Fedezze fel a lehetőségek világát.

Debrecen

Debrecen

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé és megtudhatjuk, hogy milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait. Menjünk az orrunk után, kövessük a nyüzsgő mediterrán terekről és meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen hallgassunk a fülünkre és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen.
Tovább
London

London

London kulturális, politikai, és Nagy-Britannia gazdasági szíve, világszínvonalú múzeumairól híres, galériák, királyi paloták, bevásárló célpontok, West End színházi bemutatók és díjnyertes éttermek. Akár egy 5 csillagos luxusszállodában szeretne megszállni, pezsgőt kortyolgatni a London Eye-n, vagy talál egy olcsó hostelt, és sétáljon London egyik gyönyörű királyi parkjában, biztosan talál valamit, ami megfelel a költségvetésének és az érdeklődésének.
Tovább
Brixton és az elektromos sugárút
London, Egyesült Királyság

Brixton és az elektromos sugárút

A Brixton Electric Avenue nevét azért kapta, hogy London első piacutcája, amelyet elektromos lámpákkal világítottak meg. Ma, a sugárút változatos és választékos élelmiszerpiac, többnyire afrikai és karibi konyhára szakosodott. Az ételen kívül, a terület vonzza az alku vadászokat kamerákat keresve, audio berendezés, mindenféle háztartási cikk, haj- és szépségápolási termékek és szolgáltatások, parókák, halkereskedők, hentesek, pékek, gyümölcs- és virágüzletek - megnevezed. A Brixton Village a piac fedett árkádos területe, amely furcsa üzletekkel teli, gyümölcs- és zöldségállványok, és rengeteg kávézó és étterem. A Brixton Academy egy ikonikus helyszín, amely a világ legnagyobb rock- és popfellépéseinek ad otthont. A helyszínt eredetileg Astoria nevű színházként és moziként nyitották meg, de azóta koncerthelyszínré fejlődött: Madonna, Szex A Pistols és a The Smiths mind itt felléptek.
Foglaljon most
Tovább
Református Kollégium
Debrecen, Magyarország

Református Kollégium

Az 1538 óta folyamatosan működő oktatási intézmény a magyar kultúra bölcsője, 2013 óta nemzeti emlékhely. Falai között olyan nagyságok nevelkedtek, mint Csokonai Vitéz Mihály, Kazinczy Ferenc, Arany János, Kölcsey Ferenc vagy Móricz Zsigmond. A Debreceni Református Kollégium Múzeumában tett látogatást bevezető Kálvinista Róma, keresztyén respublika, magyar Genf című kiállítás arra keresi a választ, miért éppen Debrecen válhatott a magyar reformátusság legfontosabb támaszává. Az állandó kiállításokon az iskola történetével, a diákok életével, a Tiszántúli Református Egyházkerület kincseivel ismerkedhetnek a látogatók. A freskókkal díszített lépcsőház a világ legszebb könyvtárai közé választott, több mint 600 000-es állománnyal rendelkező Nagykönyvtárhoz, a Csokonai-szobához, és az 1849-ben az országgyűlésnek otthont adó Oratóriumhoz vezetnek. A Kollégium Nagytemplom felőli főépület 1803 és 1816 között épült klasszicista stílusban Péchy Mihály tervei alapján, miután az 1802-es tűzvészben a helyén álló épület leégett. Az épület falán Nagy Sándor József reliefjei láthatók, melyek a két nagy hitújítót, Zwinglit és Kálvint, valamint a Kollégium leghíresebb diákjait ábrázolják: Kölcsey Ferencet, Arany Jánost és Csokonai Vitéz Mihályt. A főhomlokzat jobb oldalán Medgyessy Ferenc alkotásai emlékeztetnek az I. világháborúban hősi halált halt kollégiumi tanárokra és diákokra, valamint barátjának Móricz Zsigmondnak állít emléket. Mellette Fazekas Mihály domborművét helyezték el. 2000-ben az ezeréves évfordulóra az épület homlokzatán az ősi kollégiumot ábrázoló dombormű került elhelyezésre.
Tovább
Parlament házai
London, Egyesült Királyság

Parlament házai

Tegyen egy túrát a Westminster-palotában, amelyet parlamenti házaknak is neveznek, és tapasztalja meg az 1000 éves történelmet. A látogatókat a Westminster Hallon keresztül fogadják az épületbe, mielőtt a királynő nyomdokaiba lépne a Parlament állami megnyitóján. Csodálja meg a Lordok Kamara viktoriánus pompáját, és nézze meg a híres zöld padokat a Commons kamrában. Audioguides és túrák állnak rendelkezésre angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz és mandarin.
Foglaljon most
Tovább
Madame Tussaud
London, Egyesült Királyság

Madame Tussaud

Rengeteg szórakoztathatja Önt a Madame Tussauds Londonban, több mint 300 viaszfigurával, a Marvel Super Heroes 4D filmélményével és a Spirit of London Taxi Ride-vel. A történelem során híres (és hírhedt) egyének kísértetiesen élethű viaszfigurái a nyilvánvaló fénypont. Johnny Depp-től és az One Direction-től Muhammad Aliig és a királynőig, biztosan felismer mindenkit, aki megjelenik. Ki a kedvenc hírességed?
Foglaljon most
Tovább
Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése
London, Egyesült Királyság

Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése

Lépjen be a Harry Potter varázslatos világába, és látogassa meg azokat a filmkészleteket, ahol a filmeket a Warner Bros-ban forgatták.. Studio Tour London - Harry Potter készítése. A túrán, orrba kerülhet Dumbledore irodája körül, lépjen be a Nagyterembe, sétáljon le az Átlós sikátoron, nézze meg, hogyan késztették Harry Pottert a seprűnyélére, és figyelték a különleges effektusú animatronika életre kelését. Kötelező a világ kedvenc varázslójának rajongói számára.
Foglaljon most
Tovább
Református Nagytemplom
Debrecen, Magyarország

Református Nagytemplom

Debrecen jelképe, az ország egyik legnagyobb református temploma, melyet történelme tett igazán híressé.1849. április 14-én Kossuth Lajos itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot. Kossuth ekkor használt széke a Nagytemplom féltve őrzött ereklyéje. Valószínű, hogy a templom helyén egykor állt egyhajós csarnoktemplomot 1290 és 1311 között emelték a város földesurai. Az épület mai formáját a Péchy Mihály és Thaler József tervei alapján 1819 és 1823 között zajló építkezéskor kapta klasszicista stílusban, miután 1802-ben a korábbi templom leégett. A templomi orgonát Jakob Deutschmann bécsi mester készítette, többszöri átalakítás után jelenleg az ország második legnagyobb mechanikus orgonája. A templom tornyaiból és a timpanon mögötti acélhídról csodálatos látvány nyílik a városra. Útban felfelé megtekinthető az 56 mázsás Rákóczi-harang. Az egyházi eseményeken túl a templomban egyháztörténeti kiállítások, orgonakoncertek és zenei rendezvények várják a látogatókat. 2013 óta nemzeti emlékhely.
Tovább
Londoni Múzeum
London, Egyesült Királyság

Londoni Múzeum

Fedezze fel a világ legnagyobb városának történetét a The Museum of London-ban. A mese az őskori Londonnal kezdődik, továbbhaladva a rómaiak és a szászok városra gyakorolt hatására, majd tovább a középkori London felé. Útközben polgárháborúkkal, halálos csapásokkal és burjánzó tüzekkel találkozhat. Utazás a modern londoni galériákon keresztül a viktoriánus utcák mentén, és csodálkozzon a pazar Lord Mayor"s Coach kiállításon.
Tovább
Eger megközelítése autóval
Eger, Magyarország

Eger megközelítése autóval

Ha autóval érkezünk, könnyedén és gyorsan, jó minőségű utakon haladva érhetjük el Egert. Érkezés az M3-as autópálya felől (útdíj fizetendő) A város elsődleges "bejárata" délről, az M3-as autópálya felől található. Ha innen érkezünk akár Budapest, akár Nyíregyháza irányából, térjünk le az M3 autópályáról az M25 autóútra, melyen 2x2 sávon, 110 km/óra maximális sebességgel gyorsan és biztonságosan juthatunk el Egerbe. Érkezés a 3-as főút felől (ingyenes út) Az M3-as autópályával párhuzamosan halad a 3-as számú főút, mely ingyenesen használható. Ha Budapest irányából érkezünk, Kerecsend településen térjünk le a 3-as főútról a 25-ös számú főútra, mely egyenesen Eger belvárosába vezet. Amennyiben Miskolc irányából érkezünk, térjünk le a 3-as számú főútról Mezőkövesd városnál. Innen közlekedési táblák jelölik az utat Egerig. Érkezés Szlovákia felől (ingyenes út) Ha északi irányból, Szlovákia felől érkezünk, kövessük a 25-ös számú főutat. Ez Szlovákia határától egészen Eger belvárosába vezet bennünket. A város távolsága az országhatártól 55 kilométer. A 25-ös főút a Bükk-vidéken keresztül halad, ez Magyarország egyik legszebb hegyvidéki tája. Az út jó minőségű, könnyen járható, azonban kanyargós.
Tovább
Szent Pál-székesegyház
London, Egyesült Királyság

Szent Pál-székesegyház

A 17. századi Szent Pál-székesegyház a Ludgate-hegyen a főváros egyik legismertebb épülete. A híres Sir Christopher Wren által tervezett St Paul's 1962-ig London legmagasabb épülete volt. Használja az érintőképernyős multimédiás útmutatókat, vagy tegyen egy vezetett túrát a híres belső tér megismeréséhez, vagy ha jól érzi magát, mássz fel a Suttogó Galériába, és próbáld ki az akusztikát. Innen folytathatja az utat a kupola tetején lévő Arany Galériába, ahol lélegzetelállító kilátással jutalmazzák Londonra. Leereszkedhet a kriptába is, ahol olyan fontos történelmi személyek emlékműveit találja, mint például Lord Nelson admirális.
Foglaljon most
Tovább
A British Museum
London, Egyesült Királyság

A British Museum

A világ egyik legnagyobb és legérdekesebb múzeuma, a British Museum ad otthont a valaha talált legértékesebb történelmi műtárgyaknak. A kiterjedt kiállítás magában foglalja a Rosetta-követ, asszír kincseket, egyiptomi múmiákat és a múzeum látványosan megvilágított Nagy Udvarát, ahol megtalálható a múzeum új étterme. Ez az étterem ideális hely a délutáni tea elfogyasztására a bíróság látványos teteje alatt. Ingyenes túrák a múzeumba és útmutatók is rendelkezésre állnak. A túrákat szakterületük hozzáértő szakértői vezetik - ne hagyja ki ezt a csodálatos tanulási lehetőséget.
Foglaljon most
Tovább
A London Eye
London, Egyesült Királyság

A London Eye

Megdöbbentő magassága 135 méter (443 láb), a The London Eye csodálatos kilátást nyújt a főváros leghíresebb látnivalóira. A teljes forgatás a megfigyelő kerék körül az egyik üvegkapszulában körülbelül 30 percig tart, és annyira népszerű, hogy minden évben több látogatót fogad, mint a Taj Mahal és a gízai nagy piramisok. És ha már megtett egy 360 fokos kört a kormányon, meg fogja érteni, miért.
Foglaljon most
Tovább
Hyde Park
London, Egyesült Királyság

Hyde Park

A több mint 350 hektáros Hyde Park egy zöld menedékhely London központjában. A parkban mintegy 4000 fa, egy nagy tó, egy rét és díszes virágoskertek találhatók. A szálloda forgalmas programokat és rendezvényeket kínál, beleértve a lovaglást is, korcsolyázás, kerékpározás, úszás és csónakázás. A legfontosabb események közé tartozik a Szerpentin-híd, az élet öröme szökőkút, az Achilles-szobor, a Diana emlékkút és a hangszóró sarka.
Foglaljon most
Tovább