Fedezze fel a lehetőségek világát.

London

London

London kulturális, politikai, és Nagy-Britannia gazdasági szíve, világszínvonalú múzeumairól híres, galériák, királyi paloták, bevásárló célpontok, West End színházi bemutatók és díjnyertes éttermek. Akár egy 5 csillagos luxusszállodában szeretne megszállni, pezsgőt kortyolgatni a London Eye-n, vagy talál egy olcsó hostelt, és sétáljon London egyik gyönyörű királyi parkjában, biztosan talál valamit, ami megfelel a költségvetésének és az érdeklődésének.
Tovább
Debrecen

Debrecen

Debrecenben a klasszikus irányjelzők helyett használjuk az érzékszerveinket: nézzünk a lábunk elé és megtudhatjuk, hogy milyen pallón közlekedtek egykor a debreceniek! Pillantsunk az ég felé és csodáljuk meg a múlt század elején épült kereskedőházak színes homlokzatait. Menjünk az orrunk után, kövessük a nyüzsgő mediterrán terekről és meghitt kávéházakból kiszűrődő kellemes illatokat, vagy egyszerűen hallgassunk a fülünkre és engedjük, hogy a hangulatos zene vezessen.
Tovább
Hampstead Heath
London, Egyesült Királyság

Hampstead Heath

A Hampstead Heath London egyik legnagyobb parkja. London egyik legmagasabb pontjának tetején fekszik, kiváló kilátás nyílik a londoni látképre. A Canary Wharf felhőkarcolói a Szent Pál-székesegyházzal és más nevezetességekkel együtt láthatók. A Heath füves mezőkkel rendelkezik, erdős területek, és számos nagy tó. A víz soha nem különösebben meleg, de csomagoljon fürdőruhát arra az esetre, ha a hangulat megüt.
Tovább
Agóra Tudományos Élményközpont
Debrecen, Magyarország

Agóra Tudományos Élményközpont

Az Agóra Tudományos Élményközpont mindennapi életünk csodáit magyarázza meg, mindenki számára közérthetően és élményszerűen. A régióban egyedülálló központ minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agóra közérthetővé és élményszerűvé varázsolja a tudományos ismereteket, életünk mindennapi csodáit. A látogatók több mint harminc izgalmas interaktív játékot próbálhatnak ki, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes futurisztikus épület tornyában az érdeklődők egy csillagvizsgáló segítségével kémlelhetik az eget, tanulmányozhatják a Napot, a bolygókat és más égitesteket. A jegy ára magában foglalja a Botanikus Kertbe szóló belépő árát is. Bejárat a Móricz Zsigmond körút felől!
Tovább
 Szent Anna-székesegyház
Debrecen, Magyarország

Szent Anna-székesegyház

Debrecen első katolikus temploma a 168 évig tartó vallási hegemónia után, ma Debrecen-Nyíregyháza Római Katolikus Püspökség székesegyháza.A Szent Anna-székesegyházat mint tornyok nélküli piarista templomot 1721 és 1746 között építették az olasz Carlone tervei szerint Csáky Imre püspök adományából. Az 1811-es tûzvész megrongálta a templomot, ekkor tornyait és mai fõhomlokzatát 1830 és 1834 között Povolny Ferenc tervei alapján alakították ki. A templomot 1993-ban II. János Pál pápa emelte székesegyházi rangra a Debrecen-nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye megalapításával. 2011-tõl a templomban látható a torinói lepel hiteles másolata. A templom plébániáján keresztelték meg 1848 decemberében Petõfi Sándor fiát, Zoltánt. A debreceni katolikus hitélet újjászervezésének 300. évfordulója alkalmából 2015 Katolikus Emlékév volt Debrecenben, melynek keretében 2015. július 26-án felavatták a székesegyház elõtt a Csáky Imre bíborosról készült bronz szobrot.
Tovább
Hasfelmetsző Jack túra
London, Egyesült Királyság

Hasfelmetsző Jack túra

Fedezze fel a hírhedt Hasfelmetsző Jack legendáját egy gerinc-hűvös londoni éjszakai turnén. Kövesse szakértői útmutatóját a Whitechapel gyengén megvilágított utcáin, és hallgassa meg a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosát körülvevő zavaró meséket és összeesküvés-elméleteket.. Tekintse meg a viktoriánus London utcáit, amelyek innovatív RIPPER-VISION™ előrejelzésekkel keltek életre.
Foglaljon most
Tovább
Debreceni Egyetem főépülete
Debrecen, Magyarország

Debreceni Egyetem főépülete

A Debreceni Egyetem - az ország legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézménye - egyike Magyarország kiemelt kutatóegyetemeinek közel 30 ezer hallgatóval és 1500 oktatóval, amely 15 karával, 25 doktori iskolájával a legszélesebb hazai képzési kínálatot nyújtja. A város felsőoktatásának gyökerei a XVI. századig nyúlnak vissza. 1538-ban alapították a Debreceni Református Kollégiumot, amely hosszú évszázadokon át játszott jelentős szerepet a magyar oktatásban és kultúrában. Ezt a dátumot őrzi a Debreceni Egyetem szimbóluma a gerundium is, utalva az elődökre, a hagyományokra. Az 1927-33-ban eklektikus-neobarokk stílusban épült impozáns főépület üvegtetős díszudvarát árkádos folyosórendszer futja körül, melynek falán a leghíresebb professzorok és diákok neve olvasható. Az épület előtt tágas, francia stílusú park található, melynek szökőkútjában a hagyomány szerint minden végzős diák megmártózik. A park két oldalán található szobrok a reformáció debreceni személyiségeinek állítanak emléket.
Tovább
Windsori Legoland
London, Egyesült Királyság

Windsori Legoland

A 150 hektáros parkban épült LEGOLAND Windsor Resort épülete London mellett található. Több mint 55 lovagol, mutatja, látnivalók és műhelyek, mind a gyermekek számára készült 12 éves korig. Ez a vidámpark remek hely egy családi kiránduláshoz. Ugorj fel egy Lego tengeralattjáró fedélzetére, vessen egy pillantást London ikonikus tájára miniatűr formában, áztassa át a vízi túrákat, és tegye próbára képességeit a The Driving School-ban.
Foglaljon most
Tovább
Nemzeti portré galéria
London, Egyesült Királyság

Nemzeti portré galéria

A London központjában található Nemzeti Portré Galéria több mint 195 000 portrét tartalmaz híres férfiakról és nőkről, akik a 16. századtól napjainkig alakították a brit történelmet. Olyan elismert művészek festették, mint Holbein, David Hockney, Cecil Beaton és Lucian Freud, az ülők között királyok is vannak, királynők, filmsztárok, politikusok, zenészek és még sok más. A galéria gördülő kiállítási naptárát is érdemes megvizsgálni, különösen az éves BP Portrait Awards.
Tovább
Hyde Park
London, Egyesült Királyság

Hyde Park

A több mint 350 hektáros Hyde Park egy zöld menedékhely London központjában. A parkban mintegy 4000 fa, egy nagy tó, egy rét és díszes virágoskertek találhatók. A szálloda forgalmas programokat és rendezvényeket kínál, beleértve a lovaglást is, korcsolyázás, kerékpározás, úszás és csónakázás. A legfontosabb események közé tartozik a Szerpentin-híd, az élet öröme szökőkút, az Achilles-szobor, a Diana emlékkút és a hangszóró sarka.
Foglaljon most
Tovább
Református Nagytemplom
Debrecen, Magyarország

Református Nagytemplom

Debrecen jelképe, az ország egyik legnagyobb református temploma, melyet történelme tett igazán híressé.1849. április 14-én Kossuth Lajos itt olvasta fel a Függetlenségi Nyilatkozatot. Kossuth ekkor használt széke a Nagytemplom féltve őrzött ereklyéje. Valószínű, hogy a templom helyén egykor állt egyhajós csarnoktemplomot 1290 és 1311 között emelték a város földesurai. Az épület mai formáját a Péchy Mihály és Thaler József tervei alapján 1819 és 1823 között zajló építkezéskor kapta klasszicista stílusban, miután 1802-ben a korábbi templom leégett. A templomi orgonát Jakob Deutschmann bécsi mester készítette, többszöri átalakítás után jelenleg az ország második legnagyobb mechanikus orgonája. A templom tornyaiból és a timpanon mögötti acélhídról csodálatos látvány nyílik a városra. Útban felfelé megtekinthető az 56 mázsás Rákóczi-harang. Az egyházi eseményeken túl a templomban egyháztörténeti kiállítások, orgonakoncertek és zenei rendezvények várják a látogatókat. 2013 óta nemzeti emlékhely.
Tovább
Szent Pál-székesegyház
London, Egyesült Királyság

Szent Pál-székesegyház

A 17. századi Szent Pál-székesegyház a Ludgate-hegyen a főváros egyik legismertebb épülete. A híres Sir Christopher Wren által tervezett St Paul's 1962-ig London legmagasabb épülete volt. Használja az érintőképernyős multimédiás útmutatókat, vagy tegyen egy vezetett túrát a híres belső tér megismeréséhez, vagy ha jól érzi magát, mássz fel a Suttogó Galériába, és próbáld ki az akusztikát. Innen folytathatja az utat a kupola tetején lévő Arany Galériába, ahol lélegzetelállító kilátással jutalmazzák Londonra. Leereszkedhet a kriptába is, ahol olyan fontos történelmi személyek emlékműveit találja, mint például Lord Nelson admirális.
Foglaljon most
Tovább
Nagyerdei Víztorony
Debrecen, Magyarország

Nagyerdei Víztorony

A Nagyerdei park legújabb látványosság a Víztorony élményközpontja, ahol tavasztól-őszig megunhatatlan szórakozási lehetőségek várják az érdeklődőket. Az 1913-ban épült ma is működő víztorony műemlék épületének 31 méter magas kilátójából nem csak a környékre nyílik kilátás, de egy speciális távcső segítségével a múlt élményvilágába is bepillanthat a látogató. Az időszaki kiállítások és a kulináris élvezeteket kínáló vendéglátás mellett aktív kikapcsolódásra invitál a víztoronyra épített mászófal. Az élményt az esti fényjáték koronázza meg. A belvárosi Tourinform iroda mellett Debrecen másik pólusán, a Nagyerdei Víztorony látogatóközpontjában is elérhető az információ-szolgáltatás, ingyenes információs kiadványok, programfüzetek és debreceni ajándéktárgyak segítik még teljesebbé tenni az itt tartózkodást.
Tovább
Stonehenge, Windsori kastély & Fürdő Londonból
London, Egyesült Királyság

Stonehenge, Windsori kastély & Fürdő Londonból

Fedezzen fel három drágakövet Londonon kívül egy szórakoztató egynapos kiránduláson Stonehenge-be, Windsori kastély, és Bath történelmi városa. Első, látogasson el a windsori kastélyba, a brit királyi család otthona, az Állami Apartmanok és a Szent György-kápolna bejárására. Azután, folytassa Salisbury-t, ahol megnézheti a rejtélyes Stonehenge sziklaalakzatokat. Később fedezze fel az UNESCO Világörökség részét képező Bath városát, amely elegáns grúz építészetéről és római fürdőiről ismert.
Foglaljon most
Tovább
Londoni Múzeum
London, Egyesült Királyság

Londoni Múzeum

Fedezze fel a világ legnagyobb városának történetét a The Museum of London-ban. A mese az őskori Londonnal kezdődik, továbbhaladva a rómaiak és a szászok városra gyakorolt hatására, majd tovább a középkori London felé. Útközben polgárháborúkkal, halálos csapásokkal és burjánzó tüzekkel találkozhat. Utazás a modern londoni galériákon keresztül a viktoriánus utcák mentén, és csodálkozzon a pazar Lord Mayor"s Coach kiállításon.
Tovább
A London Eye
London, Egyesült Királyság

A London Eye

Megdöbbentő magassága 135 méter (443 láb), a The London Eye csodálatos kilátást nyújt a főváros leghíresebb látnivalóira. A teljes forgatás a megfigyelő kerék körül az egyik üvegkapszulában körülbelül 30 percig tart, és annyira népszerű, hogy minden évben több látogatót fogad, mint a Taj Mahal és a gízai nagy piramisok. És ha már megtett egy 360 fokos kört a kormányon, meg fogja érteni, miért.
Foglaljon most
Tovább