díjnyertes éttermek. Akár egy 5 csillagos luxusszállodában szeretne megszállni, pezsgőt kortyolgatni a London Eye-n, vagy talál egy olcsó hostelt, és sétáljon London egyik gyönyörű királyi parkjában, biztosan talál valamit, ami megfelel a költségvetésének és az érdeklődésének.
Tovább
Debrecen

Debrecen

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé és megtudhatjuk, hogy milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait. Menjünk az orrunk után, kövessük a nyüzsgő mediterrán terekről és meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen hallgassunk a fülünkre és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen.
Tovább
Ködszínház
Debrecen, Magyarország

Ködszínház

Kihagyhatatlan vízivarázslat a Ködszínház. A Nagyerdei Stadion szomszédságában Magyarországon egyedülálló, multimédiás szökőkút – más néven Ködszínház – nyújt különleges élményt tavasztól őszig. A szökőkút 30x10 méteres, legyező alakú vízpermetére vetítve Debrecent bemutató kisfilmeket és különleges lézer-animációkat láthatnak az érdeklődők. Napközben a vízfelületből kiemelkedő „tipegők” csábítanak hűsítő sétára a vízen.
Tovább
Zsinagógák
Debrecen, Magyarország

Zsinagógák

A Debreceni Zsidó Hitközség jelenleg Magyarország legnagyobb vidéki zsidó közössége.A debreceni ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a Pásti utcában, a történeti városközpont közvetlen közelében. Tervezője Berger Jenő debreceni építész volt. Főhomlokzatának karakterisztikus elemei az oszlopokkal alátámasztott bejárati építmények. A homlokzatok stílusa késő-eklektikus, főként a románkori építészet elemeit alkalmazva. A zsinagógában 2015-ben nyitotta meg kapuit a debreceni zsidóság történetét, a zsidó vallást és hagyományokat bemutató kulturális-turisztikai központ, udvarán pedig 2015 júniusában avatták fel a Holocaust-emlékhelyet a vészkorszak debreceni áldozatainak emlékére. A betonból és fekete fémből készült emlékfalra a Holocaust hatezer debreceni zsidó áldozatának nevét „vésték” be. Olyanokét, akik munkaszolgálat közben, koncentrációs táborokban, vagy a gettóban veszítették életüket. 1909-ben épült a másik, Kápolnás utcai status quo ante zsinagóga az egykori zsidó gimnáziummal (ma Ifjúsági Ház) közös telken. A debreceni ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a Pásti utcában. A zsinagóga 2015-ben teljes felújításon esett át, jelenleg nemcsak mint szakrális tér, hanem turisztikai látványosság is, valamint kiállítások, konferenciák, koncertek színhelye. IMAHÁZ Az 1910-es években épült imaház ma a debreceni közösség napi rendszerességgel tartott imádkozásainak helyszíne a nagy ünnepek időszakát kivéve. ORTHODOX MIKVE A Pásti utcai komplexumban a téli imaház pincéjében található a régi mikve (virtuális fürdő), ahol a felújítás után kóser borozó és vele együtt kiállítóterem kapott helyet. HOLOKAUSZT EMLÉKHELY 2015 nyarára készült el a debreceni áldozatoknak emléket állító építmény, fiatal építészek tervei alapján. A betonfalon több mint hatezer név olvasható. VÁGODA Az 1980-as évek végéig rendeltetésszerűen használt vágoda ma mint kiállítótér és pihenőhelyiség funkcionál. KÁPOLNÁS UTCAI ZSINAGÓGA Az 1909-1910-ben épült hatszáz fős zsinagógát 2014-ben teljes szépségében állították helyre. Ma főleg a nagyobb ünnepeken használja a közösség hitéleti célokra, de rendszeresen otthont ad kulturális eseményeknek is. ZARÁNDOKSZÁLLÁS A Debrecenbe látogató zarándokok számára szálláslehetőséget biztosít a hitközség a felújított székház épületében. DEBRECENI ZSIDÓ TEMETŐ 1842-től változatlan helyen és szervezetben működik a debreceni hitközség temetője a Monostorpályi úton.
Tovább
Londoni Múzeum
London, Egyesült Királyság

Londoni Múzeum

Fedezze fel a világ legnagyobb városának történetét a The Museum of London-ban. A mese az őskori Londonnal kezdődik, továbbhaladva a rómaiak és a szászok városra gyakorolt hatására, majd tovább a középkori London felé. Útközben polgárháborúkkal, halálos csapásokkal és burjánzó tüzekkel találkozhat. Utazás a modern londoni galériákon keresztül a viktoriánus utcák mentén, és csodálkozzon a pazar Lord Mayor"s Coach kiállításon.
Tovább
Stonehenge, Windsori kastély & Fürdő Londonból
London, Egyesült Királyság

Stonehenge, Windsori kastély & Fürdő Londonból

Fedezzen fel három drágakövet Londonon kívül egy szórakoztató egynapos kiránduláson Stonehenge-be, Windsori kastély, és Bath történelmi városa. Első, látogasson el a windsori kastélyba, a brit királyi család otthona, az Állami Apartmanok és a Szent György-kápolna bejárására. Azután, folytassa Salisbury-t, ahol megnézheti a rejtélyes Stonehenge sziklaalakzatokat. Később fedezze fel az UNESCO Világörökség részét képező Bath városát, amely elegáns grúz építészetéről és római fürdőiről ismert.
Foglaljon most
Tovább
SEA LIFE Londoni
London, Egyesült Királyság

SEA LIFE Londoni

A South Bank partján, közvetlenül a London Eye mellett található SEA LIFE London Aquarium Európa egyik legnagyobb globális tengeri élővilággyűjteménye, amely több mint 500 fajt, 14 tematikus területet és kétmillió liter vizet fed le. A kiállítás olyan kedvenceket tartalmaz, mint a csikóhalak, a polip, a zebracápák és a bohóchalak. Interaktív élmények is vannak, így láthatja a búvárkijelzőket, figyelheti a cápákat, vagy akár megpróbálhatja megetetni a szúrókat. És ne felejtsd el merülni az „óceán alatt” az üvegalagút sétányán.
Foglaljon most
Tovább
Kew Kertek
London, Egyesült Királyság

Kew Kertek

London legnagyobb UNESCO világoldala, a Királyi Botanikus Kert, Kew, a legnagyobb ilyen jellegű természetvédelmi projekt a világon. Látogasson el a Davies Alpesi Házba, és tapasztalja meg azokat a magas magasságú körülményeket, amelyek lehetővé teszik az alpesi növények növekedését, kiránduljon a sivatagba a dzsungelbe a Wales Princess Konzervatóriumban, csodálkozzon az áruló húsevő növényeken, és a Nagy Pagoda tetején lenyűgöző kilátást nyújtson Londonra.
Foglaljon most
Tovább
London buszos túra, Hop On - Hop Off
London, Egyesült Királyság

London buszos túra, Hop On - Hop Off

Élvezze a tökéletes bevezetést Londonba. Induljon el egy kalandra a Big Bus Tours-szal. Non-stop londoni városnéző túránk lehetővé teszi, hogy könnyedén felszívja a város hangulatát. Pihenjen és élvezze a lenyűgöző tényeket London gazdag kultúrájáról és drámai történelméről, amikor elhalad híres nevezetességein és látnivalóin. És, kiválasztott Red Tour buszokon, vegye fel a tippeket tapasztalt útmutatóinkból, amelyek segítenek feltárni London titkait és történeteit. Buszútvonalunkat gondosan megterveztük annak biztosítása érdekében, hogy London legjobb látnivalóit rögzítse, beleértve a Big Ben-t is, a London Eye, Tower Bridge és a Buckingham-palota.
Tovább
Brixton és az elektromos sugárút
London, Egyesült Királyság

Brixton és az elektromos sugárút

A Brixton Electric Avenue nevét azért kapta, hogy London első piacutcája, amelyet elektromos lámpákkal világítottak meg. Ma, a sugárút változatos és választékos élelmiszerpiac, többnyire afrikai és karibi konyhára szakosodott. Az ételen kívül, a terület vonzza az alku vadászokat kamerákat keresve, audio berendezés, mindenféle háztartási cikk, haj- és szépségápolási termékek és szolgáltatások, parókák, halkereskedők, hentesek, pékek, gyümölcs- és virágüzletek - megnevezed. A Brixton Village a piac fedett árkádos területe, amely furcsa üzletekkel teli, gyümölcs- és zöldségállványok, és rengeteg kávézó és étterem. A Brixton Academy egy ikonikus helyszín, amely a világ legnagyobb rock- és popfellépéseinek ad otthont. A helyszínt eredetileg Astoria nevű színházként és moziként nyitották meg, de azóta koncerthelyszínré fejlődött: Madonna, Szex A Pistols és a The Smiths mind itt felléptek.
Foglaljon most
Tovább
A Victoria és Albert Múzeum
London, Egyesült Királyság

A Victoria és Albert Múzeum

A kensingtoni Victoria és Albert Múzeum dicsőséges design- és művészeti gyűjteményt tartalmaz: az iszlám művészettől a finom európai ékszerekig. Az olyan művészek híres akvarelljeitől, mint John Constable, Vivienne Westwood ikonikus divatalkotásáig. Fedezze fel az állandó gyűjteményt, vagy látogasson el a múzeum egyik világszínvonalára, és egyre népszerűbb időszaki kiállítások. Vigyázzon a furcsa Friday Lates eseményekre, amelyek minden hónap utolsó péntekjén történnek.
Foglaljon most
Tovább
Shakespeare Stratford-upon-Avon és Cotswolds turnéja Londonból
London, Egyesült Királyság

Shakespeare Stratford-upon-Avon és Cotswolds turnéja Londonból

Hagyja maga mögött London nyüzsgését, hogy felfedezze Anglia mesekönyv-falvait, miközben bejárja a bájos Cotswolds-t és a középkori Stratford-upon-Avon várost.. Sétáljon Anglia legismertebb drámaírójának nyomában, miközben bejárja Shakespeare szülőhelyét és Anne Hathaway házát Stratford-upon-Avonban. Élvezze a Cotswolds lényegében angol falvait és nádfedeles házait, amikor meglátogatja Bibury-t, Burford, és Bourton-on-the-Water.
Foglaljon most
Tovább
Brit Filmintézet — A BFI
London, Egyesült Királyság

Brit Filmintézet — A BFI

A British Film Institute (BFI) abszolút kötelező a film rajongói számára. Ez a film- és televíziós jótékonysági szervezet minden nap filmeket mutat be: látványos IMAX színházukban vetített legújabb és legnagyobb sikerfilmekből, a régi idők klasszikusainak és indie kedveseinek kisebbikben, intim termek. A felújított BFI helyszín Southbankban található, amely tökéletes hely a folyóparti kilátások megismerésére és a helyi film- és színházbarátok kreatív társaságában való lógásra. A BFI vízparti étterme és bárja kiválóan alkalmas randevúkra vagy a legújabb film megbeszélésére barátaival.
Tovább
Eger megközelítése vonattal
Eger, Magyarország

Eger megközelítése vonattal

Eger könnyedén elérhető vonattal, menetjegyet akár interneten, előre is válthatunk. Érkezés Budapest irányából Budapestről a Keleti Pályaudvarból indulnak az Egerbe tartó vonatok. A vonatok kevesebb mint 2 óra alatt, átszállás nélkül, közvetlenül érik el a várost. Gyakran közlekednek és könnyű a használatuk, jegyet a vasúti pályaudvaron, vagy előre interneten is vásárolhatunk. Érkezés az ország más irányaiból Ha másik irányból érkezünk vonattal a városba, szükség lesz átszállásra. Ezt a leggyakrabban Füzesabony városban kell megtenni, ide közvetlen vonatok járnak Egerből. Füzesabonyból alig 20 perc a menetidő Egerbe.
Tovább
 Szent Anna-székesegyház
Debrecen, Magyarország

Szent Anna-székesegyház

Debrecen első katolikus temploma a 168 évig tartó vallási hegemónia után, ma Debrecen-Nyíregyháza Római Katolikus Püspökség székesegyháza.A Szent Anna-székesegyházat mint tornyok nélküli piarista templomot 1721 és 1746 között építették az olasz Carlone tervei szerint Csáky Imre püspök adományából. Az 1811-es tûzvész megrongálta a templomot, ekkor tornyait és mai fõhomlokzatát 1830 és 1834 között Povolny Ferenc tervei alapján alakították ki. A templomot 1993-ban II. János Pál pápa emelte székesegyházi rangra a Debrecen-nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye megalapításával. 2011-tõl a templomban látható a torinói lepel hiteles másolata. A templom plébániáján keresztelték meg 1848 decemberében Petõfi Sándor fiát, Zoltánt. A debreceni katolikus hitélet újjászervezésének 300. évfordulója alkalmából 2015 Katolikus Emlékév volt Debrecenben, melynek keretében 2015. július 26-án felavatták a székesegyház elõtt a Csáky Imre bíborosról készült bronz szobrot.
Tovább
Református Kollégium
Debrecen, Magyarország

Református Kollégium

Az 1538 óta folyamatosan működő oktatási intézmény a magyar kultúra bölcsője, 2013 óta nemzeti emlékhely. Falai között olyan nagyságok nevelkedtek, mint Csokonai Vitéz Mihály, Kazinczy Ferenc, Arany János, Kölcsey Ferenc vagy Móricz Zsigmond. A Debreceni Református Kollégium Múzeumában tett látogatást bevezető Kálvinista Róma, keresztyén respublika, magyar Genf című kiállítás arra keresi a választ, miért éppen Debrecen válhatott a magyar reformátusság legfontosabb támaszává. Az állandó kiállításokon az iskola történetével, a diákok életével, a Tiszántúli Református Egyházkerület kincseivel ismerkedhetnek a látogatók. A freskókkal díszített lépcsőház a világ legszebb könyvtárai közé választott, több mint 600 000-es állománnyal rendelkező Nagykönyvtárhoz, a Csokonai-szobához, és az 1849-ben az országgyűlésnek otthont adó Oratóriumhoz vezetnek. A Kollégium Nagytemplom felőli főépület 1803 és 1816 között épült klasszicista stílusban Péchy Mihály tervei alapján, miután az 1802-es tűzvészben a helyén álló épület leégett. Az épület falán Nagy Sándor József reliefjei láthatók, melyek a két nagy hitújítót, Zwinglit és Kálvint, valamint a Kollégium leghíresebb diákjait ábrázolják: Kölcsey Ferencet, Arany Jánost és Csokonai Vitéz Mihályt. A főhomlokzat jobb oldalán Medgyessy Ferenc alkotásai emlékeztetnek az I. világháborúban hősi halált halt kollégiumi tanárokra és diákokra, valamint barátjának Móricz Zsigmondnak állít emléket. Mellette Fazekas Mihály domborművét helyezték el. 2000-ben az ezeréves évfordulóra az épület homlokzatán az ősi kollégiumot ábrázoló dombormű került elhelyezésre.
Tovább
Természettörténeti Múzeum
London, Egyesült Királyság

Természettörténeti Múzeum

A Természettudományi Múzeum több száz csodálatos kiállítást tartalmaz a természeti világból London egyik legszebb nevezetes épületében. A legfontosabb események közé tartozik a népszerű dinoszauruszok galéria, a kék bálna modell és a Cocoon mintaközpont különlegessége. Az eseményeket és vitákat a Darwin Center csúcstechnológiájú Attenborough Stúdióban tartják, ahol lehetősége lesz találkozni fontos tudósokkal.
Tovább