Fedezze fel a lehetőségek világát.

Debrecen

Debrecen

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé és megtudhatjuk, hogy milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait. Menjünk az orrunk után, kövessük a nyüzsgő mediterrán terekről és meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen hallgassunk a fülünkre és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen.
Tovább
London

London

London kulturális, politikai, és Nagy-Britannia gazdasági szíve, világszínvonalú múzeumairól híres, galériák, királyi paloták, bevásárló célpontok, West End színházi bemutatók és díjnyertes éttermek. Akár egy 5 csillagos luxusszállodában szeretne megszállni, pezsgőt kortyolgatni a London Eye-n, vagy talál egy olcsó hostelt, és sétáljon London egyik gyönyörű királyi parkjában, biztosan talál valamit, ami megfelel a költségvetésének és az érdeklődésének.
Tovább
Hasfelmetsző Jack túra
London, Egyesült Királyság

Hasfelmetsző Jack túra

Fedezze fel a hírhedt Hasfelmetsző Jack legendáját egy gerinc-hűvös londoni éjszakai turnén. Kövesse szakértői útmutatóját a Whitechapel gyengén megvilágított utcáin, és hallgassa meg a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosát körülvevő zavaró meséket és összeesküvés-elméleteket.. Tekintse meg a viktoriánus London utcáit, amelyek innovatív RIPPER-VISION™ előrejelzésekkel keltek életre.
Foglaljon most
Tovább
Református Kollégium
Debrecen, Magyarország

Református Kollégium

Az 1538 óta folyamatosan működő oktatási intézmény a magyar kultúra bölcsője, 2013 óta nemzeti emlékhely. Falai között olyan nagyságok nevelkedtek, mint Csokonai Vitéz Mihály, Kazinczy Ferenc, Arany János, Kölcsey Ferenc vagy Móricz Zsigmond. A Debreceni Református Kollégium Múzeumában tett látogatást bevezető Kálvinista Róma, keresztyén respublika, magyar Genf című kiállítás arra keresi a választ, miért éppen Debrecen válhatott a magyar reformátusság legfontosabb támaszává. Az állandó kiállításokon az iskola történetével, a diákok életével, a Tiszántúli Református Egyházkerület kincseivel ismerkedhetnek a látogatók. A freskókkal díszített lépcsőház a világ legszebb könyvtárai közé választott, több mint 600 000-es állománnyal rendelkező Nagykönyvtárhoz, a Csokonai-szobához, és az 1849-ben az országgyűlésnek otthont adó Oratóriumhoz vezetnek. A Kollégium Nagytemplom felőli főépület 1803 és 1816 között épült klasszicista stílusban Péchy Mihály tervei alapján, miután az 1802-es tűzvészben a helyén álló épület leégett. Az épület falán Nagy Sándor József reliefjei láthatók, melyek a két nagy hitújítót, Zwinglit és Kálvint, valamint a Kollégium leghíresebb diákjait ábrázolják: Kölcsey Ferencet, Arany Jánost és Csokonai Vitéz Mihályt. A főhomlokzat jobb oldalán Medgyessy Ferenc alkotásai emlékeztetnek az I. világháborúban hősi halált halt kollégiumi tanárokra és diákokra, valamint barátjának Móricz Zsigmondnak állít emléket. Mellette Fazekas Mihály domborművét helyezték el. 2000-ben az ezeréves évfordulóra az épület homlokzatán az ősi kollégiumot ábrázoló dombormű került elhelyezésre.
Tovább
Kew Kertek
London, Egyesült Királyság

Kew Kertek

London legnagyobb UNESCO világoldala, a Királyi Botanikus Kert, Kew, a legnagyobb ilyen jellegű természetvédelmi projekt a világon. Látogasson el a Davies Alpesi Házba, és tapasztalja meg azokat a magas magasságú körülményeket, amelyek lehetővé teszik az alpesi növények növekedését, kiránduljon a sivatagba a dzsungelbe a Wales Princess Konzervatóriumban, csodálkozzon az áruló húsevő növényeken, és a Nagy Pagoda tetején lenyűgöző kilátást nyújtson Londonra.
Foglaljon most
Tovább
Windsori Legoland
London, Egyesült Királyság

Windsori Legoland

A 150 hektáros parkban épült LEGOLAND Windsor Resort épülete London mellett található. Több mint 55 lovagol, mutatja, látnivalók és műhelyek, mind a gyermekek számára készült 12 éves korig. Ez a vidámpark remek hely egy családi kiránduláshoz. Ugorj fel egy Lego tengeralattjáró fedélzetére, vessen egy pillantást London ikonikus tájára miniatűr formában, áztassa át a vízi túrákat, és tegye próbára képességeit a The Driving School-ban.
Foglaljon most
Tovább
Eger megközelítése vonattal
Eger, Magyarország

Eger megközelítése vonattal

Eger könnyedén elérhető vonattal, menetjegyet akár interneten, előre is válthatunk. Érkezés Budapest irányából Budapestről a Keleti Pályaudvarból indulnak az Egerbe tartó vonatok. A vonatok kevesebb mint 2 óra alatt, átszállás nélkül, közvetlenül érik el a várost. Gyakran közlekednek és könnyű a használatuk, jegyet a vasúti pályaudvaron, vagy előre interneten is vásárolhatunk. Érkezés az ország más irányaiból Ha másik irányból érkezünk vonattal a városba, szükség lesz átszállásra. Ezt a leggyakrabban Füzesabony városban kell megtenni, ide közvetlen vonatok járnak Egerből. Füzesabonyból alig 20 perc a menetidő Egerbe.
Tovább
Shakespeare Stratford-upon-Avon és Cotswolds turnéja Londonból
London, Egyesült Királyság

Shakespeare Stratford-upon-Avon és Cotswolds turnéja Londonból

Hagyja maga mögött London nyüzsgését, hogy felfedezze Anglia mesekönyv-falvait, miközben bejárja a bájos Cotswolds-t és a középkori Stratford-upon-Avon várost.. Sétáljon Anglia legismertebb drámaírójának nyomában, miközben bejárja Shakespeare szülőhelyét és Anne Hathaway házát Stratford-upon-Avonban. Élvezze a Cotswolds lényegében angol falvait és nádfedeles házait, amikor meglátogatja Bibury-t, Burford, és Bourton-on-the-Water.
Foglaljon most
Tovább
Eger megközelítése kerékpárral
Eger, Magyarország

Eger megközelítése kerékpárral

Eger kiemelkedően kedvező kerékpáros infrastruktúrával rendelkezik, a város népszerű célpont az aktív turisták körében Magyarországon kerékpár szállítására vonatokon van lehetőség, autóbuszokon ez nem megoldott. Vonaton a kerékpárszállítás külön jegy vásárlásához kötött. Kerékpárral városon belül Eger azon kevés városok egyike, mely teljes hosszában, kijelölt úton végigkerékpározható. Éljünk is a lehetőséggel, és ha nagyon belejöttünk, tekerjünk tovább a Bükk hegyeibe! A forgalmasabb utaknál végig elkülönített kerékpárúton haladhatunk, így a legkisebbek számára is biztonságban szelhető át a város. Az úthálózat legkülönlegesebb szakasza a Dobó tér mellett halad, ahol egészen közel, pár centire bringázhatunk az Eger-patak partján, itt mindenképp érdemes végiggurulni! Eurovelo 14 A jövő tervei között szerepel az Eurovelo 14 útvonal kiépítése, melynek Eger is része lesz.
Tovább
 Szent Anna-székesegyház
Debrecen, Magyarország

Szent Anna-székesegyház

Debrecen első katolikus temploma a 168 évig tartó vallási hegemónia után, ma Debrecen-Nyíregyháza Római Katolikus Püspökség székesegyháza.A Szent Anna-székesegyházat mint tornyok nélküli piarista templomot 1721 és 1746 között építették az olasz Carlone tervei szerint Csáky Imre püspök adományából. Az 1811-es tûzvész megrongálta a templomot, ekkor tornyait és mai fõhomlokzatát 1830 és 1834 között Povolny Ferenc tervei alapján alakították ki. A templomot 1993-ban II. János Pál pápa emelte székesegyházi rangra a Debrecen-nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye megalapításával. 2011-tõl a templomban látható a torinói lepel hiteles másolata. A templom plébániáján keresztelték meg 1848 decemberében Petõfi Sándor fiát, Zoltánt. A debreceni katolikus hitélet újjászervezésének 300. évfordulója alkalmából 2015 Katolikus Emlékév volt Debrecenben, melynek keretében 2015. július 26-án felavatták a székesegyház elõtt a Csáky Imre bíborosról készült bronz szobrot.
Tovább
Nagyerdei Stadion
Debrecen, Magyarország

Nagyerdei Stadion

Debrecen büszkesége, a hétszeres magyar bajnok futballcsapat Loki 2014-ben új otthont kapott, ami Magyarország egyik legkorszerûbb arénája. A Nagyerdei park területén, különleges és modern építészeti megoldásokkal épült meg a Nagyerdei Stadion, mely a védett fák ölelésében szinte észrevétlenül olvad bele a természeti környezetbe. A 20 000 férõhelyes multifunkcionális létesítmény nem csak sportversenyek, edzések, de kulturális rendezvények befogadására is kiválóan alkalmas. A stadionhoz tartozó építmények leglátványosabb eleme az arénát körbeölelõ, mintegy 1100 méter hosszú, átlagosan 7 méter magasan lévõ járda, amely rekortán borítású futópályával egészül ki. Így a futás szerelmesei szinte a fák lombjai között róhatják köreiket. A Nagyerdei Stadion a negyedik lett a 2014-ben átadott futballarénák nemzetközi versenyén. A nemzetközileg elismert és tapasztalt építészekből álló zsűri a 2014-es szavazáson a vizuális hatást, a környezetet, az innovációt, valamint az ár-érték arányt figyelembe véve értékelte a 32 versenyzőt, melyek között a debreceni aréna az előkelő negyedik helyen végzett.
Tovább
Madame Tussaud
London, Egyesült Királyság

Madame Tussaud

Rengeteg szórakoztathatja Önt a Madame Tussauds Londonban, több mint 300 viaszfigurával, a Marvel Super Heroes 4D filmélményével és a Spirit of London Taxi Ride-vel. A történelem során híres (és hírhedt) egyének kísértetiesen élethű viaszfigurái a nyilvánvaló fénypont. Johnny Depp-től és az One Direction-től Muhammad Aliig és a királynőig, biztosan felismer mindenkit, aki megjelenik. Ki a kedvenc hírességed?
Foglaljon most
Tovább
A Victoria és Albert Múzeum
London, Egyesült Királyság

A Victoria és Albert Múzeum

A kensingtoni Victoria és Albert Múzeum dicsőséges design- és művészeti gyűjteményt tartalmaz: az iszlám művészettől a finom európai ékszerekig. Az olyan művészek híres akvarelljeitől, mint John Constable, Vivienne Westwood ikonikus divatalkotásáig. Fedezze fel az állandó gyűjteményt, vagy látogasson el a múzeum egyik világszínvonalára, és egyre népszerűbb időszaki kiállítások. Vigyázzon a furcsa Friday Lates eseményekre, amelyek minden hónap utolsó péntekjén történnek.
Foglaljon most
Tovább
SEA LIFE Londoni
London, Egyesült Királyság

SEA LIFE Londoni

A South Bank partján, közvetlenül a London Eye mellett található SEA LIFE London Aquarium Európa egyik legnagyobb globális tengeri élővilággyűjteménye, amely több mint 500 fajt, 14 tematikus területet és kétmillió liter vizet fed le. A kiállítás olyan kedvenceket tartalmaz, mint a csikóhalak, a polip, a zebracápák és a bohóchalak. Interaktív élmények is vannak, így láthatja a búvárkijelzőket, figyelheti a cápákat, vagy akár megpróbálhatja megetetni a szúrókat. És ne felejtsd el merülni az „óceán alatt” az üvegalagút sétányán.
Foglaljon most
Tovább
Stonehenge, Windsori kastély & Fürdő Londonból
London, Egyesült Királyság

Stonehenge, Windsori kastély & Fürdő Londonból

Fedezzen fel három drágakövet Londonon kívül egy szórakoztató egynapos kiránduláson Stonehenge-be, Windsori kastély, és Bath történelmi városa. Első, látogasson el a windsori kastélyba, a brit királyi család otthona, az Állami Apartmanok és a Szent György-kápolna bejárására. Azután, folytassa Salisbury-t, ahol megnézheti a rejtélyes Stonehenge sziklaalakzatokat. Később fedezze fel az UNESCO Világörökség részét képező Bath városát, amely elegáns grúz építészetéről és római fürdőiről ismert.
Foglaljon most
Tovább
Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése
London, Egyesült Királyság

Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése

Lépjen be a Harry Potter varázslatos világába, és látogassa meg azokat a filmkészleteket, ahol a filmeket a Warner Bros-ban forgatták.. Studio Tour London - Harry Potter készítése. A túrán, orrba kerülhet Dumbledore irodája körül, lépjen be a Nagyterembe, sétáljon le az Átlós sikátoron, nézze meg, hogyan késztették Harry Pottert a seprűnyélére, és figyelték a különleges effektusú animatronika életre kelését. Kötelező a világ kedvenc varázslójának rajongói számára.
Foglaljon most
Tovább