Fedezze fel a lehetőségek világát.

London

London

London kulturális, politikai, és Nagy-Britannia gazdasági szíve, világszínvonalú múzeumairól híres, galériák, királyi paloták, bevásárló célpontok, West End színházi bemutatók és díjnyertes éttermek. Akár egy 5 csillagos luxusszállodában szeretne megszállni, pezsgőt kortyolgatni a London Eye-n, vagy talál egy olcsó hostelt, és sétáljon London egyik gyönyörű királyi parkjában, biztosan talál valamit, ami megfelel a költségvetésének és az érdeklődésének.
Tovább
Debrecen

Debrecen

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé és megtudhatjuk, hogy milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait. Menjünk az orrunk után, kövessük a nyüzsgő mediterrán terekről és meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen hallgassunk a fülünkre és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen.
Tovább
A British Museum
London, Egyesült Királyság

A British Museum

A világ egyik legnagyobb és legérdekesebb múzeuma, a British Museum ad otthont a valaha talált legértékesebb történelmi műtárgyaknak. A kiterjedt kiállítás magában foglalja a Rosetta-követ, asszír kincseket, egyiptomi múmiákat és a múzeum látványosan megvilágított Nagy Udvarát, ahol megtalálható a múzeum új étterme. Ez az étterem ideális hely a délutáni tea elfogyasztására a bíróság látványos teteje alatt. Ingyenes túrák a múzeumba és útmutatók is rendelkezésre állnak. A túrákat szakterületük hozzáértő szakértői vezetik - ne hagyja ki ezt a csodálatos tanulási lehetőséget.
Foglaljon most
Tovább
Református Kollégium
Debrecen, Magyarország

Református Kollégium

Az 1538 óta folyamatosan működő oktatási intézmény a magyar kultúra bölcsője, 2013 óta nemzeti emlékhely. Falai között olyan nagyságok nevelkedtek, mint Csokonai Vitéz Mihály, Kazinczy Ferenc, Arany János, Kölcsey Ferenc vagy Móricz Zsigmond. A Debreceni Református Kollégium Múzeumában tett látogatást bevezető Kálvinista Róma, keresztyén respublika, magyar Genf című kiállítás arra keresi a választ, miért éppen Debrecen válhatott a magyar reformátusság legfontosabb támaszává. Az állandó kiállításokon az iskola történetével, a diákok életével, a Tiszántúli Református Egyházkerület kincseivel ismerkedhetnek a látogatók. A freskókkal díszített lépcsőház a világ legszebb könyvtárai közé választott, több mint 600 000-es állománnyal rendelkező Nagykönyvtárhoz, a Csokonai-szobához, és az 1849-ben az országgyűlésnek otthont adó Oratóriumhoz vezetnek. A Kollégium Nagytemplom felőli főépület 1803 és 1816 között épült klasszicista stílusban Péchy Mihály tervei alapján, miután az 1802-es tűzvészben a helyén álló épület leégett. Az épület falán Nagy Sándor József reliefjei láthatók, melyek a két nagy hitújítót, Zwinglit és Kálvint, valamint a Kollégium leghíresebb diákjait ábrázolják: Kölcsey Ferencet, Arany Jánost és Csokonai Vitéz Mihályt. A főhomlokzat jobb oldalán Medgyessy Ferenc alkotásai emlékeztetnek az I. világháborúban hősi halált halt kollégiumi tanárokra és diákokra, valamint barátjának Móricz Zsigmondnak állít emléket. Mellette Fazekas Mihály domborművét helyezték el. 2000-ben az ezeréves évfordulóra az épület homlokzatán az ősi kollégiumot ábrázoló dombormű került elhelyezésre.
Tovább
London buszos túra, Hop On - Hop Off
London, Egyesült Királyság

London buszos túra, Hop On - Hop Off

Élvezze a tökéletes bevezetést Londonba. Induljon el egy kalandra a Big Bus Tours-szal. Non-stop londoni városnéző túránk lehetővé teszi, hogy könnyedén felszívja a város hangulatát. Pihenjen és élvezze a lenyűgöző tényeket London gazdag kultúrájáról és drámai történelméről, amikor elhalad híres nevezetességein és látnivalóin. És, kiválasztott Red Tour buszokon, vegye fel a tippeket tapasztalt útmutatóinkból, amelyek segítenek feltárni London titkait és történeteit. Buszútvonalunkat gondosan megterveztük annak biztosítása érdekében, hogy London legjobb látnivalóit rögzítse, beleértve a Big Ben-t is, a London Eye, Tower Bridge és a Buckingham-palota.
Tovább
Hampton Court-palota
London, Egyesült Királyság

Hampton Court-palota

A Hampton Court Palace VIII. Henrik király kedvenc királyi rezidenciája volt. Tele van izgalmas történetekkel és gyönyörű látnivalókkal. Az épület belsejében meglátogathatja a középkori nagytermet, ahol William Shakespeare társasága egyszer fellépett, valamint a hatalmas Tudor-konyhák és a Kísértetjárta Galéria. A palota külsején is sok látnivaló van, mi van a rejtélyes labirintussal, a palota gyönyörű kertjei és egy nagy park. További kiemelt események a napi túrák és beszélgetések, valamint az éves Hampton Court Palace virágkiállítás.
Foglaljon most
Tovább
Hampstead Heath
London, Egyesült Királyság

Hampstead Heath

A Hampstead Heath London egyik legnagyobb parkja. London egyik legmagasabb pontjának tetején fekszik, kiváló kilátás nyílik a londoni látképre. A Canary Wharf felhőkarcolói a Szent Pál-székesegyházzal és más nevezetességekkel együtt láthatók. A Heath füves mezőkkel rendelkezik, erdős területek, és számos nagy tó. A víz soha nem különösebben meleg, de csomagoljon fürdőruhát arra az esetre, ha a hangulat megüt.
Tovább
Eger megközelítése kerékpárral
Eger, Magyarország

Eger megközelítése kerékpárral

Eger kiemelkedően kedvező kerékpáros infrastruktúrával rendelkezik, a város népszerű célpont az aktív turisták körében Magyarországon kerékpár szállítására vonatokon van lehetőség, autóbuszokon ez nem megoldott. Vonaton a kerékpárszállítás külön jegy vásárlásához kötött. Kerékpárral városon belül Eger azon kevés városok egyike, mely teljes hosszában, kijelölt úton végigkerékpározható. Éljünk is a lehetőséggel, és ha nagyon belejöttünk, tekerjünk tovább a Bükk hegyeibe! A forgalmasabb utaknál végig elkülönített kerékpárúton haladhatunk, így a legkisebbek számára is biztonságban szelhető át a város. Az úthálózat legkülönlegesebb szakasza a Dobó tér mellett halad, ahol egészen közel, pár centire bringázhatunk az Eger-patak partján, itt mindenképp érdemes végiggurulni! Eurovelo 14 A jövő tervei között szerepel az Eurovelo 14 útvonal kiépítése, melynek Eger is része lesz.
Tovább
Zsinagógák
Debrecen, Magyarország

Zsinagógák

A Debreceni Zsidó Hitközség jelenleg Magyarország legnagyobb vidéki zsidó közössége.A debreceni ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a Pásti utcában, a történeti városközpont közvetlen közelében. Tervezője Berger Jenő debreceni építész volt. Főhomlokzatának karakterisztikus elemei az oszlopokkal alátámasztott bejárati építmények. A homlokzatok stílusa késő-eklektikus, főként a románkori építészet elemeit alkalmazva. A zsinagógában 2015-ben nyitotta meg kapuit a debreceni zsidóság történetét, a zsidó vallást és hagyományokat bemutató kulturális-turisztikai központ, udvarán pedig 2015 júniusában avatták fel a Holocaust-emlékhelyet a vészkorszak debreceni áldozatainak emlékére. A betonból és fekete fémből készült emlékfalra a Holocaust hatezer debreceni zsidó áldozatának nevét „vésték” be. Olyanokét, akik munkaszolgálat közben, koncentrációs táborokban, vagy a gettóban veszítették életüket. 1909-ben épült a másik, Kápolnás utcai status quo ante zsinagóga az egykori zsidó gimnáziummal (ma Ifjúsági Ház) közös telken. A debreceni ortodox közösség zsinagógája 1894-ben épült fel a Pásti utcában. A zsinagóga 2015-ben teljes felújításon esett át, jelenleg nemcsak mint szakrális tér, hanem turisztikai látványosság is, valamint kiállítások, konferenciák, koncertek színhelye. IMAHÁZ Az 1910-es években épült imaház ma a debreceni közösség napi rendszerességgel tartott imádkozásainak helyszíne a nagy ünnepek időszakát kivéve. ORTHODOX MIKVE A Pásti utcai komplexumban a téli imaház pincéjében található a régi mikve (virtuális fürdő), ahol a felújítás után kóser borozó és vele együtt kiállítóterem kapott helyet. HOLOKAUSZT EMLÉKHELY 2015 nyarára készült el a debreceni áldozatoknak emléket állító építmény, fiatal építészek tervei alapján. A betonfalon több mint hatezer név olvasható. VÁGODA Az 1980-as évek végéig rendeltetésszerűen használt vágoda ma mint kiállítótér és pihenőhelyiség funkcionál. KÁPOLNÁS UTCAI ZSINAGÓGA Az 1909-1910-ben épült hatszáz fős zsinagógát 2014-ben teljes szépségében állították helyre. Ma főleg a nagyobb ünnepeken használja a közösség hitéleti célokra, de rendszeresen otthont ad kulturális eseményeknek is. ZARÁNDOKSZÁLLÁS A Debrecenbe látogató zarándokok számára szálláslehetőséget biztosít a hitközség a felújított székház épületében. DEBRECENI ZSIDÓ TEMETŐ 1842-től változatlan helyen és szervezetben működik a debreceni hitközség temetője a Monostorpályi úton.
Tovább
Hasfelmetsző Jack túra
London, Egyesült Királyság

Hasfelmetsző Jack túra

Fedezze fel a hírhedt Hasfelmetsző Jack legendáját egy gerinc-hűvös londoni éjszakai turnén. Kövesse szakértői útmutatóját a Whitechapel gyengén megvilágított utcáin, és hallgassa meg a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosát körülvevő zavaró meséket és összeesküvés-elméleteket.. Tekintse meg a viktoriánus London utcáit, amelyek innovatív RIPPER-VISION™ előrejelzésekkel keltek életre.
Foglaljon most
Tovább
Madame Tussaud
London, Egyesült Királyság

Madame Tussaud

Rengeteg szórakoztathatja Önt a Madame Tussauds Londonban, több mint 300 viaszfigurával, a Marvel Super Heroes 4D filmélményével és a Spirit of London Taxi Ride-vel. A történelem során híres (és hírhedt) egyének kísértetiesen élethű viaszfigurái a nyilvánvaló fénypont. Johnny Depp-től és az One Direction-től Muhammad Aliig és a királynőig, biztosan felismer mindenkit, aki megjelenik. Ki a kedvenc hírességed?
Foglaljon most
Tovább
Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése
London, Egyesült Királyság

Warner Bros. Stúdió túra London - Harry Potter készítése

Lépjen be a Harry Potter varázslatos világába, és látogassa meg azokat a filmkészleteket, ahol a filmeket a Warner Bros-ban forgatták.. Studio Tour London - Harry Potter készítése. A túrán, orrba kerülhet Dumbledore irodája körül, lépjen be a Nagyterembe, sétáljon le az Átlós sikátoron, nézze meg, hogyan késztették Harry Pottert a seprűnyélére, és figyelték a különleges effektusú animatronika életre kelését. Kötelező a világ kedvenc varázslójának rajongói számára.
Foglaljon most
Tovább
SEA LIFE Londoni
London, Egyesült Királyság

SEA LIFE Londoni

A South Bank partján, közvetlenül a London Eye mellett található SEA LIFE London Aquarium Európa egyik legnagyobb globális tengeri élővilággyűjteménye, amely több mint 500 fajt, 14 tematikus területet és kétmillió liter vizet fed le. A kiállítás olyan kedvenceket tartalmaz, mint a csikóhalak, a polip, a zebracápák és a bohóchalak. Interaktív élmények is vannak, így láthatja a búvárkijelzőket, figyelheti a cápákat, vagy akár megpróbálhatja megetetni a szúrókat. És ne felejtsd el merülni az „óceán alatt” az üvegalagút sétányán.
Foglaljon most
Tovább
Szent Pál-székesegyház
London, Egyesült Királyság

Szent Pál-székesegyház

A 17. századi Szent Pál-székesegyház a Ludgate-hegyen a főváros egyik legismertebb épülete. A híres Sir Christopher Wren által tervezett St Paul's 1962-ig London legmagasabb épülete volt. Használja az érintőképernyős multimédiás útmutatókat, vagy tegyen egy vezetett túrát a híres belső tér megismeréséhez, vagy ha jól érzi magát, mássz fel a Suttogó Galériába, és próbáld ki az akusztikát. Innen folytathatja az utat a kupola tetején lévő Arany Galériába, ahol lélegzetelállító kilátással jutalmazzák Londonra. Leereszkedhet a kriptába is, ahol olyan fontos történelmi személyek emlékműveit találja, mint például Lord Nelson admirális.
Foglaljon most
Tovább
A London Eye
London, Egyesült Királyság

A London Eye

Megdöbbentő magassága 135 méter (443 láb), a The London Eye csodálatos kilátást nyújt a főváros leghíresebb látnivalóira. A teljes forgatás a megfigyelő kerék körül az egyik üvegkapszulában körülbelül 30 percig tart, és annyira népszerű, hogy minden évben több látogatót fogad, mint a Taj Mahal és a gízai nagy piramisok. És ha már megtett egy 360 fokos kört a kormányon, meg fogja érteni, miért.
Foglaljon most
Tovább