Fedezze fel a lehetőségek világát.

London

London

London kulturális, politikai, és Nagy-Britannia gazdasági szíve, világszínvonalú múzeumairól híres, galériák, királyi paloták, bevásárló célpontok, West End színházi bemutatók és díjnyertes éttermek. Akár egy 5 csillagos luxusszállodában szeretne megszállni, pezsgőt kortyolgatni a London Eye-n, vagy talál egy olcsó hostelt, és sétáljon London egyik gyönyörű királyi parkjában, biztosan talál valamit, ami megfelel a költségvetésének és az érdeklődésének.
Tovább
Debrecen

Debrecen

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé és megtudhatjuk, hogy milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait. Menjünk az orrunk után, kövessük a nyüzsgő mediterrán terekről és meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen hallgassunk a fülünkre és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen.
Tovább
Nagyerdei Stadion
Debrecen, Magyarország

Nagyerdei Stadion

Debrecen büszkesége, a hétszeres magyar bajnok futballcsapat Loki 2014-ben új otthont kapott, ami Magyarország egyik legkorszerûbb arénája. A Nagyerdei park területén, különleges és modern építészeti megoldásokkal épült meg a Nagyerdei Stadion, mely a védett fák ölelésében szinte észrevétlenül olvad bele a természeti környezetbe. A 20 000 férõhelyes multifunkcionális létesítmény nem csak sportversenyek, edzések, de kulturális rendezvények befogadására is kiválóan alkalmas. A stadionhoz tartozó építmények leglátványosabb eleme az arénát körbeölelõ, mintegy 1100 méter hosszú, átlagosan 7 méter magasan lévõ járda, amely rekortán borítású futópályával egészül ki. Így a futás szerelmesei szinte a fák lombjai között róhatják köreiket. A Nagyerdei Stadion a negyedik lett a 2014-ben átadott futballarénák nemzetközi versenyén. A nemzetközileg elismert és tapasztalt építészekből álló zsűri a 2014-es szavazáson a vizuális hatást, a környezetet, az innovációt, valamint az ár-érték arányt figyelembe véve értékelte a 32 versenyzőt, melyek között a debreceni aréna az előkelő negyedik helyen végzett.
Tovább
SEA LIFE Londoni
London, Egyesült Királyság

SEA LIFE Londoni

A South Bank partján, közvetlenül a London Eye mellett található SEA LIFE London Aquarium Európa egyik legnagyobb globális tengeri élővilággyűjteménye, amely több mint 500 fajt, 14 tematikus területet és kétmillió liter vizet fed le. A kiállítás olyan kedvenceket tartalmaz, mint a csikóhalak, a polip, a zebracápák és a bohóchalak. Interaktív élmények is vannak, így láthatja a búvárkijelzőket, figyelheti a cápákat, vagy akár megpróbálhatja megetetni a szúrókat. És ne felejtsd el merülni az „óceán alatt” az üvegalagút sétányán.
Foglaljon most
Tovább
Kilenc és háromnegyed platform
London, Egyesült Királyság

Kilenc és háromnegyed platform

A helyiek ismerik a King's Cross-ot, mint a város egyik legforgalmasabb vasútállomását, amely az ország nagy részét szolgálja 1852 óta. A hely nemzetközileg híressé vált, amikor Harry Potter az állomást a Roxfortba tartó vonatútján használta. Készítsen egy képet egy kocsival, amely eltűnik a téglafalban, és szerezzen néhány varázsló emléktárgyat a Fazekas témájú ajándékboltból.
Foglaljon most
Tovább
Brit Filmintézet — A BFI
London, Egyesült Királyság

Brit Filmintézet — A BFI

A British Film Institute (BFI) abszolút kötelező a film rajongói számára. Ez a film- és televíziós jótékonysági szervezet minden nap filmeket mutat be: látványos IMAX színházukban vetített legújabb és legnagyobb sikerfilmekből, a régi idők klasszikusainak és indie kedveseinek kisebbikben, intim termek. A felújított BFI helyszín Southbankban található, amely tökéletes hely a folyóparti kilátások megismerésére és a helyi film- és színházbarátok kreatív társaságában való lógásra. A BFI vízparti étterme és bárja kiválóan alkalmas randevúkra vagy a legújabb film megbeszélésére barátaival.
Tovább
Református Nagytemplom
Debrecen, Magyarország

Református Nagytemplom

Debrecen jelképe, az ország egyik legnagyobb református temploma, melyet történelme tett igazán híressé.1849. április 14-én Kossuth Lajos itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot. Kossuth ekkor használt széke a Nagytemplom féltve őrzött ereklyéje. Valószínű, hogy a templom helyén egykor állt egyhajós csarnoktemplomot 1290 és 1311 között emelték a város földesurai. Az épület mai formáját a Péchy Mihály és Thaler József tervei alapján 1819 és 1823 között zajló építkezéskor kapta klasszicista stílusban, miután 1802-ben a korábbi templom leégett. A templomi orgonát Jakob Deutschmann bécsi mester készítette, többszöri átalakítás után jelenleg az ország második legnagyobb mechanikus orgonája. A templom tornyaiból és a timpanon mögötti acélhídról csodálatos látvány nyílik a városra. Útban felfelé megtekinthető az 56 mázsás Rákóczi-harang. Az egyházi eseményeken túl a templomban egyháztörténeti kiállítások, orgonakoncertek és zenei rendezvények várják a látogatókat. 2013 óta nemzeti emlékhely.
Tovább
WWT London Wetland Centre
London, Egyesült Királyság

WWT London Wetland Centre

A 105 hektáros WWT London Wetland Centre vadon élő állatok rezervátuma London központjának szélén. Itt rengeteg ritka madár található, gyönyörű tavak, nyugodt kertek és nyugtató rétek, amelyek között sétálhatnak és csodálhatják. Tartsa nyitva a szemét, mert szerencséje lehet, hogy észrevesz egy vidra családot. Ingyenes vezetett túrát is tehet, mielőtt pihenne a Water"s Edge Cafe-ban. Vannak beltéri és kültéri kalandterületek gyerekeknek.
Tovább
Shakespeare Stratford-upon-Avon és Cotswolds turnéja Londonból
London, Egyesült Királyság

Shakespeare Stratford-upon-Avon és Cotswolds turnéja Londonból

Hagyja maga mögött London nyüzsgését, hogy felfedezze Anglia mesekönyv-falvait, miközben bejárja a bájos Cotswolds-t és a középkori Stratford-upon-Avon várost.. Sétáljon Anglia legismertebb drámaírójának nyomában, miközben bejárja Shakespeare szülőhelyét és Anne Hathaway házát Stratford-upon-Avonban. Élvezze a Cotswolds lényegében angol falvait és nádfedeles házait, amikor meglátogatja Bibury-t, Burford, és Bourton-on-the-Water.
Foglaljon most
Tovább
Természettörténeti Múzeum
London, Egyesült Királyság

Természettörténeti Múzeum

A Természettudományi Múzeum több száz csodálatos kiállítást tartalmaz a természeti világból London egyik legszebb nevezetes épületében. A legfontosabb események közé tartozik a népszerű dinoszauruszok galéria, a kék bálna modell és a Cocoon mintaközpont különlegessége. Az eseményeket és vitákat a Darwin Center csúcstechnológiájú Attenborough Stúdióban tartják, ahol lehetősége lesz találkozni fontos tudósokkal.
Tovább
Shakespeare's Globe Színház
London, Egyesült Királyság

Shakespeare's Globe Színház

A Shakespeare"s Globe Theatre az eredeti szabadtéri színház rekonstrukciója, ahol drámaíró, William Shakespeare, először számos híres darabját, például Rómeót és Júliát rendezte, Hamlet, és a Szentivánéji álom. A Temze partján, csak néhány száz méterre az eredeti helyétől, a Globe Shakespeare műveinek, valamint vadonatúj színdarabjainak klasszikus és modern értelmezéseit mutatja be. Van egy kiállítás audio útmutatókkal, amelyek angol nyelven érhetők el, Francia, német, spanyol, olasz, és japán, valamint szakértői vezetett túrák.
Tovább
Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése
London, Egyesült Királyság

Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése

Lépjen be a Harry Potter varázslatos világába, és látogassa meg azokat a filmkészleteket, ahol a filmeket a Warner Bros-ban forgatták.. Studio Tour London - Harry Potter készítése. A túrán, orrba kerülhet Dumbledore irodája körül, lépjen be a Nagyterembe, sétáljon le az Átlós sikátoron, nézze meg, hogyan késztették Harry Pottert a seprűnyélére, és figyelték a különleges effektusú animatronika életre kelését. Kötelező a világ kedvenc varázslójának rajongói számára.
Foglaljon most
Tovább
Windsori Legoland
London, Egyesült Királyság

Windsori Legoland

A 150 hektáros parkban épült LEGOLAND Windsor Resort épülete London mellett található. Több mint 55 lovagol, mutatja, látnivalók és műhelyek, mind a gyermekek számára készült 12 éves korig. Ez a vidámpark remek hely egy családi kiránduláshoz. Ugorj fel egy Lego tengeralattjáró fedélzetére, vessen egy pillantást London ikonikus tájára miniatűr formában, áztassa át a vízi túrákat, és tegye próbára képességeit a The Driving School-ban.
Foglaljon most
Tovább
Eger megközelítése kerékpárral
Eger, Magyarország

Eger megközelítése kerékpárral

Eger kiemelkedően kedvező kerékpáros infrastruktúrával rendelkezik, a város népszerű célpont az aktív turisták körében Magyarországon kerékpár szállítására vonatokon van lehetőség, autóbuszokon ez nem megoldott. Vonaton a kerékpárszállítás külön jegy vásárlásához kötött. Kerékpárral városon belül Eger azon kevés városok egyike, mely teljes hosszában, kijelölt úton végigkerékpározható. Éljünk is a lehetőséggel, és ha nagyon belejöttünk, tekerjünk tovább a Bükk hegyeibe! A forgalmasabb utaknál végig elkülönített kerékpárúton haladhatunk, így a legkisebbek számára is biztonságban szelhető át a város. Az úthálózat legkülönlegesebb szakasza a Dobó tér mellett halad, ahol egészen közel, pár centire bringázhatunk az Eger-patak partján, itt mindenképp érdemes végiggurulni! Eurovelo 14 A jövő tervei között szerepel az Eurovelo 14 útvonal kiépítése, melynek Eger is része lesz.
Tovább
Soho
London, Egyesült Királyság

Soho

A Soho abszolút kötelező látnivaló, mivel annyira sokrétű. Dékán, Frith, Csőr, és az Old Compton utcák éjjel-nappal élénkek, és a régóta működő Ronnie Scott Jazz Club itt található. A Shaftesbury Avenue vonzza a színházlátogatókat, míg Carnaby, Az Oxford és a Regent utcák, valamint az ikonikus Liberty áruház az Ön vásárlási igényeihez igazodik. Zeneüzletek, kis kávézók és furcsa pékségek vannak minden sarkon! Soho energikus utcái a legnépszerűbb éjszakai élet célpontjai. A környék továbbra is kissé rizikós hangulatot áraszt bárokkal, kávézókkal és éttermekkel, amelyek a nemzetközi kreatívok csípős tömegét szolgálják fel. Soho az LMBTQA+közösség központjaként is ismert, ezért ne hagyja ki a környék összes meleg és leszbikus partiját.
Foglaljon most
Tovább
Zsinagógák
Debrecen, Magyarország

Zsinagógák

A Debreceni Zsidó Hitközség jelenleg Magyarország legnagyobb vidéki zsidó közössége.A debreceni ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a Pásti utcában, a történeti városközpont közvetlen közelében. Tervezője Berger Jenő debreceni építész volt. Főhomlokzatának karakterisztikus elemei az oszlopokkal alátámasztott bejárati építmények. A homlokzatok stílusa késő-eklektikus, főként a románkori építészet elemeit alkalmazva. A zsinagógában 2015-ben nyitotta meg kapuit a debreceni zsidóság történetét, a zsidó vallást és hagyományokat bemutató kulturális-turisztikai központ, udvarán pedig 2015 júniusában avatták fel a Holocaust-emlékhelyet a vészkorszak debreceni áldozatainak emlékére. A betonból és fekete fémből készült emlékfalra a Holocaust hatezer debreceni zsidó áldozatának nevét „vésték” be. Olyanokét, akik munkaszolgálat közben, koncentrációs táborokban, vagy a gettóban veszítették életüket. 1909-ben épült a másik, Kápolnás utcai status quo ante zsinagóga az egykori zsidó gimnáziummal (ma Ifjúsági Ház) közös telken. A debreceni ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a Pásti utcában. A zsinagóga 2015-ben teljes felújításon esett át, jelenleg nemcsak mint szakrális tér, hanem turisztikai látványosság is, valamint kiállítások, konferenciák, koncertek színhelye. IMAHÁZ Az 1910-es években épült imaház ma a debreceni közösség napi rendszerességgel tartott imádkozásainak helyszíne a nagy ünnepek időszakát kivéve. ORTHODOX MIKVE A Pásti utcai komplexumban a téli imaház pincéjében található a régi mikve (virtuális fürdő), ahol a felújítás után kóser borozó és vele együtt kiállítóterem kapott helyet. HOLOKAUSZT EMLÉKHELY 2015 nyarára készült el a debreceni áldozatoknak emléket állító építmény, fiatal építészek tervei alapján. A betonfalon több mint hatezer név olvasható. VÁGODA Az 1980-as évek végéig rendeltetésszerűen használt vágoda ma mint kiállítótér és pihenőhelyiség funkcionál. KÁPOLNÁS UTCAI ZSINAGÓGA Az 1909-1910-ben épült hatszáz fős zsinagógát 2014-ben teljes szépségében állították helyre. Ma főleg a nagyobb ünnepeken használja a közösség hitéleti célokra, de rendszeresen otthont ad kulturális eseményeknek is. ZARÁNDOKSZÁLLÁS A Debrecenbe látogató zarándokok számára szálláslehetőséget biztosít a hitközség a felújított székház épületében. DEBRECENI ZSIDÓ TEMETŐ 1842-től változatlan helyen és szervezetben működik a debreceni hitközség temetője a Monostorpályi úton.
Tovább
Eger megközelítése vonattal
Eger, Magyarország

Eger megközelítése vonattal

Eger könnyedén elérhető vonattal, menetjegyet akár interneten, előre is válthatunk. Érkezés Budapest irányából Budapestről a Keleti Pályaudvarból indulnak az Egerbe tartó vonatok. A vonatok kevesebb mint 2 óra alatt, átszállás nélkül, közvetlenül érik el a várost. Gyakran közlekednek és könnyű a használatuk, jegyet a vasúti pályaudvaron, vagy előre interneten is vásárolhatunk. Érkezés az ország más irányaiból Ha másik irányból érkezünk vonattal a városba, szükség lesz átszállásra. Ezt a leggyakrabban Füzesabony városban kell megtenni, ide közvetlen vonatok járnak Egerből. Füzesabonyból alig 20 perc a menetidő Egerbe.
Tovább