Utforska en värld av möjligheter.

Lappland

Lappland

Vildmark och orörd natur lockar besökare till Swedish Lapland och erbjuder hisnande vinteräventyr, utflykter längs floder och spännande vandringar. Lär känna den unika samiska kulturen och koppla av i rensläden medan du tittar på det bländande norrskenet dansa på himlen ovanför. Nationalparkerna och den förföriska smaken av ren, öring och arktiska hallon ger färg till din semester. Här kan du upptäcka hemligheterna i gruvorna och traditionella marknadsplatser. På sommaren kan du njuta av en sol som aldrig vill gå ner.
Läs mer
Gotland

Gotland

Det är något alldeles speciellt med Gotland. Kanske är det ljuset, stränderna och det ständigt närvarande havet. Att ön är en av Sveriges soligaste platser – även i november – gör sitt till. Det kan vara kulturarvet, historien som både syns och känns överallt. Eller människorna. Jordnära och gästvänliga livsnjutare finns det gott om bland öborna. Det kan vara folklivet. Alla de som strosar omkring i staden innanför murarna. Är det naturen med det öppna och inbjudande landskapet? En alldeles speciell ö hälsar dig välkommen till upptäckter och utforskning. Eller bara till vila. Här är avstånden aldrig långa – mellan norr och söder, öst och väst, stad och land.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
San Diego, California

San Diego, California

Du kanske har hört att San Diego har det bästa klimatet i USA och det är förmodligen sant. Som om det underbara vädret inte var tillräckligt, så har San Diego också en 120 km lång och vacker kustlinje, där du hittar några av Kaliforniens populäraste stränder. Om du frågar vilken som är bäst så kommer de flesta människorna att svara "La Jolla." Denna bildsköna del av norra San Diego är känt som en av de vackraste platserna på västkusten. Om du bor i centrum, då är ett besök till det 1.200 hektar stora Balboa Park ett måste - en sann nationalskatt. Det är också en av många anledningar till varför 30 miljoner människor reser till San Diego varje år.
Läs mer
Los Angeles, Kalifornien

Los Angeles, Kalifornien

Hemstad till Universal Studios Hollywood, Beverley Hills, Sunset Strip, the walk of fame och the Staples Centre och LA Live, Los Angeles har länge lockat människor till sin glittrande fantasivärld. Med ändlöst solsken, palmer, shoppinggallerior och vackra människor är denna stad som ingen plats du någonsin varit tidigare och ändå märkligt bekant. Los Angeles är en underbart levande, spännande multikulturell medelpunkt med en uppsjö av saker att se och göra.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Amsterdam

Amsterdam

Med sina karaktäristiska kanaler (UNESCO världsarv) omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Det finns mycket mer att uppleva och utforska även för de besökare som redan har sett de vackra kanalerna, upptäckt Jordaan och introducerats till vårt aldrig sinande nattliv. Amsterdam Metropolitan Area erbjuder ett stort utbud av överraskande och ovanliga sevärdheter och landskap.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Ankara

Ankara

Turkiets huvudstad Ankara ligger bokstavligen på gränsen mellan öst och väst. Detta innebär att du kan sitta på en uteservering i skuggan av träden på boulevarden samtidigt som du äter meze. De blandade influenserna från Europa och Mellanöstern har färgat Ankaras arkitektur, mat, vin, nattliv, mode och konst. De två kulturerna har smält samman i denna stad och gett den en unik identitet. Om du ankrar i Ankara, som namnet föreslår, tar du ett steg över historiens gräns.
Läs mer
Musikens Hus
Wien, Österrike

Musikens Hus

Musikens Hus är en hel värld av upplevelse inom multimedia. Sex våningar bjuder in dig till en värld av ljud- och brusfenomen. Här finns möjlighet att experimentera: besökarna kan måla ljud med sina fingrar och samtdigt dirigera Wiens filharmoniska orkester. Världens mest berömda orkester presenteras här från det att det grundades ända fram till i dag. Den akustiska resan sträcker sig från hörselupplevelser från innan man föds till utvecklingen av det mänskliga örat och de första musikinstrumenten ända fram till ljudet av kosmos. Genier, till exempel Wolfgang Amadeus Mozart och Johann Strauss, visas upp med originalnoter, program, kostymer och personliga saker. På översta våningen i Sound Museum, erbjuder restaurangen Huth österrikisk fin mat med en underbar utsikt över hustaken i Wien. I café-baren på bottenvåningen finns lättare tilltugg mellan måltiderna. Mer information på: www.wien.info/en/music-stage-shows/city-of-music/house-music
Boka nu
Läs mer
Blomstermarknaden
Amsterdam, Nederländerna

Blomstermarknaden

Blomstermarknaden på kanalen Singel är en av Amsterdams mest färgglada attraktioner. De små butikerna ligger i en rad av flytande pråmar - en kvarleva från den tid då blommorna anlände i Amsterdam varje dag från landsbygden med båt. På blomstermarknaden hittar du tulpaner i alla färger - antingen i buketter eller som lökar att plantera hemma. Om du planerar att köpa lökar för att ta med dig ut ur landet, bör du kontrollera att de har en tullstämpel på paketet så att du inte stöter på på problem vid gränsen!
Läs mer