Fedezze fel a lehetőségek világát.

London

London

London kulturális, politikai, és Nagy-Britannia gazdasági szíve, világszínvonalú múzeumairól híres, galériák, királyi paloták, bevásárló célpontok, West End színházi bemutatók és díjnyertes éttermek. Akár egy 5 csillagos luxusszállodában szeretne megszállni, pezsgőt kortyolgatni a London Eye-n, vagy talál egy olcsó hostelt, és sétáljon London egyik gyönyörű királyi parkjában, biztosan talál valamit, ami megfelel a költségvetésének és az érdeklődésének.
Tovább
Debrecen

Debrecen

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé és megtudhatjuk, hogy milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait. Menjünk az orrunk után, kövessük a nyüzsgő mediterrán terekről és meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen hallgassunk a fülünkre és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen.
Tovább
Hyde Park
London, Egyesült Királyság

Hyde Park

A több mint 350 hektáros Hyde Park egy zöld menedékhely London központjában. A parkban mintegy 4000 fa, egy nagy tó, egy rét és díszes virágoskertek találhatók. A szálloda forgalmas programokat és rendezvényeket kínál, beleértve a lovaglást is, korcsolyázás, kerékpározás, úszás és csónakázás. A legfontosabb események közé tartozik a Szerpentin-híd, az élet öröme szökőkút, az Achilles-szobor, a Diana emlékkút és a hangszóró sarka.
Foglaljon most
Tovább
Nagyerdei Víztorony
Debrecen, Magyarország

Nagyerdei Víztorony

A Nagyerdei park legújabb látványosság a Víztorony élményközpontja, ahol tavasztól-őszig megunhatatlan szórakozási lehetőségek várják az érdeklődőket. Az 1913-ban épült ma is működő víztorony műemlék épületének 31 méter magas kilátójából nem csak a környékre nyílik kilátás, de egy speciális távcső segítségével a múlt élményvilágába is bepillanthat a látogató. Az időszaki kiállítások és a kulináris élvezeteket kínáló vendéglátás mellett aktív kikapcsolódásra invitál a víztoronyra épített mászófal. Az élményt az esti fényjáték koronázza meg. A belvárosi Tourinform iroda mellett Debrecen másik pólusán, a Nagyerdei Víztorony látogatóközpontjában is elérhető az információ-szolgáltatás, ingyenes információs kiadványok, programfüzetek és debreceni ajándéktárgyak segítik még teljesebbé tenni az itt tartózkodást.
Tovább
Kew Kertek
London, Egyesült Királyság

Kew Kertek

London legnagyobb UNESCO világoldala, a Királyi Botanikus Kert, Kew, a legnagyobb ilyen jellegű természetvédelmi projekt a világon. Látogasson el a Davies Alpesi Házba, és tapasztalja meg azokat a magas magasságú körülményeket, amelyek lehetővé teszik az alpesi növények növekedését, kiránduljon a sivatagba a dzsungelbe a Wales Princess Konzervatóriumban, csodálkozzon az áruló húsevő növényeken, és a Nagy Pagoda tetején lenyűgöző kilátást nyújtson Londonra.
Foglaljon most
Tovább
A London Eye
London, Egyesült Királyság

A London Eye

Megdöbbentő magassága 135 méter (443 láb), a The London Eye csodálatos kilátást nyújt a főváros leghíresebb látnivalóira. A teljes forgatás a megfigyelő kerék körül az egyik üvegkapszulában körülbelül 30 percig tart, és annyira népszerű, hogy minden évben több látogatót fogad, mint a Taj Mahal és a gízai nagy piramisok. És ha már megtett egy 360 fokos kört a kormányon, meg fogja érteni, miért.
Foglaljon most
Tovább
Zsinagógák
Debrecen, Magyarország

Zsinagógák

A Debreceni Zsidó Hitközség jelenleg Magyarország legnagyobb vidéki zsidó közössége.A debreceni ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a Pásti utcában, a történeti városközpont közvetlen közelében. Tervezője Berger Jenő debreceni építész volt. Főhomlokzatának karakterisztikus elemei az oszlopokkal alátámasztott bejárati építmények. A homlokzatok stílusa késő-eklektikus, főként a románkori építészet elemeit alkalmazva. A zsinagógában 2015-ben nyitotta meg kapuit a debreceni zsidóság történetét, a zsidó vallást és hagyományokat bemutató kulturális-turisztikai központ, udvarán pedig 2015 júniusában avatták fel a Holocaust-emlékhelyet a vészkorszak debreceni áldozatainak emlékére. A betonból és fekete fémből készült emlékfalra a Holocaust hatezer debreceni zsidó áldozatának nevét „vésték” be. Olyanokét, akik munkaszolgálat közben, koncentrációs táborokban, vagy a gettóban veszítették életüket. 1909-ben épült a másik, Kápolnás utcai status quo ante zsinagóga az egykori zsidó gimnáziummal (ma Ifjúsági Ház) közös telken. A debreceni ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a Pásti utcában. A zsinagóga 2015-ben teljes felújításon esett át, jelenleg nemcsak mint szakrális tér, hanem turisztikai látványosság is, valamint kiállítások, konferenciák, koncertek színhelye. IMAHÁZ Az 1910-es években épült imaház ma a debreceni közösség napi rendszerességgel tartott imádkozásainak helyszíne a nagy ünnepek időszakát kivéve. ORTHODOX MIKVE A Pásti utcai komplexumban a téli imaház pincéjében található a régi mikve (virtuális fürdő), ahol a felújítás után kóser borozó és vele együtt kiállítóterem kapott helyet. HOLOKAUSZT EMLÉKHELY 2015 nyarára készült el a debreceni áldozatoknak emléket állító építmény, fiatal építészek tervei alapján. A betonfalon több mint hatezer név olvasható. VÁGODA Az 1980-as évek végéig rendeltetésszerűen használt vágoda ma mint kiállítótér és pihenőhelyiség funkcionál. KÁPOLNÁS UTCAI ZSINAGÓGA Az 1909-1910-ben épült hatszáz fős zsinagógát 2014-ben teljes szépségében állították helyre. Ma főleg a nagyobb ünnepeken használja a közösség hitéleti célokra, de rendszeresen otthont ad kulturális eseményeknek is. ZARÁNDOKSZÁLLÁS A Debrecenbe látogató zarándokok számára szálláslehetőséget biztosít a hitközség a felújított székház épületében. DEBRECENI ZSIDÓ TEMETŐ 1842-től változatlan helyen és szervezetben működik a debreceni hitközség temetője a Monostorpályi úton.
Tovább
A British Museum
London, Egyesült Királyság

A British Museum

A világ egyik legnagyobb és legérdekesebb múzeuma, a British Museum ad otthont a valaha talált legértékesebb történelmi műtárgyaknak. A kiterjedt kiállítás magában foglalja a Rosetta-követ, asszír kincseket, egyiptomi múmiákat és a múzeum látványosan megvilágított Nagy Udvarát, ahol megtalálható a múzeum új étterme. Ez az étterem ideális hely a délutáni tea elfogyasztására a bíróság látványos teteje alatt. Ingyenes túrák a múzeumba és útmutatók is rendelkezésre állnak. A túrákat szakterületük hozzáértő szakértői vezetik - ne hagyja ki ezt a csodálatos tanulási lehetőséget.
Foglaljon most
Tovább
Parlament házai
London, Egyesült Királyság

Parlament házai

Tegyen egy túrát a Westminster-palotában, amelyet parlamenti házaknak is neveznek, és tapasztalja meg az 1000 éves történelmet. A látogatókat a Westminster Hallon keresztül fogadják az épületbe, mielőtt a királynő nyomdokaiba lépne a Parlament állami megnyitóján. Csodálja meg a Lordok Kamara viktoriánus pompáját, és nézze meg a híres zöld padokat a Commons kamrában. Audioguides és túrák állnak rendelkezésre angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz és mandarin.
Foglaljon most
Tovább
Szent Pál-székesegyház
London, Egyesült Királyság

Szent Pál-székesegyház

A 17. századi Szent Pál-székesegyház a Ludgate-hegyen a főváros egyik legismertebb épülete. A híres Sir Christopher Wren által tervezett St Paul's 1962-ig London legmagasabb épülete volt. Használja az érintőképernyős multimédiás útmutatókat, vagy tegyen egy vezetett túrát a híres belső tér megismeréséhez, vagy ha jól érzi magát, mássz fel a Suttogó Galériába, és próbáld ki az akusztikát. Innen folytathatja az utat a kupola tetején lévő Arany Galériába, ahol lélegzetelállító kilátással jutalmazzák Londonra. Leereszkedhet a kriptába is, ahol olyan fontos történelmi személyek emlékműveit találja, mint például Lord Nelson admirális.
Foglaljon most
Tovább
Leicester tér
London, Egyesült Királyság

Leicester tér

A Leicester Square egy gyalogos tér, amelyet számos országosan jelentős mozi vesz körül, a város egyik legnagyobb képernyőjével, valamint különféle éttermekkel. Az Odeon Leicester tér, Birodalom, A Leicester teret gyakran használják filmbemutatókra, miért ne csinálna egy kis hollywoodi csillagfoltot, amíg Londonban tartózkodik. A tér közepén található buja kert tökéletes hely a nyár folyamán történő lehűléshez vagy a lábak pihentetéséhez. A Cinephiles-nek feltétlenül meg kell néznie a Prince Charles mozi programját. Ez a független mozi kultikus filmeket és maratoni filmeket vetít.
Tovább
SEA LIFE Londoni
London, Egyesült Királyság

SEA LIFE Londoni

A South Bank partján, közvetlenül a London Eye mellett található SEA LIFE London Aquarium Európa egyik legnagyobb globális tengeri élővilággyűjteménye, amely több mint 500 fajt, 14 tematikus területet és kétmillió liter vizet fed le. A kiállítás olyan kedvenceket tartalmaz, mint a csikóhalak, a polip, a zebracápák és a bohóchalak. Interaktív élmények is vannak, így láthatja a búvárkijelzőket, figyelheti a cápákat, vagy akár megpróbálhatja megetetni a szúrókat. És ne felejtsd el merülni az „óceán alatt” az üvegalagút sétányán.
Foglaljon most
Tovább
Londoni Múzeum
London, Egyesült Királyság

Londoni Múzeum

Fedezze fel a világ legnagyobb városának történetét a The Museum of London-ban. A mese az őskori Londonnal kezdődik, továbbhaladva a rómaiak és a szászok városra gyakorolt hatására, majd tovább a középkori London felé. Útközben polgárháborúkkal, halálos csapásokkal és burjánzó tüzekkel találkozhat. Utazás a modern londoni galériákon keresztül a viktoriánus utcák mentén, és csodálkozzon a pazar Lord Mayor"s Coach kiállításon.
Tovább
Eger megközelítése vonattal
Eger, Magyarország

Eger megközelítése vonattal

Eger könnyedén elérhető vonattal, menetjegyet akár interneten, előre is válthatunk. Érkezés Budapest irányából Budapestről a Keleti Pályaudvarból indulnak az Egerbe tartó vonatok. A vonatok kevesebb mint 2 óra alatt, átszállás nélkül, közvetlenül érik el a várost. Gyakran közlekednek és könnyű a használatuk, jegyet a vasúti pályaudvaron, vagy előre interneten is vásárolhatunk. Érkezés az ország más irányaiból Ha másik irányból érkezünk vonattal a városba, szükség lesz átszállásra. Ezt a leggyakrabban Füzesabony városban kell megtenni, ide közvetlen vonatok járnak Egerből. Füzesabonyból alig 20 perc a menetidő Egerbe.
Tovább
Református Nagytemplom
Debrecen, Magyarország

Református Nagytemplom

Debrecen jelképe, az ország egyik legnagyobb református temploma, melyet történelme tett igazán híressé.1849. április 14-én Kossuth Lajos itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot. Kossuth ekkor használt széke a Nagytemplom féltve őrzött ereklyéje. Valószínű, hogy a templom helyén egykor állt egyhajós csarnoktemplomot 1290 és 1311 között emelték a város földesurai. Az épület mai formáját a Péchy Mihály és Thaler József tervei alapján 1819 és 1823 között zajló építkezéskor kapta klasszicista stílusban, miután 1802-ben a korábbi templom leégett. A templomi orgonát Jakob Deutschmann bécsi mester készítette, többszöri átalakítás után jelenleg az ország második legnagyobb mechanikus orgonája. A templom tornyaiból és a timpanon mögötti acélhídról csodálatos látvány nyílik a városra. Útban felfelé megtekinthető az 56 mázsás Rákóczi-harang. Az egyházi eseményeken túl a templomban egyháztörténeti kiállítások, orgonakoncertek és zenei rendezvények várják a látogatókat. 2013 óta nemzeti emlékhely.
Tovább
Nemzeti portré galéria
London, Egyesült Királyság

Nemzeti portré galéria

A London központjában található Nemzeti Portré Galéria több mint 195 000 portrét tartalmaz híres férfiakról és nőkről, akik a 16. századtól napjainkig alakították a brit történelmet. Olyan elismert művészek festették, mint Holbein, David Hockney, Cecil Beaton és Lucian Freud, az ülők között királyok is vannak, királynők, filmsztárok, politikusok, zenészek és még sok más. A galéria gördülő kiállítási naptárát is érdemes megvizsgálni, különösen az éves BP Portrait Awards.
Tovább
kínai negyed
London, Egyesült Királyság

kínai negyed

A londoni Chinatown egy élénk környék, tele autentikus ázsiai éttermekkel, üzletek, szupermarketek és titkos bárok, díszített. vörös lámpákkal és piros boltívekkel. Próbáljon ki néhány hiteles zsemlét a BaoziInn Romilly Street-en, kantoni kapcsokat, például sült kacsa rizsen a Café TPT-ben, vagy dobja el a Gerrard"s Corner-t a nosztalgia és az imádnivaló retro hangulat nagylelkű részéért. Itt mindig van valami új felfedezésre váró!
Foglaljon most
Tovább
Hampton Court-palota
London, Egyesült Királyság

Hampton Court-palota

A Hampton Court Palace VIII. Henrik király kedvenc királyi rezidenciája volt. Tele van izgalmas történetekkel és gyönyörű látnivalókkal. Az épület belsejében meglátogathatja a középkori nagytermet, ahol William Shakespeare társasága egyszer fellépett, valamint a hatalmas Tudor-konyhák és a Kísértetjárta Galéria. A palota külsején is sok látnivaló van, mi van a rejtélyes labirintussal, a palota gyönyörű kertjei és egy nagy park. További kiemelt események a napi túrák és beszélgetések, valamint az éves Hampton Court Palace virágkiállítás.
Foglaljon most
Tovább